reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Ja ostatnio od siostry dostałam parę pajacow welurkowych a tak to wszystko miałam bawełniane wiec gdyby coś mam też cieplejsze :)

Ja nie znoszę welurkowych rzeczy. Dlatego w razie co zakupiłam sweterek i bluzę i jeszcze najwyżej cieplejsze spodenki jakieś a tak to kocyk.

Znajoma w kwietniu dziecko okrywał w wózku kocykiem z mikrofibry, który za bardzo temeperatury nie przepuszcza. Mój Kuba przykryty kocykiem bawełnianym, ubrany był normalnie w ciuchy a to było prawie 20 stopni. Kuba praktycznie nie chorował do 3 roku życia.

Mi osobiście również nie zbyt podoba się ten welurek ale ogólnie jest bardzo przyjemny . Nie wiem czy ubiore no ale wrazie co są :)
Moja mamusia mi pierze zeczy na 50 I 56 :) i prasuje . Jaka.ona kochana ;)

Jeszcze nie mam, ale zamierzam zakupić taki zestawik :)
Wydaje mi się, że moża od pierwszych spacerów go używać, gdyż ładnie stabilizuje pozycję główki, w łóżeczku na początku na płasko
Ja welurowych ciuszków mam sporo po moim zimowym synku :)

Ja po synu te grube pooddawałam. A też zimowy, bo z lutego.

Ewa90 to super masz mamę. Moja też mi pomaga, jutreo przychodzi pomóc mi szykować imprezę urodzinową mojego dziecka starszego.

U mamy też więcej miejsca my tu w kawalerce to się gniezdzimy jak na razie , a tam to to drugiego pokoju powstaawia przeglądarki z praniem i sobie schnal:) ale przyznam że ja wolałabym to robić - zawsze jakaś radość i eksytacja z przygotowań

Mamy są super :D Moja też poprała mi ciuszki dla Małego i poprasowała. Zostało mi to co mam u siebie w domu. Dzisiaj to przejrzę i posegreguje co z czym itd. I tak na razie wypiorę tylko 56 i 62. Te większe rozmiary chyba później.

A odnośnie prania ciuszków, bo jestem zielona i głupia... Stosujecie dokładnie to co jest napisane na metce? 30 lub 40 stopni, pranie i prasowanie na lewej stronie? I czy jakieś materiały ręcznie?

reklama
Wszystko na 40 stopni :) na prawej stronie normalnie - a jak mama prasuje to nawet nie wiem - ale podejrzewam ze na lewą stronę :) moja mama.stwierdziła ze oszalałam z tymi ubraniami. Skarpetek mam.podobno 40 par hahahah :D nawet o tym nie wiedziałam :p ja będę chciała mieć wszytsko poprane - te większe również .
Ja właśnie chciałabym iść do mamy i to wszystko posetowac w zestawy bo mama nie wie co z czym . Mam nadzieje ze lekarz mi pozwoli :) najgorsze to u mojej mamy są te schody żeby pokonać w bloku .

Do góry