reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Malutka466 są prześcieradełka do wózków. Można kocyk cienki położyć cokolwiek.

Ewa90 no szkoda chyba żeby ten materacyk w wózku się brudził, więc lepiej w gondoli coś wyłożyć. Prześcieradła jak do kołysek chyba pasują.

Co do smoczków to ja kupuję. Tu na temat smoczków wyrażam tylko swoją opinię, bo sa i przeciwnicy i zwolennicy. Ważne żeby zachować umiar. Dzieci karmione piersią nie zawsze chcą smoczki od urodzenia. Ale jak dzieć sobie zrobi z cycka uspokajacz to i smoczek może nas czasem ratować. I czasem jest tak, że nie kadży smoczek dziecku przypasuje i się kupuje kilka marek z różnymi końcowkami.
Mój syn smoczek miał od kiedy przeszliśmy na butlę, ale w zasadzie to go miał tylko do spania, czasem w dzień. Ze smoczka zrezygnował jak miał dwa lata z kawałkiem. Jedynie co mnie irytuje jak dziecko cały dzień ma ten smoczek w buzi, nawet w zabawie, mówi ze smoczkiem, na spacer ze smoczkiem. To dla mnie jest przesada, ale ogólnie nie jestem totalnie przeciwnikiem smoczków.

reklama
No właśnie prześcieradełko albo kocyk chyba będę wkładać.

Ja smoczek w ostateczności właśnie dla uspokojenia, też mnie denerwują dzieci co całe dnie łażą ze smoczkiem. Mój kuzyn ostatnio oduczał swoją córę smoczka. Ma 2 latka i przyszedł Mikołaj i oddała bez płaczu.
Ja mam dwa z aventu te najmniejsze.

Ja do wózka kupię prześcieradło na gondolkę. I kocyk. tylko jaki? Jakiś lżejszy czy cieplejszy? W końcu będzie lato, więc myślałam o czymś nie za ciepłym...

Smoczki kupię, ale nie chciałabym, żeby dziecko używało. Warto jednak je pod ręką mieć.

Ja mam kilka kocyków, pewnie będzie tak, że będę jednym przykrywać Małego - lżejszy lub cieplejszy, a drugi do torby lub kosza pójdzie. W razie w.

Kocyki są chyba lepszym wyjściem, ja mam swój minky 75x100 z letnim wypełnieniem jeśli będzie za duży do wózka to najwyżej złoże go na pół i powinno być ok. Jeszcze mam w planie dwustronny cały minky kupić i jakiś cieniutki najzwyklejszy :)
Smoczek mam jeden w chwili obecnej do 6msc także jeszcze coś trzeba będzie dokupić :)
Nawet na pieluszce dziecko można położyć w razie czego.

Mam taki bałagan w mieszkaniu, że nie wiem kiedy to ogarnę. Chciałam remontu to mam. Mąż robi istną demolkę.

reklama
Do góry