reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja pościeli do wózka nie planuję, kocyk Minky tak.
A że kocyk już mam a wózka nie to wózek kupię pod kolor kocyka chyba :p

reklama
No właśnie nie wiem co myśleć, teoretycznie w maju juz cieplo powinno byc, chociaż czasami potrafi jeszcze zawiac chłodem. Nie wiem czy sam kocyk wystarczy?

Coś obiło mi się o uszy, że maj ma być w tym roku chłodny, ale same wiecie... dwa miesiące przed to równie dobrze można z fusów wróżyć.

Ja sobie obmyśliłam, ze jeśli kocyk będzie za mało to kupiłam jeszcze jeden cieplejszy kombinezonik, tak w razie W. Ostatecznie będę też dziecię wkładać w rożek i dopiero pod kocyk. Ale bez przesady, myślę, że jakiejś zimnicy nie będzie.

Ja mam wrazie co 3 pajace welurkowe. A odnośnie pogody to mi się znowu obiło o uszy ze któraś tutaj z Was mówiła ze maj ma być juz upalny - choć ja w to wątpię :)

Kasik90 ja pościeli do wózka nie uzywałam. Zima dziecko było w grubym kombinezonie plus okryte kocem i czy tam śpiworkiem. Latem i wiosną kocykiem a jak było cieplej to nawet cienki bawełniany.

Niesia_88 to ja tak samo zamówiłam kocyki miny a wózka jeszcze nie mam :0 wiec wózek pod kocyk bedzie trzeba kupić.
Ja też czytałam, że maj ma być chłodniejszy, ale od normy, to nie znaczy, że zimny. Pamiętam tylko jak Kuba był niemowlakiem to na weeknd majowy było 3 stopnie, był ubrany do wózka jak na zimę a wcześniej w wkietniu było cieplutko. Potem pod koniec maja były już upały a lato bylo takie sobie. Nie ma reguły, teraz lipiec też był chłodny dośc, przynajmniej na Wybrzeżu.

Ewa90 ja widziałam jeszcze w Ikei taki bezowy bawełniany fajny kocyk i go chyba kupię, mam jeszcze w domu z dwa po synku, plus dwa minky to mi wystarczy.

reklama
Też nie mam zamiaru przegrzewać. Cieplejsze ubranko kupiłam głównie z myślą o wcześniejszym porodzie, gdyby (odpukać) jednak się zdarzyło.

Do góry