reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Niesia też byłam dzisiaj popatrzeć za wózkami i to zupełnie przypadkiem, bo zupełnie inne plany mieliśmy a wylądowaliśmy w Smyku. I wypatrzyłam fajną promocję i zastanawiam się nad tym modelem:
Baby Design Lupo Comfort - http://allegro.pl/lupo-comfort-2015-2w1-baby-design-promocja-i5933648918.html
Czy coś ktoś o nim słyszał? Może któraś z Was ma? Bo czytam na necie i ma bardzo dużo dobrych opinii a i cena w Smyku kusząca, do 04.02 - 1100 zł (2w1)
tak, oglądałam nawet na żywo, ale dużo waży- 15 kg...

reklama
Kasik90 dużo waży i ma małą gondolę. Ale opinie ma dobre to fakt.

Niesia_88 ja chciałam Pajero ale chyba z tego zrezygnuję, chociaż wszystko się jeszcze u mnie zmienić. Coraz więcej na ulicach widzę jedo fyn i coraz bardziej mi się podobają.

Witam serdecznie, jestem nowa na forum [emoji6] zdążyłam zauważyć że większość mam ma już pokaźne wyprawki. U mnie dosłownie pare ciuszków w rozm. 56 i 62. Co do wózka zależy mi na lekkim i małym i bedzie to chyba x lander pulse. Chciałam zapytać czy możecie polecić jakieś konkretne podgrzewacze do butelek? ;)

Ja zakończyłam kompletowanie ciuchów - ani jednej rzeczy nie kupiłam :D Teraz czeka mnie tylko pranie tego wszystkiego i prasowanie. Dziewczyny - jak dużo wcześniej pierzecie? Bo mam to wszystko w siatkach i miałabym już ochotę to wszystko elegancko poprać i poprasować, ale nie wiem czy nie za wcześniej i potem będę musiała jeszcze raz przed majem? A mam zamiar poprać i poprasować i powkładać do plastikowych, przeźroczystych pudełek.

Co do Szumimisia i Whisbeara to słyszałam, że jest to super gadżet, szczególnie jeśli dziecko ma kolki i ciężko z zasypianiem. Jedna koleżanka ma i fajnie, bo może sobie go wziąć do wózka, na spacer czy gdziekolwiek jedzie i sympatycznie wygląda. Ma też programy, że się po jakimś czasie sam wyłącza. Jest jednak to kosztowne :/
Ja nie planuje kupować, bo wiem, że na necie jest mnóstwo filmików na YT z białym szumem, który działa tak samo i nie chcę dziecka do tego przyzwyczajać, żeby nie nauczyło się zasypiać tylko do tego. Jak będzie straszny dramat - spróbuję z szumem z youtuba.

Kasik ja mam baby design lupo comfort i jestem zadowolona ;) nie bede zmieniac i druga corka tez bedzie w nim jezdzic ;) ciezaru nie odczuwam bo raczej maz pakuje do bagaznika a znosic z pietra go nie musze, bo trzymam w garazu. Ze gondola mala to tez nam jakos umknelo i nie zauwazylam. Pol roku spokojnie sie corka miescila a potem i tak nie chciala lezec wiec zmienilismy ma spacerowke. Mial wszystko czego oczekiwalismy od wozka i u nas sie sprawdza. Jedyny minus jak dla mnie to maly wybor kolorow :)

Ja zakończyłam kompletowanie ciuchów - ani jednej rzeczy nie kupiłam :D Teraz czeka mnie tylko pranie tego wszystkiego i prasowanie. Dziewczyny - jak dużo wcześniej pierzecie? Bo mam to wszystko w siatkach i miałabym już ochotę to wszystko elegancko poprać i poprasować, ale nie wiem czy nie za wcześniej i potem będę musiała jeszcze raz przed majem? A mam zamiar poprać i poprasować i powkładać do plastikowych, przeźroczystych pudełek.

Co do Szumimisia i Whisbeara to słyszałam, że jest to super gadżet, szczególnie jeśli dziecko ma kolki i ciężko z zasypianiem. Jedna koleżanka ma i fajnie, bo może sobie go wziąć do wózka, na spacer czy gdziekolwiek jedzie i sympatycznie wygląda. Ma też programy, że się po jakimś czasie sam wyłącza. Jest jednak to kosztowne :/
Ja nie planuje kupować, bo wiem, że na necie jest mnóstwo filmików na YT z białym szumem, który działa tak samo i nie chcę dziecka do tego przyzwyczajać, żeby nie nauczyło się zasypiać tylko do tego. Jak będzie straszny dramat - spróbuję z szumem z youtuba.

Z tym praniem to zależy według mnie od stanu ubranek. Ja też większość dostałam i niektóre wymagały wybielenia, odplamienia. Więc w ruch poszedł vanish, żeby go wypłukać to prałam je później jeszcze dwa razy. Ubranka które były ok uprałam raz i wszystko popakowałam do worków próżniowych. Jak będę już wkładać to do komody to wyjmę z worków, upiorę jeszcze raz z podwójnym płukaniem, z płynem do płukania, poprasuję i poukładam.

Ja wszystkie ciuszki będę miała nowe (nie ma etapu odplamiania), więc zamierzam je prać i prasować oraz odcinać metki na koniec kwietnia, gdyby dziecko się pospieszyło... a jak nie, to wypiorę jeszcze raz w połowie maja - termin na 23.05 mam

Mi mama część już prała, bo dostałam od kogoś ciuszki. Pewnie w połowie kwietnia raz jeszcze wypiore i wyprasuje. Tak samo pieluchy, rożek, śpiworek i kocyki oraz te nowe w kwietniu. Ja mam termin na 21 maja i wątpię, że na ostatnich nogach będę miała siły by stać przy żelazku.

Powoli mi ciuszków przybywa :) chwilowo przetrzymuje je w szufladzie męża :D cóż musiał ustąpić ubrankom córeczki, nie miał wyjścia. Te używane na razie są u mamy, później będziemy je przenosić jak będzie gotowy pokoik.
Co do prania kwiecień najprawdopodobniej będzie dla mnie dobrym okresem, a później prasowanie.

Byłam dziś w lidlu - z tymi ubrankami to u mnie masakra, albo strasznie mało ich dostali, albo tak ludzi wykupili. Na szczęścia udało mi się coś wybrać. A jak u Was kupowałyście ?

reklama
U mnie mąż kupował - wszystko to, co chcieliśmy, było, a więc: body na długi rękaw, spodenki oraz mata nieprzemakalna. :cool2:

Do góry