reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Niesia też byłam dzisiaj popatrzeć za wózkami i to zupełnie przypadkiem, bo zupełnie inne plany mieliśmy a wylądowaliśmy w Smyku. I wypatrzyłam fajną promocję i zastanawiam się nad tym modelem:
Baby Design Lupo Comfort - http://allegro.pl/lupo-comfort-2015-2w1-baby-design-promocja-i5933648918.html
Czy coś ktoś o nim słyszał? Może któraś z Was ma? Bo czytam na necie i ma bardzo dużo dobrych opinii a i cena w Smyku kusząca, do 04.02 - 1100 zł (2w1)
tak, oglądałam nawet na żywo, ale dużo waży- 15 kg...

reklama
Kasik90 dużo waży i ma małą gondolę. Ale opinie ma dobre to fakt.

Niesia_88 ja chciałam Pajero ale chyba z tego zrezygnuję, chociaż wszystko się jeszcze u mnie zmienić. Coraz więcej na ulicach widzę jedo fyn i coraz bardziej mi się podobają.

Witam serdecznie, jestem nowa na forum [emoji6] zdążyłam zauważyć że większość mam ma już pokaźne wyprawki. U mnie dosłownie pare ciuszków w rozm. 56 i 62. Co do wózka zależy mi na lekkim i małym i bedzie to chyba x lander pulse. Chciałam zapytać czy możecie polecić jakieś konkretne podgrzewacze do butelek? ;)

Ja zakończyłam kompletowanie ciuchów - ani jednej rzeczy nie kupiłam :D Teraz czeka mnie tylko pranie tego wszystkiego i prasowanie. Dziewczyny - jak dużo wcześniej pierzecie? Bo mam to wszystko w siatkach i miałabym już ochotę to wszystko elegancko poprać i poprasować, ale nie wiem czy nie za wcześniej i potem będę musiała jeszcze raz przed majem? A mam zamiar poprać i poprasować i powkładać do plastikowych, przeźroczystych pudełek.

Co do Szumimisia i Whisbeara to słyszałam, że jest to super gadżet, szczególnie jeśli dziecko ma kolki i ciężko z zasypianiem. Jedna koleżanka ma i fajnie, bo może sobie go wziąć do wózka, na spacer czy gdziekolwiek jedzie i sympatycznie wygląda. Ma też programy, że się po jakimś czasie sam wyłącza. Jest jednak to kosztowne :/
Ja nie planuje kupować, bo wiem, że na necie jest mnóstwo filmików na YT z białym szumem, który działa tak samo i nie chcę dziecka do tego przyzwyczajać, żeby nie nauczyło się zasypiać tylko do tego. Jak będzie straszny dramat - spróbuję z szumem z youtuba.

Kasik ja mam baby design lupo comfort i jestem zadowolona ;) nie bede zmieniac i druga corka tez bedzie w nim jezdzic ;) ciezaru nie odczuwam bo raczej maz pakuje do bagaznika a znosic z pietra go nie musze, bo trzymam w garazu. Ze gondola mala to tez nam jakos umknelo i nie zauwazylam. Pol roku spokojnie sie corka miescila a potem i tak nie chciala lezec wiec zmienilismy ma spacerowke. Mial wszystko czego oczekiwalismy od wozka i u nas sie sprawdza. Jedyny minus jak dla mnie to maly wybor kolorow :)

Ja zakończyłam kompletowanie ciuchów - ani jednej rzeczy nie kupiłam :D Teraz czeka mnie tylko pranie tego wszystkiego i prasowanie. Dziewczyny - jak dużo wcześniej pierzecie? Bo mam to wszystko w siatkach i miałabym już ochotę to wszystko elegancko poprać i poprasować, ale nie wiem czy nie za wcześniej i potem będę musiała jeszcze raz przed majem? A mam zamiar poprać i poprasować i powkładać do plastikowych, przeźroczystych pudełek.

Co do Szumimisia i Whisbeara to słyszałam, że jest to super gadżet, szczególnie jeśli dziecko ma kolki i ciężko z zasypianiem. Jedna koleżanka ma i fajnie, bo może sobie go wziąć do wózka, na spacer czy gdziekolwiek jedzie i sympatycznie wygląda. Ma też programy, że się po jakimś czasie sam wyłącza. Jest jednak to kosztowne :/
Ja nie planuje kupować, bo wiem, że na necie jest mnóstwo filmików na YT z białym szumem, który działa tak samo i nie chcę dziecka do tego przyzwyczajać, żeby nie nauczyło się zasypiać tylko do tego. Jak będzie straszny dramat - spróbuję z szumem z youtuba.

Z tym praniem to zależy według mnie od stanu ubranek. Ja też większość dostałam i niektóre wymagały wybielenia, odplamienia. Więc w ruch poszedł vanish, żeby go wypłukać to prałam je później jeszcze dwa razy. Ubranka które były ok uprałam raz i wszystko popakowałam do worków próżniowych. Jak będę już wkładać to do komody to wyjmę z worków, upiorę jeszcze raz z podwójnym płukaniem, z płynem do płukania, poprasuję i poukładam.

Ja wszystkie ciuszki będę miała nowe (nie ma etapu odplamiania), więc zamierzam je prać i prasować oraz odcinać metki na koniec kwietnia, gdyby dziecko się pospieszyło... a jak nie, to wypiorę jeszcze raz w połowie maja - termin na 23.05 mam

Mi mama część już prała, bo dostałam od kogoś ciuszki. Pewnie w połowie kwietnia raz jeszcze wypiore i wyprasuje. Tak samo pieluchy, rożek, śpiworek i kocyki oraz te nowe w kwietniu. Ja mam termin na 21 maja i wątpię, że na ostatnich nogach będę miała siły by stać przy żelazku.

Powoli mi ciuszków przybywa :) chwilowo przetrzymuje je w szufladzie męża :D cóż musiał ustąpić ubrankom córeczki, nie miał wyjścia. Te używane na razie są u mamy, później będziemy je przenosić jak będzie gotowy pokoik.
Co do prania kwiecień najprawdopodobniej będzie dla mnie dobrym okresem, a później prasowanie.

Byłam dziś w lidlu - z tymi ubrankami to u mnie masakra, albo strasznie mało ich dostali, albo tak ludzi wykupili. Na szczęścia udało mi się coś wybrać. A jak u Was kupowałyście ?

reklama
U mnie mąż kupował - wszystko to, co chcieliśmy, było, a więc: body na długi rękaw, spodenki oraz mata nieprzemakalna. :cool2:

Do góry