reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Założę ochraniacz, bo noworodek tak się nie wierci - owszem, ale kilkumiesięczne dziecko bywa bardzo wiercące się. Moje dzieci miały i trzecie tez będzie miało. Baldachim też będzie - jak poprzednio, bo doskonale tłumił światło, a także ewentualne podmuchy powietrza. kiedy dziecko ma się w swojej sypialni. Z uwagi na okres letni zastanawiałam się nad moskitierą, ale ona jest prześwitująca, więc musiałabym mieć podwójny baldachim chroniący i od komarów i od światła... Muszę to przemyśleć.

reklama
Założę ochraniacz, bo noworodek tak się nie wierci - owszem, ale kilkumiesięczne dziecko bywa bardzo wiercące się. Moje dzieci miały i trzecie tez będzie miało. Baldachim też będzie - jak poprzednio, bo doskonale tłumił światło, a także ewentualne podmuchy powietrza. kiedy dziecko ma się w swojej sypialni. Z uwagi na okres letni zastanawiałam się nad moskitierą, ale ona jest prześwitująca, więc musiałabym mieć podwójny baldachim chroniący i od komarów i od światła... Muszę to przemyśleć.

Ja zamowilam i ochraniacz, i baldachim i białą, przeswitujaca moskitiere (bylo wszystko razem w komplecie z łóżeczkiem) i mimo moze jakis komentarzy typu ze baldachim to siedlisko kurzu a ochraniacz zbędny to mi sie to w zestawie wszystko bardzo podoba, a jak będzie w uzyciu to sie okaze. Jeśli faktycznie zaobserwuje, ze ochraniacz moze zagrażać to go zdejme i schowam. A baldachim tez co jakis czas przepiore, więc to tez nie problem.

Maui a zamiast moskitiery przy łóżeczku nie wystarczy siatka w oknie ja mam w każdym i komarów u mnie w domu wcale nie ma, może się jakiś jeden czasem trafi ale na prawdę sprawdzają się świetnie, wiem bo mnie komary szczególnie uwielbiają :D

Ja ochraniacz miałam i podobnie jak Gosia, zawinęłam jeden bok, żeby widzieć dziecko :) Teraz też będę miała, bo z góry zakładam, że druga córa też będzie wiercipiętką. Najwyżej ściągnę ;)

Ja zamowilam i ochraniacz, i baldachim i białą, przeswitujaca moskitiere (bylo wszystko razem w komplecie z łóżeczkiem) i mimo moze jakis komentarzy typu ze baldachim to siedlisko kurzu a ochraniacz zbędny to mi sie to w zestawie wszystko bardzo podoba, a jak będzie w uzyciu to sie okaze. Jeśli faktycznie zaobserwuje, ze ochraniacz moze zagrażać to go zdejme i schowam. A baldachim tez co jakis czas przepiore, więc to tez nie problem.
Mam dokładnie takie samo zdanie. Mi też baldachimy się podobają tak samo jak wymarzona karuzela z pomponami. Jak ktoś nie pierze to faktycznie ma siedlisko kurzu. A u mnie nawet zasłony piorę raz na miesiąc więc tym bardziej baldachim.

Jak ktoś nie pierze, to zarasta brudem. :D

Ja nie będę mieć baldachimu ani pomponów, bo uważam, że to siedlisko kurzu. Nawet jeśli się pierze regularnie i często a jest się alergikiem np. Przez miesiąc dużo kurzu może się zebrać w takich rzeczach, dlatego ja jestem na nie.

Ja na początek zamawiam płaską poduszkę, motylka, kocyk i ochraniacz wszystko bawełna+minky

Widzę, że idziecie jak burza z wyprawką, szczególnie Malutka:happy2: więc zmotywowałyście mnie do działania;-) ;)
Chociaż czuje się dzisiaj fatalnie po tej glukozie, ospała razem z Niunia jestem, ale poleciałam z tematem i pierwsze prańko mamy za sobą:happy: Komoda złożona, więc mogę do niej wrzucać ciuszki.
100_0049 (Kopiowanie).JPG :biggrin2:
No i zamówiłam dla siebie koszule:tak:

Załączniki

• 100_0049 (Kopiowanie).JPG
    100_0049 (Kopiowanie).JPG
    200,8 KB · Wyświetleń: 81
Ewelina89 kto leci ten leci z wyprawki. Ja to zaczęłam dopiero przeglądać kołyski dziś i ma dylemat czy kupować w zestawie czy bez. Muszę się zastanowić.

Nie mam sił nawet jechać do bobowozkow pooglądać fury dla dzieci.

A prać to będę w kwietniu, bo jak to wrzucę do komody to i tak mimo wszystko się zakurzone od tego czasu.

reklama
Do góry