reklama
U
użytkownik 160
Gość
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie!KP to karmienie piersią a MM to karmienie mlekiem modyfikowanym
Nigdy nie myślałam o karmieniu MM i myślę, że wiele jednak zależy od nastawienia kobiety. Poprzednie dzieci karmiłam piersią i nie rozważam nawet innej opcji. Jeśliby miało mnie spotkać jakieś nieprzewidywalne "nieszczęście", to sklepy dziś pełne, ale poco w ogóle takie analizy robić? To jest jednak psychiczne dopuszczanie innej opcji.
Karmienie piersią to jest najwygodniejsze i najzdrowsze rozwiązanie . Nie wyobrażam sobie grzania mleczka po nocy, latania z podgrzewaczami i butelkami. I to jeszcze latem, gdzie będziemy miały fajnie- człowiek nawet na spacerze ma "restaurację " z sobą i może przysiąść gdzie bądź bez stresu i nakarmić. Mamy kupę szczęścia z terminem porodu!
Z doswiadczenia wiem ze lepiej nie miec mm w domu bo przy pierwszych klopotach z karmieniem piersia poda sie mm a to wcale nie pomaga rozkrecic laktacji i wpadamy w takie koleczko. Jak nie ma w domu to nie kusi zeby dokarmiac tylko probuje sie piersia mimo ze boli/krwawi/nie leci a dziecko ryczy. Polozna srodowiskowa na moje problemy z karmieniem polecila wlasnie takie rozwiazanie Wywalilam mm, zagryzlam zeby i karmilam prawie rok
Malutka466
Fanka BB :)
Porobiłam foty moich zakupów dla Kuby. Nie wiedziałam, że tyle mam. A jeszcze te co dostałam. Haha
Załączniki
Malutka466
Druga część
Załączniki
Malutka466
U
użytkownik 160
Gość
Dokładnie tak.Z doswiadczenia wiem ze lepiej nie miec mm w domu bo przy pierwszych klopotach z karmieniem piersia poda sie mm a to wcale nie pomaga rozkrecic laktacji i wpadamy w takie koleczko. Jak nie ma w domu to nie kusi zeby dokarmiac tylko probuje sie piersia mimo ze boli/krwawi/nie leci a dziecko ryczy. Polozna srodowiskowa na moje problemy z karmieniem polecila wlasnie takie rozwiazanie Wywalilam mm, zagryzlam zeby i karmilam prawie rok
Jest fantastyczna książka francuskiego autorstwa pt "sztuka karmienia piersią'- muszę sprawdzić na półce wydawnictwo, bo mam wrażenie , że inne niż książka o tym samym tytule, która jest teraz w EMPIK ; w każdym razie warto mieć, bo uratowała mi cycki kilka razy :-) a stany zapalne się trafiają, jak człowiek ma za długi zastój i duży przyrost mleka. Poza tym nastawienie jest ważne- brodawki bolą na początku jak się hartują, wiadomo, ale potem ta wygoda jest bezcenna. Mleko też - powiedzmy sobie szczerze- EKO
Malutka466
reklama
U
użytkownik 160
Gość
Malutka, ciuszków masz masę - na trojaczki :-)
Moje dziecko ubiera Pepco, Tesco, Carrefour, Smyk.
Podziel się: