reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Ja kupiłam po 1mb minky i bawełny. 1mb to kawałek materiału o wymiarach 1x1,5 m. Musisz sobie policzyć, co chcesz uszyć. Mi z metra wyszedł kocyk 100x75, podusia 40x30, przytulanka 30x30. Trzeba tylko pamietać o dodatkach na szwy :) Polecam portal otula.pl

Też bym chętnie coś uszyła, ale nie mam czym. Pojęcia zresztą też o tym nie mam :oo:
Jak się obrobię w domu tu siadam do robienia na drutach :biggrin2:

Ojj też bym chciała samej coś uszyć, ale niestety nie ma się zdolności i narzędzi, a babulcia nie posiada maszyny.
Więc trzeba kupić :)

Widziałam to. Myślałam nad tym, jak znajoma urodziła, ale w końcu nie kupiłam.

Byliśmy oglądać wózek. I bierzemy go od kuzyna. To Mutsy Joey o ile dobrze pamiętam :) Mieści się nam do auta, ma wszystko: gondole, spacerówkę i fotelik. Do tego torba i osłonka przeciwdeszczowa. Trochę mały kosz, ale ja i tak na zakupy nie będę nim jeździć.

malutka ale Ci się udało :) jeden wydatek odszedł :) ja wczoraj się orientowałam ile czasu potrzeba na zamówienie mojego wózka i chcąc go na kwiecień, koniec kwietnia do do końca lutego muszę zamówić :D no ale jeszcze w sobotkę jadę jeszcze raz go oglądać żebym później nie narzekała :)

Niedawno co wstałam :) Lenka łaskawa tej nocy była dla mnie :)

U mnie zima na całego! :D

malutka super że macie wózek z kasą jesteście do przodu a mutsy to dobre wózki. Ja muszę niedługo uprać swoje camarelo

Olenka_s a jakie masz camarelo? Masz je po pierwszym dziecku. Jak tam ten kosz na zakupy i jak sprawdza się spacerówka? Wózek był na mojej liście wózków do wybory, ale odrzuciłam go ze względu na trudno dostępny kosz, choć spory.

reklama
mam camarelo carrera granarowo-bezowo-czerwony. Wózek jest po mojej córce kupiony w 2013 roku z fotelikiem maxi cosi za 1500tyś. Gondolę uwielbiam a w spacerówce wymieniłam pasy bo się pruły. Dostęp do kosza faktycznie jest słaby ale nie robiłam po prostu dużych zakupów. Jakoś ten kosz mi nie przeszkadzał.

Do góry