reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Ja musze ta aplikacje naprawić tzn Pewnie sformatować cały tel a ja tu mam tyle info ze musze sobie wszystko zgrać na kompa zeby to uczynić.

Ja zamawialam od HubiWorld .
A jeśli chodzi o materac to biore gryka pianka kokos - ale szczerze się troche obawiam.bo dużo słyszałam opowieści ze zalegają się w nich robaki. Ale myślę że to jest wina przemoczenia materacu i zaniedbania pielęgnacji go . Będę na pewno kontrolować czy robaków nie ma . Ojciec w sumie mi każde kupic jakiś dobry (i tak myślę że jak chce to niech kupi bo dobry materac kosztuje 300-400zl) a ten co jest w zestawie do łóżeczka to wezmę (w sumie on nie jest w zestawie ) ja się dogadalam ze sprzedawca ze wole inny zamiast tego zbieracza kurzu - baldachimu.
Ooo też zamawiałam od tego sprzedawcy, ale tylko aspirator do nosa. Jeszcze kupiłam od dwóch innych sprzedawców: gapa_kids http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20864633 i Swiat____Dziecka http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074.

Do mnie idą trzy paczki. Aspirator do nosa - kupiłam polecany przez wiele mam Katarek, a w dwóch następnych misz masz. Ja łóżeczko wybrałam jednak to: http://allegro.pl/zestaw-lozeczko-dzieciece-zyrafka-materac-posciel-i5738610844.html bez szuflady w kolorystyce sowy szaro miętowe, zamiast szuflady wrzucę tam pojemniki z Ikei i jak wczoraj rozrysowałam pokój Małego to jednak muszę kupić MALMA 6 szufladowego. Z jednego regału muszę zrezygnować, no ale damy radę.

Dzisiaj przejrzałam drugą partię ciuszków i mam pełno: skarpetek, niedrapek, czapeczek na każdą porę roku, spodni ale od rozmiaru 80 mnóstwo i kurteczki. A ile bucików ślicznych.

Wczoraj przejrzałam pudła z ubraniami po Ali i nawet troszkę nadaje się dla chłopca reszta róż albo kwiatki a szkoda bo kilka pięknych kurteczek i bluzeczek mam. Niedługo wypiorę wózek i fotelik. Synek będzie z nami w sypialni mieszkał a jak podrośnie z córką w pokoju a jako nastolatki dostaną swoje pokoje albo się wybudujemy.
Muszę pomyśleć w jakim kolorze zrobić kącik dziecięcy. Granat, turkus, szary (główny kolor naszego mieszkania) lub mięta. Co byście wybrały?

My mamy w pokoju Kuby szary, a jeśli chodzi o kącik to może dodaj jakiś kolor.
Ja pierwotnie chciałam zrobić pokój szaro-miętowy, ale zrezygnowałam z tego. Ściany są szare, mebelki będą białe te Kubusiowe, bo nadal zostaje tam nasza szafa odzieżowa (a kolor to wenge :( )
Dokupię jakieś ramki białe i powkładam jakieś rysunki. Mąż upiera się przy naklejce na ścianę, ale nie wiem sama, szkoda że to takie drogi interes.

olenka_s, skoro kącik będzie w sypialni, najlepiej żeby nawiązywał do koloru w sypialni:
jaki macie kolor ścian i mebli w sypialni?

Pokoik naszej córci mniej więcej będzie mieć taki układ jak na tych zdjęciach, tylko zamiast tej leżanki będzie tam albo regał albo kącik zabaw :) kolorystyka ścian i dodatków oczywiście będzie inna :) ohh już się nie mogę doczekać aż zacznie się coś dziać w tym kierunku. Tak samo jak nie mogę się doczekać, aż zobaczę zdjęcia waszych pokoików, przestrzeni dla Waszych pociech :)

01.jpg
02.jpg

Załączniki

• 01.jpg
    01.jpg
    173,5 KB · Wyświetleń: 393
  • 02.jpg
    02.jpg
    185 KB · Wyświetleń: 471
Ooo super. U nas będzie podobnie, ale wstawiamy kanapę do pokoju Małego. Zawsze ktoś z nas będzie mógł się zdrzemnąć w którymś pokoju, a później Kuba będzie spać na tej kanapie.

Kiedy będziecie prać i prasować wszystkie ciuszki?

reklama
My mamy sypialnie kremowo- brązowa i raczej nie będziemy specjalnie na te kilka miesięcy zmieniać koloru ścian:) meble dla małej i nasze sa w kolorze drewna i bieli, myśle ze pogramy dodatkami i tyle. Myśle tez o fotelu w jakimś ciekawym kolorze i stoliku, który nada troche świeżości :) ale to zostawiam na luty/ marzec. Narazie oglądam:) z wyprawki brakuje nam kosmetyków/ produktów aptecznych, sterylizatora, stojaka na wannę... Tego czegoś w czym maleństwo bedzie spać (opatulacz, rożek, śpiworek... Jeszcze nie wiem)... Napewno dokupimy ubranek (niepotrafie sobie odmówić:D) pewnie przy meblowaniu i układaniu wszystkiego okaże sie ze nie mamy jeszcze wielu innych, ale ktora z nas otwierając walizkę (sprawdzana 10razy) na wakacjach krzyczy :... *****! A klapki gdzie??!! :D

Do góry