reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Na początku leżaczki to tylko dobre są żeby dziecko mieć przy sobie. Raczej go nie interesują zabawki. Bujanie na pewno. Potem fajne są też maty edukacyjne.

Podkłady do przewijania - tak mi się przypomniało - ja kupowałam w Rosjanie takie 60x60. Bo te bella happy są 90x60 i na takiego noworodka są za wielkie. Mniejsze można kupić jeszcze w aptece seni ale pamiętam, że te z rosmana to cenowo nie było drogie. A jednak jak się przebiera dziecko to czasem dobrze jak sobie nago poleży, a tak to nie zasila nam niczego innego.

Dzisiaj koleżanka zaproponowała mi do kupienia swój wózek, ma jakiś wózek tako city. I mówiła, że zrezygnowali bo za ciężki, przy spacerowce niewygodny. No ale ja akurat tako nie chcę, bo i tak zaśpiewała z 1000.

reklama
Dziewczyny jakie macie zakupione badz macie zakupić rogale do karmienia? Krótki na brzuszek czy taki dlugi do leżenia i karmienia ? Bo sa też takie średnie gdzie związujesz dwa końce i robo się kojec dla dzidzi. Kurde nie wiem jaki zakupić

Ja mam krótki na brzuszek :) z motherhood. Obecnie na nim śpię i nie wyobrażam sobie zeby go nie było :) Jakoś te zawiazywane nie przemawiają do mnie . Te zwykłe wydają mi się być stabilniejsze.

Madzia ja mam taki mega długi z czymś sypkim w środku. Z tego co oglądam to mój jest jakiś dziwny bo można go wyprostować na tzw glisde, albo ułożyć w rogala, a większość z tych ktore widzę są takie sztywne...:) ja ze swoim sypiam co noc i tak sie do niego przyzwyczaiłam, że jak wyjeżdżamy do Pl to go ze sobą zabieram:D myśle ze przy karmieniu tez sie sprawdzi.

Ja dzisiaj w Tesco kupiłam trochę ciuszków: koszulki, rajstopki i takie kombinezony do pływania. Jutro postaram się zrobić zdjęcia. Ale już bardzo było przebrane w Tesco. Chciałam Kubie kupić bodziaki i śpioszki, ale nie bylo nic fajnego.

reklama
Ja rogala zamowilam w zestawie z łóżkiem i komoda. Dzisiaj dotarla mi nareszcie paczka. Rogal jest raczej sztywny i nie da sie go deformowac. Jest dosc spory, ale zupełnie nie wiem jak tego używać później przy karmieniu :p

Do góry