reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

My mamy i łóżeczko i kołyskę. Łóżeczko będzie stało w naszej sypialni a kołyska na dole w salonie, żebym nie musiała biegać po schodach cały czas.
Niani na pewno będę używać. Bardzo spodobała mi się taka której używam u dziewczynki którą się opiekuje. Nie wiem czy w Polsce jest dostępna. Jest to Angelcare z matą monitorującą oddech, więc w razie czego wykryje brak oddechu. Super sprawa.

reklama
My myślimy o niani z monitorem oddechu. Nie chce kupować dwóch osobnych sprzętów. Ale druga sprawa to oczywiście koszta:D jeszcze nie porównywałam... Pracuje na magazynie philipsa, mamy taka tradycje ze pracownicy składają sie na jakiś gadżet dla bobasa wiec moze ze dostaniemy właśnie nianie :)

Ja dostanę kołyskę od kuzyna i przez pierwsze 2-3 msc chce, aby Kuba spał z nami w pokoju na noc, a w dzień w swoim pokoju w łóżeczku. Dostanę materac na łózko jednoosobowe od babci, więc w razie czego któreś z nas będzie mogło spać z nim w pokoju później.
Dostałam termometr i podgrzewacz. Termometr fajny, przetestowałam na sobie i mężu, podaje dobrą temperaturę. Mierzy też dobrze temp. pokoju.

W ZARZE są wyprzedaże, jakby kogoś interesowało :D
Będziecie korzystać z niani elektrycznej?

Też zamówiłam ten termometr i czekam na przesyłke :)

My myślimy o niani z monitorem oddechu. Nie chce kupować dwóch osobnych sprzętów. Ale druga sprawa to oczywiście koszta:D jeszcze nie porównywałam... Pracuje na magazynie philipsa, mamy taka tradycje ze pracownicy składają sie na jakiś gadżet dla bobasa wiec moze ze dostaniemy właśnie nianie :)

Monitor oddechu fajna sprawa, nawet nie wiedziałam że coś takiego jest.. musze się za tym rozejrzeć.

Hey.
Co do rzeczy apteczno-kosmetycznych to zostawiam to na koniec marca poczatek kwietnia bo daty ważności
Lezaczek bujaczek tez zakupie chyba taki z fisher price z hustawka w kaplecie.to super rzecz.jak bede coś gotowala,wieszala pranie lub musiała malego zostawic u tesciowej ( mamy dom dwurodzinny i tak jakby w kondygnacji obok a w sumie pod nami mieszkaja tesciowie ale zeby do nich isc musze wyjsc od siebie przejsc przez pole do drugiego wejscia do tesciow razem a jednak osobno :p) to wtedy przyda sie leżaczek.
Pokoj Leon bedzie mial swoj ale poniewaz jest na drugim koncu korytarza wiec zebym obolala nie gonila po nocach to na poczatku.Leon bedzie mial lozeczko u nas w sypialni.
Nianie elektroniczna kupujemy bo jak juz bedzie.spal sam to sie przyda lub wlasnie jakbym chciala wyjsc na podworko to tez.
Angelcare-ta mate monitorująca oddech ma mi pożyczyc koleżanka.
Otulaczy i rozkow kupowac nie bede. Za to kilka kocykow sie przyda.
Zrezygnuje tez z przewijaka.kupilam ceraty do przewijania dwie na zmiane i bede na lozku przewijac a jak uznam po urodzeniu ze jednak przewijak by sie przydal to kupię.wszedzie sa od reki albo na allegro zamówię jak nie bede miala jak wyjsc czy meza wyslac

Kolejne nabytki ;-)

Załączniki

• 1452540336248.jpg
    1452540336248.jpg
    44,1 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Rogladalam sie za tymi nianiami z monitorem oddechu. Na olx używany kosztuje ok 300-350 zł. Muszę pogadać z partnerem (dziwne określenie :D) ale myśle ze na taka opcje sie zdecydujemy:)

Do góry