reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

My mamy dwa pokoje, jeden przeznaczamy na Kubusiowy, zrezygnowaliśmy z sypialni :). W drugim będziemy spać teraz. Mąż już zaczął remont.

reklama
Na pierwsze pół roku na pewno wpakujemy maluszka do naszej sypialni ale pokoik już będzie gotowy żeby w ciągu dnia tam sobie przebywał :) to oczywiście teoria a jak to będzie wyglądać w praktyce to się jeszcze okaże ;) na szczęście remontu nie trzeba robić bo mieszkanie ma 2 lata więc tylko pomalować ściany, wstawić meble i gotowe :D tylko koty mogą być nie pocieszone bo dotychczas to był ich pokoik więc będą musiały się teraz przenieść do gościnnego :D

Co do kolorów to ściany będą żółto-zielone :)

My z mężem póki co mieszkamy u moich rodziców, bo jesteśmy w trakcie budowy domu, takze pokoj z małą będziemy mieli wspólny i to na długo. Remont na szczęście niedawno robilismy i pokój jest jasny, lososiowy takze pasuje :-) potrzebne tylko lekkie przemeblowanie, usunięcie kilku gratow i mam nadzieję jakos sie pomiescimy. Czekam na zamowienie z allegro - lozeczko i komoda w zestawie z pościelą itp :-) juz sie nie mogę doczekać, żeby na żywo to pooglądać.

My mamy pokoik przeznaczony dla malucha. Ale nie wiem jak na początek to ogarnąć, czy wstawić łóżeczko od razu dziecięcego, czy najpierw do nas żeby małe było przy nas przez noc. Myślałam też o zakupie kołyski bądź tak zwanego kosza Mojżesza, ale nie wiem czy to nie będzie zbędny wydatek - jak uważacie?

Co do kolorystyki jestem miłośniczką wszelkich odcieni szarości więc u malucha też będzie szary w zestawieniu z białymi mebelkami i jakimiś dodatkami w innym kolorze :)
Przy remoncie troszkę nam zejdzie rok temu kupiliśmy mieszkanie i jedyne co w tym pokoiku to ściany przemalowaliśmy żeby nam się nie kojarzyły z poprzednimi właścicielami. Teraz przed nami wymiana paneli te co mamy obecnie są zniszczone i niezbyt starannie położone :/ wymiana parapetu, kaloryfera, karnisza.. oj żebyśmy się tylko wyrobili.

Kasik90 - podziel się zdjęciami jak już otrzymasz mebelki :)

My mamy pokoik przeznaczony dla malucha. Ale nie wiem jak na początek to ogarnąć, czy wstawić łóżeczko od razu dziecięcego, czy najpierw do nas żeby małe było przy nas przez noc. Myślałam też o zakupie kołyski bądź tak zwanego kosza Mojżesza, ale nie wiem czy to nie będzie zbędny wydatek - jak uważacie?

Co do kolorystyki jestem miłośniczką wszelkich odcieni szarości więc u malucha też będzie szary w zestawieniu z białymi mebelkami i jakimiś dodatkami w innym kolorze :)
Przy remoncie troszkę nam zejdzie rok temu kupiliśmy mieszkanie i jedyne co w tym pokoiku to ściany przemalowaliśmy żeby nam się nie kojarzyły z poprzednimi właścicielami. Teraz przed nami wymiana paneli te co mamy obecnie są zniszczone i niezbyt starannie położone :/ wymiana parapetu, kaloryfera, karnisza.. oj żebyśmy się tylko wyrobili.

Kasik90 - podziel się zdjęciami jak już otrzymasz mebelki :)

Ja zamiast kolyski planuje kupić taki leżaczek-bujaczek.

Hey
Leżaczek i ja zakupuje:) w dzień to w sumie może w nim spać bo do pozycji leżącej jest rozkładany. Ale mi najbarfziej zależy na tym ze jak będę coś robić w kuchni czy coś to postawie go w przrdpokoju i mały będzie widział co mama robi :p obydwoje będziemy mieli siebie na Oku :)
Myślę że też jest przydatny po prostu po to abyśmy my chwile odstapnely , popuszczam mu melodyjki pokolysze go delikatnie to i może utnie sobie drzemke - kolejny odpoczynek dla nas :p

reklama
Ja mam dwa pokoje, w tym jeden zajmuje juz syn. Tak więc docelowo dzieci będą miały swój pokój a małe póki co będzie spało z nami, dlatego kupuję kołyskę, bo z tym mogę wędrować i nie zajmuje dużo miejsca, łóżeczko wstawię do pokoju, ale to może później.
Leżaczek bujaczek mam z fisher pricea jeszcze po synu, tak samo karuzelkę do łóżeczka też z fisher pricea wiec tego kupowac nie będę. Bujaczek dobry jest w dzień, ale w tym spać dziecko raczej w nocy nie powinno.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry