reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Co do kosmetyków.m, to ja mam tylko płyn i szampon do kąpieli. Broń boże emolienty. Wystrzegam sie tego jak ognia przez właśnie np. parafinę w składzie i inne takie 'cuda wianki'. A Nivea to syf. :) Oraz krem na odparzenia ( już powstałe). Nie mam balsamu do ciała ani kremu po przewijaniu na co dzień ani kremu do buzi z filtrem. Co wy macie z tych rzeczy?

Ania_Beata do buzi mam krem hippa. a filtr widziałam z babydream w rosmanie 50+ i się zastanawiam nad nim. A pozostałe filtry to dopiero teraz zaczną do sklepów wchodzić nowe serie tegoroczne. A najlepiej to przez pierwszy miesiac wolałabym unikać filtrów, no ale jak będzie trzeba to będę używała.
Do ciała mam ziaję med - nie ma parafiny.

Kiedyś wrzucałam linka, że Nivea stosuje wiele chemii i zakazanych składników. Ja ns razie kupiłam Babydreamy. Dada, hipp mają dobre składy i są od pierwszego dnia życia już.

Ja mam żel do mycia, balsam i oliwke. Oliwke raczej do stosowania na ciemieniuche w razie w. Jak Kuba nie zużyje oliwki to ja z chęcią ;)

Ja mam tak jak Gosia krem Hippa do buźki, mam też mleczko do ciała z Hippa i właśnie filtr 50 z Babydream, ja już nic więcej nie kupuję bo raczej na długo mi to starczy :D

Tak jak lubię kosmetyki z hippa i mają dobry skład, żel był dobry, krem do buzi tez a mleczko mi nie pasowało, tzn. nie pasowało Kubie, ale to kwestia skóry dziecka - pewnie był jakiś składnik co go uczulał.

Hipp generalnie chce być postrzegany jako eko i bio, dlatego wycofali te wszystkie granulowane herbatki, bo miały za dużo cukru i wprowadzili nowe i mniej i niby z lepszym składem.

Jasmina88, ja polecam hipoalergiczny płyn do kąpieli Dada od 1 dnia życia. Polecany również przez srokę. I jest niedrogi. Kupisz w Biedronce.

Tez kupiłam ten płyn z Dady i małe próbki z rossmann baby... zobaczę co będzie lepsze. Wszystko wyjdzie w "praniu".

Siedzę jeszcze w poczekalni do lekarza, opóźnienie pół godziny. Duszno strasznie, poczekalnia załadowana. Masakra.

reklama
pytałaś Basieńko o tetrę zdaje się, niemniej te eko-wkłady też trzeba prać.... to oczywiście jest bardzo eko takie pranie... :rolleyes2: ja zamiast na modę stawiam na wygodę... no i teraz to jednorazowe wychodzą taniej niż ta zabawa z praniem... oczywiście można jeszcze ręcznie prać w białym jeleniu abo kulach orzechowych... jak ktoś się postara to gzies na OLX starą Franię tez dorwie - będzie eko-folk... bosie...
To nie ja pytałam:D mnie do głowy nie przyszło babranie się w kupkach. Plan jest taki: odkleić plasterek, wyjąc zapaprana pieluchę, broń Boże nie patrzeć, wrzucić do kosza i zapomnieć :D

Do góry