reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Wszystko przede mną, ale jak sobie przypomnę zapaszki ktore czasem unosza sie po podniesieniu dzieciaków znajomych robię sie zielona :D

Basia, witaj w klubie. Mój największy dylemat to kupki i dupki. Odświeżacza powietrza przy dziecku nie użyjesz, myślałam o jakiejś klamerce na nos, ale tak kilka razy dziennie zakładać?! :D A jeszcze te historie o dzieciach, które umieją się osrać po pachy... Weź to teraz przewiń, zapierz, spłucz, co gęstsze, wypierz. Jak to było Maui? Bez flaszeczki nie ogarniesz? :D

Ja mimo wszystko chyba postawie na kosmetyki z nivea o ile spasują maleństwu, za dużo tego jest a wybrać trzeba.. kosmetyki i tak będę kupować prawdopodobnie dopiero za jakiś tydzień bądź dwa, pomyślę jeszcze.
I oczywiście stawiam na pampersy jednorazowe, po co tracić czas na pranie, prasowanie itd..

ohh jak tylko pomyśle sobie o cudownych pieluchach mojego chrześniaka to od razu mi zielono :D
ale damy radę :D :D

Ania ja rozważam zakładanie maseczki lub szala popsikanego perfumami. I to na nos. Haha.
Tez mnie przeraża kwestia smrodku, a mojego męża jeszcze bardziej. Aczkolwiek on chyba zaczął inaczej na patrzeć już. Bo jak ja wymiotowalam to nawet włosy mi odgarniał i sprzątał po mnie. A kilka miesięcy temu pewnie by puścił pawia sam ;)

Spokojnie, dziewczyny, ja też z tych obrzydliwych, ale kupa czy wymioty mojego dziecka jeszcze nigdy mnie nie obrzydzily ;) to zupełnie coś innego ;)

reklama
Do góry