reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Itucha u mnie była kołderka albo kocyk. W otulaczku/rożku jak tam zwał moje dziecko było kilka dni tylko, ale w nim nie spało tylko w szpitalu. Z otulaczkiem jest ten problem, że dziecko przez ciasnotę ma nogi prosto a powinno mieć nóżki w żabkę, żeby biodra się wykrztałciły dobrze i nie było potem problemów. Śpiworek miałam, ale nie używałam.

reklama
Fajne są te otulacze woombie. One są elastyczne i dziecko ma możliwość ruszać nóżkami. Właśnie się zastanawiam czy nie kupić. Ale jest wyraźny sprzeciw mojego M. bo twierdzi że takie krępowanie malucha to barbarzyństwo. I na nic się zdają moje tłumaczenia...

Wszystko zależy tak naprawdę od malucha czy nie będzie za bardzo wybredny.
Rożek w zanadrzu będę mieć, a tak to kołderki i kocyki - zobaczymy jak maleństwo będzie reagować. Zastanowimy się nad otulaczem.

Co do materaca - będziemy zamawiać w zestawie z łóżeczkiem i tam jest kokos pianka gryka, ponoć są dobre.

Strona gryczana jest jedynym naturalnym podkładem do spania. Łuska gryczana znajdująca się w specjalnie dobranych, przepikowanych kwadratach posiada unikalne właściwości: antyalergiczne-antypotowe antyodleżeniowe. Właściwości zapobiegające wadom kręgosłupa i wspomagające leczenie wad już istniejących.
Strona kokosowa - stanowi uzupełnienie właściwości zdrowotnych materaca. Mata kokosowa dzięki swojej strukturze pozwala na swobodny przepływ powietrza. Nie zależnie, na której ze stron śpi nasze dziecko, mamy pewność, że zawsze śpi zdrowo i bezpiecznie.

Wioleta dobrze was mieć, nie widziałam ze te "śpiworki peniski" to otulacze woombie:D mnie osobiście sie nie podobają ze względu na kształt, ale przypuszczam ze po cos taki ksztalt maja :D my narazie z tego co pamietam mamy komplet pościeli... I chyba kocyk. Ale napewno Cosik dokupimy. Narazie zajrzałam do kartonów z ubrankami, podzieliłam na pół (połowa dla siostry mojego A) i okazuje sie ze potrzebuje jeszcze duuuuzo ciuszków dla naszej niuni [emoji7]

ImageUploadedByForum BabyBoom1452425014.109362.jpg

Zrobiłam rozeznanie i mamy tak: czapeczki, skarpetki, 2 pajace na start, body z krótkim rękawem 3 na start, z długim 5 na start, jedna pare śpiochów na start i 6 kaftaników. Wszystko zapisane, teraz mniej więcej wiadomo za czym sie rozglądać :) zostało mi jeszcze sprawdzić co z kocykami, ręcznikami etc, zapisać i można zacząć szaleć :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1452425014.109362.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1452425014.109362.jpg
    109,1 KB · Wyświetleń: 172
Śliczne rzeczy. Ja też muszę jeszcze kupić kocyk taki cieplejszy do wózka. I kilka ubranek w małych rozmiarach tak zaraz po urodzeniu. Nigdzie w Irlandii nie mogę znaleźć bawełnianej czapki z uszami. Tutaj nawet w zimie dzieci w krótkich spodenkach biegają. Taki zimny wychów :p

W Holandii tez często zdarzało mi sie zaglądać do nosidełek czy wózków i ja pozapinana po zęby a bobas bez czapeczki w polarku, w samych skarpetach.... :D ja to sie śmieje ze jak zacznę z bobo wychodzić to bedą mnie brali za wariata :D

reklama
Ja też wszystko spisuje. Nawet zrobiłam plik w dokumentach google, abym w każdej chwili miała dostęp do tego co ma Kuba, no i mąż żeby wiedział. Bo czasem robimy zakupy osobno.
Wczoraj byliśmy w Smyku koło Ikei w Poznaniu. Jeny, jaki on wielki... A ile promocji było!!
Kupiliśmy Kubusiowi takie rzeczy, ale rozmiar 68 już, bo na mniejsze mamy sporo już, a i moja mama ciągle coś dokupuje wnukowi.
cool-club-komplet-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-68-m-iext30905490.jpg

cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-5-pack-rozmiar-56-m-iext30910547.jpg

i dwie pary spodni, ale nie mogę ich znaleźć na www.

Do góry