reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Ja póki co kupowałam ciuszki w Pepco i w Carrefourze. A internetowo w Smyku. Mam zamiar zajrzeć na olx i instagram jeszcze, gdzie często jest coś sprzedawane. Z allegro w kwestii używanych raczej nie będę korzystać.
Może przejdę się też do lumpów, ale nie znam w Poznaniu :( bo zazwyczaj nie kupuję tam ubrań, ale moja przyjaciółka tak. Muszę jej zapytać, czy się orientuje gdzie są ciuszki niemowlęce. Chcę też jechać do Factory Outlet w Luboniu, tam jest dość duży SMYK. Może uda się pokupować coś taniej do wyprawki dla Kubusia.

Czy któraś z Was kiedyś kupowała tutaj: http://txm24.pl/ ??

reklama
Dobre jakościowo ciuszki są też w C&A i często w sklepie internetowym są różne promocje ;)

H&M, ale stacjonarne sklepy też ma od czasu do czasu promocje typu 2 za 1, a jakościowo też są świetne.

Bodziaki i pajce lubiłam kupować w tesco, mają dobre jakościowo i mark and spencer. H&M też ma dobre, więc mozna polować na promocje, bo wtedy się opłaca.
Na allegro z używanych ciuszków to kupowałam pojedyncze najczęściej jakieś fajne oferty nexta się znalazły, kilka sweterków czy bluz dla syna tak miałam kupowane.

Ja póki co kupowałam ciuszki w Pepco i w Carrefourze. A internetowo w Smyku. Mam zamiar zajrzeć na olx i instagram jeszcze, gdzie często jest coś sprzedawane. Z allegro w kwestii używanych raczej nie będę korzystać.
Może przejdę się też do lumpów, ale nie znam w Poznaniu :( bo zazwyczaj nie kupuję tam ubrań, ale moja przyjaciółka tak. Muszę jej zapytać, czy się orientuje gdzie są ciuszki niemowlęce. Chcę też jechać do Factory Outlet w Luboniu, tam jest dość duży SMYK. Może uda się pokupować coś taniej do wyprawki dla Kubusia.

Czy któraś z Was kiedyś kupowała tutaj: http://txm24.pl/ ??

Ja kupuję tam ciuszki dla córci a czasem coś dla siebie ale w sklepie stacjonarnym. Ubranka są fajne i nie rozciągają się po praniu ( bywają małe wyjątki :) ) Dużo ciuszków dla maluszków bawełnianych polskiej produkcji. Mają też dobrą cene.

Znttmi pakami.ciuszków z allegro to roznie bywa.można sie naciac tak jak mowicie ze brudne,rozciagniete itp ale mozna trafic.dobrze.
Kolezanka dla corki wylicytowala pake pamietam ze okolo 200zl ale kazdy ciuszek byl opisany i mial foto.bylo tego.mnóstwo i porzadne,czyste, dobrych marek.
Ja zamowilam ciuszki za 60zl ( z przesylka) i dostalam karton ciuszkow,czystych,pachnacych proszkiem do prania,bez plam,rozciagniec niektore z.nich chyba w.ogole nie były ani razu zalozone tylko.wyprane raz. Marek zara,h&m,mothercare itp.
Kwestia czy trafisz na uczciwego sprzedajacego

Dziewczyny może któraś z was podczas oglądania wózków natknęła się na ten :Tutek grander play eco ?
Kurde znowu myślę nas wózkiem i oglądam . A już niby miałam wybrany model Tako moonlight carbon i juz głupieje.

To ten wózek o który pytałam

Załączniki

• 1452336991044.jpg
    1452336991044.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 73
Dziewczyny - mam kilka wyprawkowych pytań - im bardziej się w tym zagłebiam tym bardziej głupieje :)

1. Rodzaje pieluch, dostrzegam 3 rodzaje pieluszek - bambusowe, tetrowe i flanelowe.
Czy któraś z Was jest w stanie mi objaśnić, które do czego i co lepsze - szczególnie jeżeli chodzi o użytkowanie, różnice etc. jestem w tym zielona.

2. Pościel z wypełnieniem i pościel bez wypełnienia. Co wybrać?
Pyt a)
Kapuje, że generalnie zazwyczaj jest tak - że kupuje się wypełnienie poduszki i wypełnienie kołdry, a do tego pościel na to. Teraz też dostrzegam, że wiele sklepów oferuje pościel z gotowym już wypełnieniem (oczywiście droższa) - że pierze się to razem.
Minus, że jest droższe i zamiast mieć same pościele do wymiany do trzeba wtedy prać wszystko - czyli na zapas trzeba mieć ze dwie takie pościele z wypełnieniem.
Na plus argumentują to tym, że dziecko sika, ulewa, moczy się i poci - i higieniczniej jest jak jednak pierze się całość :)
Co o tym sądzicie doświadczone Matki :) ?

Pyt b) do doświadczonych matek
Czy Maluchy aż tak sikają i ulewają, że aż całe pościele trzeba prać? W sensie te wypełnienia?

Z chęcią tez posłucham :)
a pieluchy to z tego co mi mówiono to tetrowe do ulewania czy jak karmić będziesz żeby podłożyć lub wytrzeć bluzkę.
Flanelowe są ciepłe to się rozkłada nawet jak chcesz małego położyć żeby miał mieciutko, można też przykryć dziecko zamiast kocyka, u lekarza wyłożyć na wagę itp.
A bambusowe hm to chyba już jakas wyższa półka :D

reklama
Dziewczyny - mam kilka wyprawkowych pytań - im bardziej się w tym zagłebiam tym bardziej głupieje :)

1. Rodzaje pieluch, dostrzegam 3 rodzaje pieluszek - bambusowe, tetrowe i flanelowe.
Czy któraś z Was jest w stanie mi objaśnić, które do czego i co lepsze - szczególnie jeżeli chodzi o użytkowanie, różnice etc. jestem w tym zielona.

2. Pościel z wypełnieniem i pościel bez wypełnienia. Co wybrać?
Pyt a)
Kapuje, że generalnie zazwyczaj jest tak - że kupuje się wypełnienie poduszki i wypełnienie kołdry, a do tego pościel na to. Teraz też dostrzegam, że wiele sklepów oferuje pościel z gotowym już wypełnieniem (oczywiście droższa) - że pierze się to razem.
Minus, że jest droższe i zamiast mieć same pościele do wymiany do trzeba wtedy prać wszystko - czyli na zapas trzeba mieć ze dwie takie pościele z wypełnieniem.
Na plus argumentują to tym, że dziecko sika, ulewa, moczy się i poci - i higieniczniej jest jak jednak pierze się całość :)
Co o tym sądzicie doświadczone Matki :) ?

Pyt b) do doświadczonych matek
Czy Maluchy aż tak sikają i ulewają, że aż całe pościele trzeba prać? W sensie te wypełnienia?

Tetrowe to sa te w ktore dawniej zakladano w ramach pampersa i tych kup sobie z 5 sztuk mozesz je uzywac do wytarcia buzki z mleka,podlozenie sobie na ramie przy ulewaniu,możesz uzywac jej zamiast myjki opcji jest duzo.flanelowe sa ciut grubsze wiec wykorzystać he mozna do przykrycia,lub jak kladziesz gdzies malca to mozesz na tej pieluszce go polozyc.nie sa.niezbedne to raczej gadzet,podobnie jest z bambusowymi.szkods przeplacac.
Posciel lepiej kupuc bez wypełnienia,jak sie ubrudzi to wypierzesz a wypelnienie w inne obleczki i tyle.to tez kwestia ceny.
Co do ulewania i sikania to zalezy od dziecka. Jedne dzieciaki ulewaja i przesikuja i trzeba je przebierac kilka razy dziennie a inne nie.co do brudzenia sie poscieli to szybciej sie przescieradlo ubrudzi niz kołderka. Przynajmniej takie moje zdanie.moze dziewczyny mają jakies inne pomysly

Do góry