reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Pieluchy tetrowe - miałam ich z 15-20, w tym kilka kolorowych, do karmienia, jak dziecku się u leje bardzo przydatne. 5 to mało bo to często trzeba prac jak się wyciera dziecku buźkę i nie tylko :)
Pieluchy flanelowe. Miałam 3 . Super sprawa, właśnie żeby podłożyć pod dziecko jak się gdzieś kładzie, szczególnie tapczany, gdzie wiadomo dziecko twarzą wyciera a tam zbierania kurzu a poza tym też żeby chronić tapicerkę przed ulaniem przez dziecko. Bambusowe to nie wiem co to za wynalazek.

Pościel miałam jedno wypełnienie i 3 zmiany. Czasem zdarzało się prac wypełnienie też. Odwirowane szybko schło.

reklama
Dziewczyny a mam pytanie odnośnie materacy ? Jakie miałyście dla swoich dzieci ? Bo w tych zestawach na allegro do łozeczek dają te gryka kokos , lub gryka.pianka kokos. A słyszałam , że się w nich zalegają robaki (ale czy to nie jest wina np gdy dziecko przesika materac i się go dokładnie nie umyje itp ). Mam dylemat co tych materacy. Jakieś doświadczenie ?

Co do materacy to ja sama nie wiem jaki wybrac.co do ich przesikiwania to ja zawsze uzywalam takich podkladow pod.przescieradlo i ewentualny sik szedl w podklad.spotkalam sie Jeszcze z przescieradlem ktore jest nieprzemakalne z jednej strony zwykle bawelniane ale z lewej strony byla jakby cerata.tylko cena tych przescieradel juz jest mniej fajna.

Dziewczyny gdzieś tu kiedyś przewinął sie temat cudownego minky :D czy któraś ma? Korzysta? Mam ambitny plan uszyć taki kocyk, ale nie wiem czy temat minky nie jest zbytnio rozdmuchany??

reklama
Też już jestem na etapie wyprawki i zastanawia mnie jak to jest z tym spaniem. Wyczytałam, że do 3 miesięcy powinien być otulacz/rożek, potem śpiworek a dopiero po roku kołderka. Czy rzeczywiście tak jest, czy można cos pominąć lub zastąpić i przede wszystkim co na to dziecko, czy nie będzie tak, że ja wyskoczę z kasiorki a łobuziak i tak odmówi współpracy? :D Jak to wygląda u doświadczonych mamusiek i ich pociech? :)

Do góry