Ja z doświadczenia w Niemczech szpitale tez wyposażone we wszystko co mamie i dziecku potrzebne, od skurczy do wypisu. I z tymi całymi procedurami tez chyba łatwiej, dopiero po przyjęciu pytają o znieczulenie /chcesz, nie chcesz? Jeszcze tylko sie muszę zorientować jak z technikami porodu i będę spokojna. Bo ja bym chciała w tej wodzie... Ale jutro położna, zacznę ja atakować o sprawy porodowe... Zobaczymy co poleci i podpowie
reklama
waiting4beans
Fanka BB :)
z tym polarowych jednym teoretycznie szaleństwo w maju ale .... on nie jest jakiś bardzo gruby,a ja mieszkam na podhalu i u mnie w maju czasami jeszcze snieg lezy więc nie zaszkodzi miećwaiting to zaszalałaś -ja jeśli kupie połowę z tego to będzie wszystko a polarowy śpioch na maj to już poleciałaś
Wioleta93
Ja już się zaopatrzyłam w misiowaty kombinezonik pomimo tego maja , no ale u nas inny klimat; w maju też bywa zimno. Ogólnie powiem wam że przez tą różnicę klimatyczną ciężko mi wybrać co będzie potrzebne. Bo ogólnie już w lutym tutaj robi się wiosna ale maj i czerwiec jeszcze potrafią być zimne :-/ chyba wybiorę się w wakacje do Polski, niech mała się wygrzeje
sylwiaal
Ja byłam w szpitalu w 5 tyg, co do warunków jakiś większych zastrzeżeń nie miałam, może oprócz tego że papier obowiązkowo swój trzeba posiadać, pokoje były o tyle na plus, że w każdym była łazienka - niestety ciepła woda jak jej się chciało, nie zawsze była. O wodzie można pomarzyć, położne trzeba było bardzo prosić aby podgrzały wodę, a jedzenie... blehh.
Kiedy zaczynacie szał zakupów dla dzieciaczków? Szykowanie pokoju dla maleństwa? Mnie jeszcze powstrzymują od tego uważają, że jeszcze za wczas.. (jestem w 20tyg.) Na razie mam parę ubranek od siostry, ale chciałabym już jakieś swoje mieć i oczywiście mam plany w głowie jak pokoik będzie wyglądał
Jak u Was to wygląda?
Kiedy zaczynacie szał zakupów dla dzieciaczków? Szykowanie pokoju dla maleństwa? Mnie jeszcze powstrzymują od tego uważają, że jeszcze za wczas.. (jestem w 20tyg.) Na razie mam parę ubranek od siostry, ale chciałabym już jakieś swoje mieć i oczywiście mam plany w głowie jak pokoik będzie wyglądał
Jak u Was to wygląda?
Ostatnia edycja:
GosiaLew
Jakby któraś z Was chciała koszulę już kupić. Promocja w Italian Fashion: http://www.italianfashion.pl/sklep/dla-ciezarnych-i-karmiacych1.php
Mi dzisiaj przyszły koszule i szlafrok zamawiane z allegro (wstawiałam linki wcześniej) właśnie z Italian fashion i powiem wam, że wyglądają super.
Byłam dzisiaj u mnie w mieście w jednym sklepie dziecięcym, gdzie mają wózki. Nie mają dużego wyboru, bo sklep mały, ale mieli bebetto i camarelo. Rozłożyłam sobie dokładnie oba wózki, babeczka mi wszystko pokazała i naprawdę nie wiem, oba mają swoje plusy i mi się podobają i jak jeszcze pojadę oglądać kolejne wózki to w ogóle zgłupieję. No i w tym sklepie mają dobre ceny, bo taniej mi wychodzi niż w bobo wózki. Jeszcze porównam ceny na allegro.
Sylwiaal - ja jestem na etapie oglądania i szukania - jeśli chodzi o wózki i mebelki, a inne rzeczy wyprawkowe to po 7 miesiącu będę kupowała. Ciuszków też jeszcze nie kupuję, czekam aż poznam płeć a moje dziecko raczej się kryje.
sylwiaal
GosiaLew - Wózek mam już upatrzony, jeździłam nim trochę po sklepie, bardzo fajnie się prowadził, oglądałam też filmiki z nim, czekam na godniejszą cene, ale sądzę, że tak jeszcze z 2msc miną zanim kupimy, najpierw musimy się skupić nad odświeżeniem pokoiku dla malucha
Twoja dziecina się kryje, mój lekarz stwierdził, że nie będzie szukał płci żeby się nie pomylić a skoro mam połówkowe za tydzień tam mi dadzą odpowiedź oby bezbłędną i żeby maleństwo się nie chowało
Twoja dziecina się kryje, mój lekarz stwierdził, że nie będzie szukał płci żeby się nie pomylić a skoro mam połówkowe za tydzień tam mi dadzą odpowiedź oby bezbłędną i żeby maleństwo się nie chowało
Dziewczyny przyszedł czas na wyciagnięcie worów ze strychu.
Nie wiem czy jutro czy dopiero w sobotę będę wertować ale plus jest, że znalazłam sile i odwagę.
Nie wiem czy jutro czy dopiero w sobotę będę wertować ale plus jest, że znalazłam sile i odwagę.
Załączniki
Evelina89
Basia mnie tez to czeka.! Tylko ja tych workow do przebrania mam naprawde sporo
W weekend mezus pomalowal sypialnie.
W przyszlym tygodniu ma przyjsc komoda. Jak tylko mi ja zlozy to moge dzialac, bo bede miala gdzie upychac
W przyszlym tygodniu bede miala troche luzu, bo Mlody do szkoly, a potem juz ma ferie, wiec chcac nie chcac musze sie za to zabrac
Gosia o ktorym bebetto myslalas i jakis minusow sie w nim doszukalas?
W weekend mezus pomalowal sypialnie.
W przyszlym tygodniu ma przyjsc komoda. Jak tylko mi ja zlozy to moge dzialac, bo bede miala gdzie upychac
W przyszlym tygodniu bede miala troche luzu, bo Mlody do szkoly, a potem juz ma ferie, wiec chcac nie chcac musze sie za to zabrac
Gosia o ktorym bebetto myslalas i jakis minusow sie w nim doszukalas?
reklama
GosiaLew
Basi89 no to się na odwagę zebrałaś, powodzenia.
Ewelina89 ja mam na oku Bebetto Silvia i w sumie to on minusów nie ma, ma fajnie kosz umiejscowiony, łatwo dostępny, prowadzi się fajnie, gondola duża, spacerówka też fajna, wszystko się ściąga do prania. W camarelo vision i sirion lepsza jest budka od gondoli, większy ten świetlik, ale kosz na zakupy moim zdanie jest źle umiejscowiony, bo całej siatki nie włożysz tylko pojedyncze zakupy. Więc generalnie bebetto jest korzystniejszy.
Ewelina89 ja mam na oku Bebetto Silvia i w sumie to on minusów nie ma, ma fajnie kosz umiejscowiony, łatwo dostępny, prowadzi się fajnie, gondola duża, spacerówka też fajna, wszystko się ściąga do prania. W camarelo vision i sirion lepsza jest budka od gondoli, większy ten świetlik, ale kosz na zakupy moim zdanie jest źle umiejscowiony, bo całej siatki nie włożysz tylko pojedyncze zakupy. Więc generalnie bebetto jest korzystniejszy.
Podziel się: