reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

reklama
Co do kosza to tak naprawdę jak kupa śmierdzi to zapach z każdego kosza w mniejszym lub większym stopniu wyleci. U podopiecznej mam Tommee Tippee i też czasem z niego czuć.

Ja zamierzałam postawić kosz na balkonie i tam wywalić pieluchy a gdy mąż wróci z roboty to będzie brał śmieci po 16 . I później na wieczór lub z rana przed robota. Ale i tak wciąż rozważam zakup .

Malutka ja przy porodzie byłam czymś smarowana, ale to był chyba jakis żel na rozwarcie. O tym nie słyszałam. To nie jest nic przeciwbólowego? Tylko poślizg, tak?

Pierwsze słyszę o takim żelu, ale jestem bardzo ciekawa opinii.

Ania_Beata położna przychodzi do Ciebie w ramach NFZ? Jak wyglądają takie wizyty? Znajoma tez polecana mi fajna położna, ale tak się zastanawiam czy jest mi to już w tym momencie potrzebne.

Nam położna na zajęciach w SR wspominała, ale więcej o tym powie na innych zajęciach. I on jest na poślizg właśnie z tego co wyczytałam.

Boliwia położna w ramach NFZ może przychodzić do Ciebie od 21 tygodnia ciąży :)

reklama
Boliwia kupowałam tu Link do: Przedmioty użytkownika r_p77 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kameleon i Ewa miałam kupić kosz Tommee ale jak mam się obligować do wiecznego zakupywania ich worków, które nie są tanie i trzeba zamawiać w necie, to chyba wybiorę Angle Care (pasuje każdy worek, a wejście do kosza jest bardziej hermetycznie skonstruowane). No nie wiem czy dobrze myślę, ale im dłużej myślę, tym bardziej tak myślę; Któryś kupię, bo w nocy z kupą z sypialni latać po chacie nie zamierzam. Trzymać pieluchy cały tydzień w koszu tez nie:eek:

Sterylizatora nie kupuję, bo zamierzam karmić piersią; mam tylko na w razie "W" butelki, no ale butelkę od biedy mogę na starcie wyparzyć, gdyby co; karmiąc wyłącznie piersią sterylizator jest kompletnie zbędnym wydatkiem, przy poprzednich dzieciach nawet butli na w razie "W" nie miałam…

Malutka ten żel, ciekawa sprawa, przeanalizuję. Zapytam położnej- ma być w nowym tygodniu u mnie, a może coś jeszcze podpowiesz co do niego?

Do góry