reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Czesc. Co do komody to ja planuje kupic taka jak Gosia (ta z ikei) biala.
Jesli chodzi o wozek to we wtorek bylismy ogladac wozki chyba z 16 modeli rozlozylismy na czynniki pierwsze,porownywalismy i zdecydowaliśmy sie na x lander x run. Gobdola i spacerowka to koszt 2000. Na nasze gorsko lesne tereny bedzie idealny no i fakt ze wazy tylko 11kg.jest leciutki a jednak maz wieksza ilosc czasu bedzie w pracy wiec ja bede wozek skladac,wkladac do auta wynosic po schodach wiec musi byc lekki..
Malutka bardzo mi sie podoba ten komplet ktory wybralas.moze tez sie na pofobny zdecyduje...

reklama
Jeśli chodzi o wózki to ja dalej nie wiem co chcę. Niby mam tam swoje kryteria, ale tych wózków jest pełno. I zawsze lepiej zobaczyć. Szukałam sklepów po necie w Gdańsku i weszłam na stronę jednego a tam wózki praktycznie za mniej niż 2 tys nie było. Dzisiaj znalazłam sklep, który ma przedział cenowy od mniej niż 1000 aż po górną półkę. Więc się tam wybiorę, żeby obejrzeć po nowym roku. Bo zanim ją się zdecyduję to na ostatnią chwilę będę kupowała.
Rozważam camarello lub Coletto poważnie- 3 w 1 , podobnie jak Baby design - w 2000 zł zmieścisz się i to z fotelikiem. W necie można obejrzeć ofertę sklepu Dino z Łodzi- chyba największy w Polsce.

Dziś jeszcze zakupiłam łóżeczko :-) 2 dni oglądania, analiz, bosie... Czy z kółkami czy bez, w końcu stanęło na tym, ze 120x60 , bo muszę mieć w sypialni na razie dzidzię, a moje łóżko zajmuje 4 m2 i nie wiedziałam, ze ktoś będzie jeszcze z nami mieszkał :-) z wyciąganymi szczebelkami i rozkładane w tapczanik na potem. Stanęło na http://allegro.pl/show_item.php?item=5658513239 bo ma szufladę na pościel i wygląda zadowalająco przy umiarkowanej kwocie.

Maui coletto podoba mi się jeden model, beby design też jeden. Dzisiaj nawet oglądałam. Beby design ma dobre opinie. Tylko beby design lupo comfort ma mała gondolę. Ja jeszcze mam na oku adamex Pajero i jeden ktorego zapomniałam nazwy.

Przyda się, przyda chętnie poczytam :)

A ja zamawiam ten zestawik sanoma-biel, pościel i te różne dodatki w kolorze czekolada, tylko nad motywem się jeszcze zastanawiam:
http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-komplet-mebli-gratis-i5458697721.html
Mam nadzieję, że jakość tej komody nie będzie jakaś tragiczna i te ciuszki małej jakoś się tam pomieszczą. I tak muszę jeszcze dużą szafę kupić, bo muszę mały remont w pokoju zrobić, żeby wgl te mebelki mi się pomieściły.

Moje zakupy dzisiejsze :)

Załączniki

• DSC_0342.JPG
    DSC_0342.JPG
    442,5 KB · Wyświetleń: 96
  • WP_20160101_003.jpg
    WP_20160101_003.jpg
    318,5 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Teraz takiego nie kupię bo jest za wielki i za ciężki. Chociaż ja nie musiałam go dźwigać na moje piętro, bo zostawiłam u mnie na dole. Wygodna była ta wkładana Ala gondola. Dziecko pakowało się w domu ubrane i tylko zanosi łam do wózka. Dobre koła, na każdym terenie się sprawdzały. Synek podrósł to w spacerówce spokojnie leżał. Minus to duży po złożeniu i problem z włożeniem do auta. A jak już się zmieścił to zajmował dużo miejsca. Dlatego teraz chcę z wyjmowany stelażem i wkładanym fotelikiem. Spacerówki długo nie używałam, po roku kupiłam parasolkę składaną z regulowanym oparciem i tak syn już długo jeździł.

Kołyska mi się podoba. Co to za firma?

Do góry