reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

No ja ogólnie się nie dowiadywalam nic w tych kwestiach ale jeśli coś sprzedają w sklepie dla dzieci to raczej muszą mieć na to pozwolenie . Myślę że chodziło tu o płyny do płukania typu silan itp . Ale z tego co wiem to mamy i w takich plucza (jakiś bardzo delikatnych) .

reklama
Ja kosza nie będę miała, kupie zapachowe worki na pieluszki, pielucha do pachnącego worka i najwyżej to do zwykłego innego kosza pieluszkowego będzie się je wyrzucać a później z domu. Siostra tak praktykowała i wcale nie było nic czuć, a kosz stał w kuchni.

o płynach na razie gromadzę wiedzę jaką przekazujecie :D później będę kupować.

Ewa sterylizator to ten do mikrofali?

Malutka czekam na zdjęcie wózka :D

No ja ogólnie się nie dowiadywalam nic w tych kwestiach ale jeśli coś sprzedają w sklepie dla dzieci to raczej muszą mieć na to pozwolenie . Myślę że chodziło tu o płyny do płukania typu silan itp . Ale z tego co wiem to mamy i w takich plucza (jakiś bardzo delikatnych) .

Bardziej chodziło mi o to czy można płukać ciuszki od samego początku czy dopiero od jakiegoś wieku dziecka. Generalnie to ja do póki nie zobaczyłam w sklepie płynu do płukania Lovela to nawet nie wiedziałam, że takowy istnieje, myślałam, że jest tylko proszek :p

Tez się zastanawiam nad tym koszem na pieluchy i sama nie wiem :/ miałam je wywalić na balkon do kosza a mąż po robocie by wynosił a później na wieczór . Nie wiem już sama w sumie to nie jest jakis wielki wydatek no nie ? A masz jakieś linki coś upatrzonego?
Myślałam nad tym: https://www.mall.pl/kosze-pieluchy/tommeetippee-sangenic-wklady-4-szt-pojemnik-gratis

Ja piorę w Loveli, mam płyn i proszek :) Właśnie wstawiłam drugie pranie: niebieskie ciuszki się piorą :)

No ja pranie zamierzam rozpocząć w połowie marca, mniej więcej - na wtedy planuje że mąż poskłada mi komode i będę miała w co pakować ubranka.

Malutka fajny ten kosz , ja w sumie nie przeglądałam żadnych - ale nie mam.co do roboty to mogę poszperać :) ten Twój sobie dodam do zakładek

Ja piorę teraz, pewnie raz jeszcze to zrobię w kwietniu. Ale teraz mam siły na prasowanie i chęci jeszcze. A potem to różnie. Komodę mam to pochowam sobie ładnie.

Ale nadal nie wiem, jaki system układania ciuszków przyjąć. Mam duży dylemat. W komodzie na pewno na razie tylko 56 i 62 rozmiary. Potem doniosę 68, jak urośnie Młody.

reklama
Do góry