reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

reklama
Milshake - nam pediatra powiedziala, ze to indywidualna sprawa z ta wit. D. zalezy jak rozwija sie dziecko. nam nie kazala na razie bron boze dawac, bo mala jest neurologicznie dobrze rozwinieta.

Dziewczynki,to jak jest z tą pościelą dla maluszka? dzisiaj wieczorem jade z mężem kupić pościel do łóżeczka,ale tak się zastanawiam czy to ma sens.a co z podusia? bo podobno takie maluszki na podusi nie sypiaja.już sama nie wiem.

Hej dziewczyny - ja znowu oglądałam program mamo już jestem i tam też radza żeby posciel jak najpóźniej nawet po roku. więc ja swoją schowałam. Fizjoterapeuta nawet mówił że by żadnych poduszek nie dawać do wóżków. Swoją drogą ciekawych rzeczy można się tam dowiedzieć.

racja, racja... ale no jak dzidzius ma spac, wogole bez poscieli? mi polozna wyjela z wozka poduszeczke (mimo ze byla bardzo cieniutka) i powiedziala zeby nie uzywac ani w wozku, ani w lozeczku, bo to zwieksza ryzyko smierci lozeczkowej...

Justynko - właśnie o tym też wczoraj mówili, a dzidzie kłaść pod kocykiem lub w śpiworku i podobno tych ochraniaczy też nie powinno się dawać bo nie ma swobodnego przepływu powietrza.

ja nie uzywam poscieli, bo poduszki jeszcze nie mozna, a kolderka jest po prostu za duza dla takiego maluszka. na noc owijam Nine kocykiem (w taki rozek) i na poczatku jak byla za chlodna, to tak do pasa nakrywalam ja rozkiem.

reklama
to rozumiem ze wystarczy narazie samo przescieradełko i kocyk,albo rożek.a z czasem dokupi się reszte.a że podusi nie można wkładać do wózeczka to nie wiedziałam.

Do góry