reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

reklama
Moniqa-ja tez początkowo myślałam o tej wanience z przewijakiem..Ale rezygnacja zupełna po obejrzeniu i argumentach anty. Przede wszystkim, sama pisałaś że nie chcesz małej..a one zazwyczaj są MALUTKIE
2)aby położyć maluszka musisz go mokrutkiego wziąć na ręce..jedną bo drugą musisz mieć wolną aby opóścić klapę przewijaka
3) mało stabilne, próbowałam, trzęsłam..możliwość wywrotki bardzo duża

Dla mnie wystarczający argumet-ODPADA, wybieram zwykłe w kształcie, DUŻE wanienki (no może jednyne szaleństwo w jakims ładnym kolorku lub..KUBUSIEM PUCHATKIEM, piękna błekitna :))

Dziewczynki, własnie wyjechała moja mama z kilkudniową wizytą (500km) i CAŁA WIELKĄ SIATĄ używanych ciuszków (niektóre wyglądają jak nóweczki) cała komódkę mam zajętą, hihi (różne rozmiary) Niektóre tak cudne..że ojoj..Porobię troszkę zdjęć i Wam pokażę

A skoro tak się kontaktujemy i pytamy wzajemnie..poproszę o opinie na temat łóżeczka wiklinowego..Te oto jest z allegro, pojawiło się też w filmie M jak miłość (i od tej pory w sklepie podwójna cena) ale my z mężem mieliśmy wypatrzone to łóżeczko juz dawien dawno temu.
http://www.allegro.pl/item115057415_wozek_lozeczko_z_wikliny_nowy_09_53.html

Zobaczcie też inne przedmioty, my akurat chcemy ten model i kolorek łóżeczka

JEst słodkie, kochane..wiem że starczy na krótko (z opiń wiem że na ok. pół roku do 8 miesięcy max)
Ale my mamy taki plan, ponieważ pokoik Szymonka jest maleńki,aby choć jeszcze pół roku skorzystać z przestrzeni myślimy o takim łóżeczku (można w razie czego na kóleczkach wturlać je do naszego pokoiku jakby był niespokojny w nocy)
Podobno maluszki lepiej się czują na początku w małych łóżeczkach niż dużych, przytulne, dobrze wykonane

A potem chcemy własnie łóżeczko turystyczne, ale bez tych przewijaków (zwykła cerata,nieprzekonuje mnie),bez baldachimu, pozytywek i WIBRATORA (brrrr) proste..ale za to z tych stabilniejszych, solidnych, akurat myśle o GRACO (dość drogie powyżej 400zł ale może wypatrzymy okazję, już jedna nam uciekła w komisie ze 250zł ale na razie nam nie śpieszno)
łóżeczko turystyczne z uwagi na podróże, i łatwość składania..a maluch jak to łóżeczko jest bardzo stabline (są naprawdę różne modele trzeba osobiście ogląać, broń boże w ciemno na allegro, chyba że zna się model)

Kasiu lozeczko jest naprawde ladne i slodkie ... ale praktyczne (wg mnie oczywiscie) tylko jesli duzo chodzisz po mieszkaniu i chcesz miec zawsze maluszka przy sobie :) czyli przechodnie lozeczko ;) ... w pokoju jednak wolalabym postawic normalne lozeczko :)... jak dla mnie uwazam ze maluszek powinien miec duzo miejsca w lozeczko, to dla Jego i Twojej wygody :) ... oczywiscie zrobisz jak uwazasz :) .. buziolki :-*

zamotana77 kaczucha jest super :) ... synus napewno slicznie bedzie w niej wygladal :)

Ines - co do poscieli,to wiem tyle,ze dla maluchow nie powinno sie kupowac z pierza,bo uczula.Z jakim wypelnieniemkupilam Zuzi niestety nie pamietam,ale przy zakupie wydawalo mi sie zaleta to,ze koldre i poduszke mozna prac w pralce <a to jest wazne,dziecko,moze zabrudzic wymiocinami,kupki lubia wyplywac z pieluszek>i jest bardzo lekka.

kasia - lozeczko fajne,ale wydaje sie male,a dziecko szybko rosnie.Jezeli te kolka przy nim sie kreca,to fajnie.bedziesz mogla jezdzic z dzidzia po calym domu.

Ines tez sie nad tym zastanawialam :) .. i chyba kupie :) jak nie w lozeczku to np. na wyjzad do babci czy gdzies sie przyda :)

tak Katka, kóleczka się bardzo dobrze, ciuchutko kręcą..
Tak, wiem że maluszki rosną..ale patrzę praktycznie..Moja mama np. na początku listopada ma urlop, dwa tygodnie, chce do nas przyjechać..pomóc..a my dysponujemy górą małego domku, a to jest większy pokój (gdzie nie zmieści się już dodatkowa polówka) no i maleńka poprzednia sypialnia, gdzie dotychczas stało tylko łóżko (Sztuk jeden, małżeńskie, nic poza ty, a do okna trzeba po łóżku) teraz tu będzie pokoik synusia (i mój kącik komputerowy). I myślimy właśnie że w te pierwsze miesiace gdy rodzinka się będzie zjeżdżac (po 500km więc nie tylko na jeden dzionek) to gdyby stało NORMALNE łóżeczko..to już nic poza tym...a tak na noc składana połówka-kładziemy rodzinke do pokoiku a z Szymonkiem "jedziemy" do drugiego naszego pokoiku..Liczę (mam nadzieję że słusznie) że łóżeczko starczy na miniumum pół roku
Pokaże Wam jeszcze większy bajer..cudne łóżeczka (wielkość jest kołyski, oglądałam osobiście, głębokie, nie normalny wózek..i przytulne..)Bajer fajny...no ale już wydziwiać nie będę, hihi..choć niepowiem..gdyby maluszek urodził się na lato, to takim wehikułem można do ogrodu (jeżdzi)
kurcze..ale cuda robią..wszystko by się chciało mieć dla naszych szkrabków

to jest łóżeczko (choć piszą wózek)
http://www.allegro.pl/item115057402_luxusowy_wozek_dla_niemowlat_nowy_hit_sisi.html

Acha, znacie jakiś sposób na MAMY, które ogarnia MANIA zakupowo-ciuszkowa?? Które zamiast relaksować sie po pracy..odwiedzają WSZYSTKIE ciuchlandy w mieście?????? Boję się, że trzeba będzie na odwyk..no i jak tak dalej pójdzie to mamuśka pójdzie z torbami (nawet na zakupy ciuchlandowe) Ale wiecie co..polecam, naprawdę, tanie, dobrej jakości, niezniszczone (tylko trzeba szukać,ale to sama frajda)
No i kolejna sprawa..moja mama pozbawi mnie największej przyjemności :((
Oczywiście żartuję..ciesze się za jej pomoc. Zadeklarowała się, że ona ciuszki, kocyki..a my resztę akcesorii..buteleczki, pieluszki-bo "Wy wiecie lepiej co teraz się używa i jakiej firmy"

To racja..robię rozeznania wśrod świeżo-upieczonych mamuś (bo 30 lat temu to jednak co innego)

Wiecie co, ja postanowilam nie wpdac w manie zakupowa. zrobilam liste rzeczy, ktore potrzebuje i zamierzm sie jej trzymac. nie bede kupowac na zaspas zadnych poduszek do karmienia, podgrzewaczy i innych udziwnien. jak mi cos bedzie potrzebne, to wysle meza do sklepu jak Nina sie urodzi.

Czarodziejka - ja tez mam juz duzo ciuszkow od znajomych i rodzinki. wyglada na to, ze bede musiala dokupic tylko pare body i koniec. na poczatku tez bylo mi smutno, ze mnie inni pozbawaiaj zakupow ciuszkowych, ale jak podliczylam wydatki na lozeczko, fotelik, posciel, kocyki, kombinezon itp, to ulzylo mi, ze juz nie musze kupowac tylu ciuszkow. a my to sie jeszcze swoja droga nakupujemy, bo nasze skraby w mig wyrosna z tych pierwszych wyprawek i wtedy zaszlajemy :D

reklama
Gufi popieram pomysla :) ... jesli cos bedzie mi potrzebne zawsze mozna dokupic po porodzie :)
A z tymi zakupowymy szalami Naszych mam to ja tez nie mam nic przeciwko ;) .. w koncu to ich wnuk rosnie :) ... zapewno moja mama jest przeszczesliwa jak i ja :) wiec nie potrafilabym odebrac jej tej przyjemniosci ;)

Do góry