MoniQa pisze:
A ja sie zastanawiam nad zakupem kompleciku ... pezwijak-wanienka
MoniQa Na TVN Style jest emitowany program "Mamo już jestem" i właśnie w jednym z oddcinków było o wanienkach
oglądałam i co nieco zapamiętałam, wypowiadała sie tam położna i mama kilkumiesięcznego dzidziusia. Niestety zgodnie nie poleciły tej wanienki z przewijakiem
argumenty przeciw to jak pamiętam to, że po kąpieli nie można dziecka odrazu swobodnie położyć przewijaku, jest mało stabilna, dojście do wanienki tylko z jednej strony, jeżeli zajmujemy się maluchem na przewijaku, to nie mamy bezpośrednio dostępu do kosmwtyków, akcesoriów i ciuszków (nie ma gdzie tego położyć) wszytko leży pod przewijakiem, i kiedy chcemy po coś sięgnąć, to musimy się schylić i teracimy dziecko z pola widzenia. Chyba tyle tylko zapamiętałam
Oczywiście zrobisz jak uważasz, od niczego nie odwodzę, tylko chciałam się podzielić tym, co słyszałam
Jeżeli chodzi o wanienkę Ines, to też za bardzo jej nie polecali z racji tego, że maluch ma w niej ograniczone ruchy, ale nic więcej nie pamiętam
W tym programie polecali zwykłe wanienki z gładkim (nie chropowatym, bo i takie są) dnem i to odrazu ten większy rozmiar, gdyż maluch szybko z tej malutkiej wyrasta
i do tego można dokupić stojak odpowiedni do wzrostu
pozdrawiam