reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

Ines ciuszki super :) ... sweterek extra .. a bluzeczka od Tatusia .. ;) nic dodac nic ujac :)
Ja poszlam za Twoim przykladem i rowniez zaczelam kupowac ciuszki do dziewczyn z BB :)

A ja sie zastanawiam nad zakupem kompleciku ... pezwijak-wanienka

c3593046be3fe4c7daa40d87af3b42.jpg

koszt 199 zł ;)

reklama
Moniqa ta wanienka z przewijakiem jest naprawde pomyslowa, tylko uwazam że jest zbyt wielka gabarytowo i nie posłuży zbyt długo, chyba żeby ja później ,komuś odsprzedać.
Ines super ciuszki, aż miło popatrzeć :)

MoniQa mysle podobnie jak Basia,lepiej miec osobno wanienke i przewijak,ktory w razie potrzeby mozna szybko gdzies przeniesc,czy nawet polozyc na normalnym lozku.

Ja dla Zuzi mialam wanienke z Ikei i tez zamierzam teraz taka kupic,z tego wzglkedu ,ze na dnie miala gumowe peaski zapobiegajace slizganiu sie maluszka.

Ines
- ciuszki sliczne a i ilosc ooszalamiajaca.

Ja juz wypralam wiekszosc rzeczy dla Hani,Zuzia nie poniszczyla ich w ogole i jak maz wyprasuje,to zrobie zdjecia kilku moich ulubionych.

Pozdrawiam

MoniQa przewijak z wanienką jest bardzo fajny ale ja też wolałabym raczej oddzielnie tak jak dziewczyny mówią no i zresztą kupiłam oddzielnie :)
Mam do Was pytanie czy orientujecie się jakie wypełnienie pościeli warto kupic? Chodzi mi głównie o kołderkę. Wiem że drewex np robi poliestrowe a na zewnątrz jest bawełna... ale słyszałam też o kołderkach z anilany. Ja sie zupełnie na tym nie znam. Możecie coś poradzić?

MoniQa pisze:
A ja sie zastanawiam nad zakupem kompleciku ... pezwijak-wanienka

MoniQa Na TVN Style jest emitowany program "Mamo już jestem" i właśnie w jednym z oddcinków było o wanienkach :) oglądałam i co nieco zapamiętałam, wypowiadała sie tam położna i mama kilkumiesięcznego dzidziusia. Niestety zgodnie nie poleciły tej wanienki z przewijakiem :( argumenty przeciw to jak pamiętam to, że po kąpieli nie można dziecka odrazu swobodnie położyć przewijaku, jest mało stabilna, dojście do wanienki tylko z jednej strony, jeżeli zajmujemy się maluchem na przewijaku, to nie mamy bezpośrednio dostępu do kosmwtyków, akcesoriów i ciuszków (nie ma gdzie tego położyć) wszytko leży pod przewijakiem, i kiedy chcemy po coś sięgnąć, to musimy się schylić i teracimy dziecko z pola widzenia. Chyba tyle tylko zapamiętałam :) Oczywiście zrobisz jak uważasz, od niczego nie odwodzę, tylko chciałam się podzielić tym, co słyszałam :) Jeżeli chodzi o wanienkę Ines, to też za bardzo jej nie polecali z racji tego, że maluch ma w niej ograniczone ruchy, ale nic więcej nie pamiętam :( W tym programie polecali zwykłe wanienki z gładkim (nie chropowatym, bo i takie są) dnem i to odrazu ten większy rozmiar, gdyż maluch szybko z tej malutkiej wyrasta:) i do tego można dokupić stojak odpowiedni do wzrostu :)
pozdrawiam

Dzieki dziewczeta :D ... w takim razie kupujemy wanienke i przewijak osobno :)

A ja dzisiaj planowalam jakies wieksze zakupy ::) ... kupilam paleczki dla dzieci tylko :D .. maz sie smieje ze sa wieksze zakupy bo paleczek jest 80 sztuk :D

Jestem w szoku !!! Ciuszki prześliczne, wanienka Ines - super

Ja na razie się twardo trzymam i zaczynam zakupy po 1 sierpnia i do tej pory mam tylko jedną czapeczkę i 7 sztuk budy zakupione na allegro

Acha Loja - oglądałam też podobne łóżeczko bo bardzo fajnie wyglądało w necie - szczerze w naturze gorzej - wada modelu który oglądałam jak dla mnie jest jedna i dyskwalifikująca łóżeczko było absolutnie nie stabilne - wyobraż sobie 10 miesięcznego malucha który próbuje wstawać - w sklepiem miałam wrażenie że to łóżeczko się przewróci razem z maluszkiem. Przed zakupem sprawdz czy Twój model jest stabilny :laugh: :laugh:

Ines - ty to juz normalnie wszystko masz!!! az sie zdenerwowalam, ze ja jeszcze nic! ale ja tak jak Agnieszka zaczynam od 1 sierpnia. bede twarda :D

reklama
Loja ja w ogole jestem anty lozeczkom "turystycznym" ... tak jak mowi Aga .. mam wrazenie ze sie przewroca zaraz :) ... nie powiem ladnie wygladają niektore ale jakos mi nie pasują ... zastanow sie doklandnie czy napewno o cos takiego Ci chodzi :)

Do góry