reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne zakupy dla naszych Maluszków

Monia śliczne ubranka :)
Ja na dobre przystopowałam, bo wczoraj dzwoniła moja przyjaciółka że już szykuje dla mojego synka 3 wory ciuszków, więc zobaczę co mi przyszykuje i dopiero wtedy coś dokupię. W ogóle doszłam do wniosku to że osobiście pokupuję synkowi tą pierwszą wyprawkę, żeby delikatnej skórki nic nie podrażniło, ale na później to już spokojnie używane ciuszki od znajomych ;)

reklama
ja tez pewnie czesc ciuszkow dostane uzywanych, a dokupie moze za 3-4 komplety. szkoda szczerze mowiac kasy na ubranka, ktore i tak starcza na pare tygodni ... wole zainwestowac w lepszy wozek, tym bardziej, ze pewnie przyda sie dla kolejnej dzidzi :D

hej mamuśki
muszę się przyznać że ja zatwardziały przeciwnik kupowania wcześnie ciuszków pękłam i posklejać się nie dam
tak więc moja Emilka już ma co na siebie włożyć nie jest tego dużo ale zawsze coś. dwie pary śpioszków całych rozpinanych i taki piękny polerek jak ten od Nadii tylko mój a w zasadzie Emilki jest kolorku ceglastego, jeszcze koniecznie muszę kupić kocyk taki na zamek który można w różny sposób zapinać i wychodzi z tego śpiworek do wózka,
a ciuszki na razie sobie odpuszczę bo dziś sie dowiedziałam że w sierpniu dostanę od kuzynki męża cały wór, już bym go chciala przeglądać ;D

jejQ jaki slodziutki :) Gufi ten polerek jest taki kochany :) ... a to pierwsza wnuczka ?? jesli tak to wcale sie nie dziwie ze kupuje ;)

Ja wczoraj ogladalam kocyko- spiworki ... normalnie nie chcialam odchodzic .. to wszystko takie slodkie, mieciutkie ... mmm .... najlepiej wszystko bym kupila :D

Powiedzcie mi dziewczeta czy kupowalyscie juz wanienki ?? zreszta jakie wanienki kupujecie ?? takie z siedzonkiem odrazu, bez ?? .. kurcze ja wiem tyle ze nie chce za malej :D ... ostatnio ogladalam takie fajne z siedzonkiem po 25 zł ... to chyba nie jest duzo ?? :)

Moniqa - pierwsze wnucze moich rodzicow i dlatego im lekko odwala ;)

a co do wanienek - w "mamo juz jestem" wypowiadaly sie mamy i polozne, ze najlepsze wanienki to te najtansze i klasyczne: duze, z plaskim niechropowatym dnem i bez zadnych siedzonek czy innych udziwnien. sprobuj takiego malucha zmusic, zeby siedzial na podporce, jak juz bedzie wiekszy :) a tak reka pod plecki i jazda :D

Gufi śliczne ubranko ;)
Co do wanienek to też słyszałam że najlepsze są te klasyczne ;) Ja dostałam od sąsiadki prawie nówkę więc ten wydatek mam z głowy ;) Plus nawet dostałam stojak metalowy do niej, zrobię fotki to wkleję :)

Dziewczyny, macie prześliczne rzeczy dla swoich Maleństw! Jak tylko zrobię fotki to powklejam troszkę rzeczy Mariczki których jeszcze nie pokazywałam...
Co do wanienki to też Wam pokazę bo właśnie wczoraj kupiłam no i wybrałam taką dwupozycyjną. Z jednej strony jest "wbudowana foka" a z drugiej miejsce gdzie dzidzia będzie mogła siedzieć samodzielnie jak podrośnie :) Wiem że w tej wanience nie można kąpać dzidziusia na brzuszku a niektóre dzieci tak lubią no ale na coś sie musiałam zdecydować :) Najwyżej na brzuszku Mariczka będzie się pluskała po prostu w takiej dużej misce (mam taką w domu ;) )

Oto mój wczorajszy zakup :)
Wanienka z termometrem, dwupozycyjna.

Pościel Drewex ze śpiącym misiem :)

A tutaj są ubranka które już jakiś czas temu kupiłam ale jeszcze nie pokazywałam... Część to ubranka które kupiłam od dziewczyny z BB po jej córeczce a część jest kupiona przeze mnie i męża w sklepie.
Body z żyrafką :)

A to bluzeczka kupiona w sklepie na wyrażne życzenie mojego męża, który powiedział ze nie wyjdzie ze sklepu bez tej bluzeczki  :laugh: To oczywiście ze względu na napis na niej ;)

Bluzeczka też ze sklepu...

Kolejna bluzeczka...

A ten sweterek strasznie mi się spodobał i koniecznie ja chciałam go kupić :)

To bluzeczka od dziewczyny z BB

A tu dwie pary pajacyków welurkowych też od dziewczyny z BB :)

A to jedyny typowo "dziewczynkowy" ciuszek. Też było w pace ubranek kupionych z BB i wydaje mi sie bardzo słodka ta sukienusia :) Jest milutka z takiego jakby polarku...

I ostatni ciuszek - rampersik :)

Ciuszków mam jeszcze baardzo dużo wszystkich jest ok 100...(już praktycznie wszystkie jakie są potrzebne Mariczce na początek a nawet więcej ;) ) Ok 80 kupiłam przez BB a resztę w sklepie. Te z BB zdaję sobie sprawę że nie wszystkie mała będzie nosiła ale uważam że okzaja była super! Pisałam o tym wcześniej (Karuzelkę z misiami i pozytywką na pilota + 80 ubranek kupiłam za 200 zł!) Poza tym ubranka przydadzą mi się też dla drugiego dzidziusia ;)

reklama
Ines....no wymiękłam....jakie "bombowe" ubranka....a jaka wanienka - przyznam ze nie widzialam takiej!!!

Same śliczności...widze ze dzikie szaleństwo zaczelo sie u Ciebie na dobre..heheh i SUPER
Pozdrowki​

Do góry