reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Dziewczyny nie ma sensu ciągnąć dalej tej rozmowy, zwłaszcza że temat/wątek dotyczy czegoś innego!
Ja się nie czuję urażona, nic nie wzięłam do siebie... ale to już druga sytuacja, w poprzedniej i uczestniczyłam i mnie to zastanowiło o co tutaj chodzi.
Oczywiście, wiem że głównym celem forum jest wymienianie opinii.
Ale nie ma co o tym dłużej rozmawiać. Koniec.

Co do ręczników to ja mam dwa z Muzpony i jeden właśnie chyba z Bobasa, ale nie jestem pewna, muszę sprawdzić.
Do tej pory używamy tych z kapturkiem bo to super wygodne jest.
W Smyku właśnie oglądałam ostatnio i wydawały mi się takie mięsiste. Ale też mieli tam różne rodzaje nawet z tej firmy bobobaby - to dawniej właśnie się bobas nazywało.

reklama
Mika - jak siedziałam na forum w ciąży z Matusiem to wszystkie rady które mi przypadły do gustu spisywałam na kartkę :-)

ja mam jak narazie jeden ręcznik z Ikei:p a drugi dostałam jako gratis kiedyś z Nivei, oba z kapturkiem:) i oba wydaja mi się fajne jakościowo :) zobaczymy w praniu jakie będa:p

Mika - widzialam za to kaski na głowe do nauki chodzenia :-D

to tylko kilka dni, raz dwa i juz będzie po wszystkim :-)

mika - u nas daja taka ksiazke ciezarnej Ready Stedy Baby, tam jest wypisane absolutne minimum wyprawkowe :) Czyli: ubranka, pieluchy, cos do spania (lozeczko, kolyska, kosz) plus cos do przykrycia zeby bylo cieplo, cos w czym dziecko mozna przewiesc/przeniesc (wozek, chusta), jak masz auto to fotelik, jak sie nastawiasz na karmienie butla to wyposazenie czyli butle plus mm.
Plus to co kaza ci w twoim szpitalu przywiesc.
I tyle ;)

Nie przerazaj sie ta lista zakupow. Zacznij od najpotrzebniejszych rzeczy, potem mozesz dokupic inne. Kazda z nas ma inne sposoby robie nia zakupow, ja wole kupowac juz teraz bo jestem beznadziejna w oszczedzaniu wiec jakbym wszystko miala kupic w sierpniu to pewnie by mi kasy zabraklo. Sama tez wiesz czy latwo ci bedzie dokupic potem cos np czy mieszkacie blisko jakis sklepow, czy masz kogos kto ci na te zakupy pojedzie.

Gruszka nic nie wybierzesz z noska, frida znacznie lepsza. Slyszalam tez o katarku - to sie do odkurzacza podlacza, ale mnie nie przekonuje, choc mamy ktore maja sobie chwala. A dla dziecka stresujace bedzie kazde z tych urzadzen, chociaz Ania pod koniec kazdego przeziebienia juz sama sobie fride do nosa wklada bo sie przyzwyczaja, a potem przyzwyczajeanie zaczyna sie od nowa.

Ostatnia edycja:
mika-też jestem zwolenniczką fridy!U nas przeważnie nosek czyścił mąż jak Amelia była noworodkiem psikaliśmy sól fizjologiczną profilaktycznie bo u nas suche powietrze było i mała się przyzwyczaiła.Przy katarku niezastąpiona.Nie martw się wyprawką wszystko z umiarem i nie dać się zwariować ja miałam to szczęście że na zakupy do hurtowni pojechała ze mną przyjaciółka która miała to już za sobą mówiła to weź to bez sensu itd :-)Posłuchałam się jej i dobrze na tym wyszłam

reklama
Do góry