reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

ja nie jestem za spaniem z dzieckiem, ale jak jak ktoś tak lubi i praktykuje to tez Ok. Po prostu każdy ma inne potrzeby. Ja chcialam miec troche wolności i prywatności z mężem. Mati spał z nami dokładnie pierwszy tydzień, potem przeszedł do łóżeczka które stało koło naszego łóżka. Nadal wszystko słyszałam, ale nie musiałam się bać że je w nocy przygniotę.

reklama
Ja mam zdanie jak Fillil.Spałam z małą miesiąc a potem tak ona zasypiała w swoim łóżeczku(chciałam żeby wiedziała że to jej miejsce)zawsze karmiłam ją w łóżku i odkładałam raz albo M.ją odkładał jak szedł później spać.Przy kolejnych karmieniach nie odkładałam jej bo tak mi było wygodniej.Spanie z we trójkę uważam za cudowne momenty.W sumie tak było do końca karmienia czyli 1,5 roku potem ja z M.przenieśliśmy się do innego pokoju i wierzcie mi nie było najmniejszego problemu ani z odstawieniem od piersi ani ze spaniem przez całą noc w łóżeczku.Przestała jeść w nocy co za tym idzie spać z nami i zaczęła przesypiać noce.

Teraz jeśli dziecko będzie chciało też zaproponuje moje wyrko:-) Z M.mieliśmy sporo czasu dla siebie wieczorami bo młoda zasypiała wzorowo 0 20.

katjoshka- mało delikatne to jest to, że w ogóle mogłaś pomysleć, ze miałam na myśli, ze dzieci z gadżetami są mniej kochane:-D w ogóle nie zrozumiałaś co napisałam. ale koniec tematu:)
My też na początku będziemy spać z maluszkiem, pod tym względem tez kupiliśmy duże łóżko, zeby było miejsce:) ale trochę się właśnie boję tego, że jak zasniemy to możemy go jakoś skrzywdzić przez przypadek... w końcu człowiek na śnie się nie kontroluje. wszystko wyjdzie w praktyce:)

Moje zdanie jest takie, że jak się śpi z maluszkiem to śpi się tak ostrożnie, że tego nie można spaniem nazwać a raczej czuwaniem :) w moim przypadku tak było. Misia to przytulasek mały jest, pewnie najchętniej spałaby na mojej głowie obecnie, tak jak na niektórych zdjęciach w necie :)

Nasz synek ma 2,5 roku i czasami zdarza mu siędo nas do łóżka przyjśći :-) i mówi że chce się poprzytulać...oczywiście w środku nocy. A jak M. wyjeżdża i jesteśmy sami z Szymkiem to zawsze sobie śpimy razem.
Spał też z nami na początku bo było nam tak wygodniej, nie musieliśmy wstawać do niego. I nie było problemu żeby po msc go do łóżeczka ze spaniem przenieść.

Właśnie też mieliśmy taki leżaczek z lewkiem z FisherPrice i był rewelacyjny. Teraz ma na oku identyczny jeżeli chodzi o budowę, ale w innej wersji graficznej.

Muszę Małej jakąś zabaweczkę kupić, taką typowo dla niej. Ale nie wiem na co się zdecydować.

Aaa i przyszedł mi ten kombinezon z 5-10-15 - przepiękny! I to takie duże 62... jak córcia będzie taka jak Szymek to na minimum pół zimy jej wystarczy. Młodemu też musiałam w lutym nowy zakupić kombinezon, bo ten pierwszy się zrobił za mały, ale z drugiej strony jakbym od razu wzięła taki żeby wystraczył to by się w nim "topił" przez pierwsze 2 miesiące.

Mysza - ja chce zrobić tak że jak Lila sie urodzi to dostanie zabawkę od brata i ona Mateuszkowi tez coś da :) Dla niej to myslalam raczej o jakiejś przytulance co będzie miała na lata. Jako pamiątka.

Ostatnia edycja:
Anni - to ja wybrałabym krowę bo dziecko najszybciej widzi czarno białe obrazy ponieważ są kontrastowe :) ... ja chce kupić miękką książeczkę całą rozkładaną z czarno białymi obrazkami i położę wzdłuż łóżeczka

reklama
Z tą zabawką jako prezent od siostry czy od brata świetny pomysł :) Ogólnie śliczne te przytulanki :D Nad zabawkami też na razie nie myślałam i chyba nie będę kupować przed porodem zobaczę później :-)

A co do spania z dzidzią to na bank bałabym się, że ktoś je przygniecie ja albo mąż więc wole nie ryzykować :-p

Do góry