reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Ja właśnie chciałam coś takie co będzie taką pierwszą zabawką na długo.
Takich z metkami mamy sporo po Szymku z Lamaze.

Kademi z tym pomysłem prezentowym to właśnie w każdej książce piszą, że w ten sposób można przekonać to starsze dziecko do małego rodzeństwa... na zasadzie przekupstwa :)

reklama
przy Matim przekupstwo zawsze działa więc z całą pewnością i tym razem będzie zastosowane :-)

Jak tak piszecie przypomina mi się jak byłam mała miałam 3 latka i mama po kilku dniach nieobecności wróciła ze szpitala z moim braciszkiem, do dzisiaj pamiętam jak bawiłam się na placu z babcią i zobaczyłam rodziców podbiegłam do nich i na klatce schodowej z ciekawości na paluszkach zaglądałam co tam mama ma pozawijane i trzyma na rękach nawet na schody wchodziłam żeby lepiej widzieć :-D Kurcze taki mały szkrab byłam a bardzo dobrze do dziś to pamiętam :-D

Annie zyrafka Sophie to dobry wybor - mialy ja prawie wszystkie niemowlaki jakie znam I wszystkie ja bardzo lubily. U nas byla ulubionym gryzakiem :)

Kłótnia mnie na szczęście ominęła:-)
Uważam, że wątek jest po to aby 1. się chwalić;-) każdym zakupem, a pozostałe powinny wyrażać opinie tolerancyjnie lub wcale, jeśli zazdrość zżera (mnie czasem, bo większość rzeczy mam i zdrowy rozsądek podpowiada, a raczej krzyczy NIE KUPUJ!!)
2. dzieleniem się opiniami, tymi z własnego doświadczenia czy zasłyszanymi
i tyle w tym temacie.
Moje zdanie jest takie, że jak się śpi z maluszkiem to śpi się tak ostrożnie, że tego nie można spaniem nazwać a raczej czuwaniem :) w moim przypadku tak było. Misia to przytulasek mały jest, pewnie najchętniej spałaby na mojej głowie obecnie, tak jak na niektórych zdjęciach w necie :)
zgadzam się w 100%, jak śpię z dzieckiem to prawie jakbym nie spała. Ja też karmiłam w nocy na siedząco, bo w szpitalu nas bardzo uczulali, że matki przemęczone mogą zasnąć i przydusić piersią.

Mysza - ja chce zrobić tak że jak Lila sie urodzi to dostanie zabawkę od brata i ona Mateuszkowi tez coś da :) Dla niej to myslalam raczej o jakiejś przytulance co będzie miała na lata. Jako pamiątka.

Lori tak zrobiliśmy, Igor pamiętam, że B mi opowiadał, że był strasznie podekscytowany wyborem misia dla Młodej. Teraz też tak zrobimy, mam nadzieje, że Alicja da się przekupić, ona "druga", ale jest małą zazdrośnicą.

Mam pytanko, chce kupić przyjaciółce wanienkę ze stelażem, bo ona ma małą łazienkę i będzie w pokoju synka kąpać. Co polecacie, czym się kierować?

Lor - też sądzę, że krowa lepsza ;)

Cytryna, Lor - żyrafa to u mnie na liście punkt obowiązkowy. Widziałam jak ją dzieciaki kochają :) Ona tak słodko pachnie.... Hania musi ją mieć! A cena...cóż...też bym wolała żeby była tańsza :) Ale może lepiej kupić jedną Sophe zamiast kilku grzechotek i gryzaczków?

Wanienka - to u mnie największy problem! Mamy maleńka łazienkę :( Pewnie będziemy w kuchni kąpać...bo w sypialni przecież musi być chłodno a tam gdzie się kąpie ciepło...więc nie da się jednego z drugim pogodzić :/ Ostatnio znalazłam przypadkiem stelaż pod wanienkę montowany na dużą wannę! To by nas urządzało ale nie widziałam tego "na żywo", nikt znajomy tego nie używał...Nie wiem czy to bezpieczne? :/

Anni - ja na kąpanie mam plan kupić zwykłą wanienkę i wsadzić do dużej wanny. Od kąpania będzie mąż to niech sie troche poschyla

pomyślę nad ta żyrafką bo też słyszałam że dzieci ją uwielbiają nie wiedząc czemu

reklama
Do góry