reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

iryska ja tez mam 47 m ale 3 pokoje....
ja mysle ze tak do roku maks mloda bedzie z nami w sypialni pozniej bedziemy musieli z sypialni przeniesc sie do mlodego a dzieciaczki do sypialni..bo sypialnia jest wieksza..
u mlodego nie ma gdzie nawet wstawic lozka drugiego...i wtedy czeka nas kupno lozka pietrowego i dla nas ale niewiem czy lozko typowo sypialniane ale mniejsze czy jakas kanape rozkladana...
iryska chlopy takie sa...nie ma sensu sie wkurzac szkoda twojej dzidzi w brzuszku.....ja tez robie wszystko sama.....i dlatego staram sie sprzatac jak go nie ma zeby mnie nie wpienial.......

reklama
Ale się wnerwiłam na M.wrrrrr odkąd jestem w domu zrobił się z niego leń.Ja z motorkiem w d....latam od 7 rano do 22.Do dziecka rano wstaje on śpi,robię śniadanie on wstaje na gotowe a potem zamiast zająć się dzieckiem odpoczywa przed kompem.A ja latam ściągam pranie,wieszam pranie,dziecko ubieram.Obiad szykuje....coś się mu pomyliło.Afera była a jakże w ramach strajku nie zrobię mu dzisiaj obiadu a co.Bozia rączki dała

ja bym rano nawet kanapek nie robiła ;P
mój mało pomaga w domu - praktycznie w ogóle ;P dlatego on wie że ja mu rano jeść robić nie będę :-D

i ostatnio też swojemu aferę zrobiłam, bo już mam dość tego że wszystko na mojej głowie, nawet jak on cały dzień w domu siedzi ;/ ale chyba ma te moje afery gdzieś ;/

hehehe... bunt na chłopów dzisiaj widzę!

na obiad dzisiaj chyba strzelę krupnik na skrzydełku indyczym - będzie smacznie, zdrowo i lekko :-)

Judyś-fajnie ciuszki

Cały czas myślę o tej kołysce czy jest sens.Pierwszą moją myślą było pierwszy miesiąc z mamą w łóżku(z Amelią też tak było)a potem do wspólnego dziecięcego pokoju.Ostatnio było w O Matko że nie da się żeby niemowlę i dziecko w jednym pokoju spało.Sama nie wiem.
Mimo tego ze mamy wolna sypialnie dla dzidziusia to malenstwo bedzie z name spalo do conajmniej 6 miesiaca. Przy Ani wstawilismy jej lozeczko do naszej sypialni a potem przenieslismy lozeczko do innego pokoju. Teraz dostaje kolyske w spadku, wiec z niej skorzystam :) Annie - kolyski powinny wystarczyc do 6 miesiaca, do 3 miesiaca to kosze sa, kolyski sa sporo wieksze od nich.

Judyś - super są ubranka :-) ... aż mi sie przypomniały Matusiowe malutkie i sie wzruszyłam :sorry:

Iryska - myślę że z kołyską to świetny pomysł. Na allegro można upolować używane a potem znowu sprzedać bo to sie przecież w pare miesiecy nie niszczy wiec tak na prawdę dużo w to nie zainwestujecie. Moja koleżanka tak robila przy drugim i dziecko wytrzymało 6 miesiecy i dopiero wtedy poszło do starszaka. Z kołyski była zadowolona.

my mamy 3 pokoje, najpierw mała będzie z nami w sypialni, łóżeczko wejdzie na styk. Będzie zaraz przy naszym łóżku, ale z dzieckiem spać nie chce. Z Matim postanowiłam sobie że śpie tylko pierwszy tydzień a potem juz nie i sie udało. Grunt to mieć konkretne założenia :-p Za rok w wakacje bede kupowała do pokoju dziecięcego nowe meble, raczej wszystkie na wymiar i tez musze tam wcisnąć dwoje dzieci. Zobaczymy jak Ola będzie spała bo jesli będą czeste pobudki to nie przejdzie jeszcze dla Matusia. Od września pójdzie do szkoły wiec bedzie musiał sie wysypiac. Jak dla mnie młodsze dziecko musi koniecznie przesypiać noc. Spanie z dwójką dzieci w pokoju też odpada. Mati jakby to zobaczył to puknął by się w głowę i stwierdził że matka zwariowała :rofl2::rofl2:

My też wstawiamy łóżeczko do sypialni, na szczęście mamy dużo miejsca. Teraz mieszkamy na połowie bo to i tak 70m i po co nam wiecej zanim dzidzia będzie gotowa na własny pokoik. Jak już dorośnie robimy drugą część mieszkania (kolejne 70m, dwa pokoje i wielka łazienka) i wtedy możemy już szaleć i mieć kolejnych potomków :D Kołyska to super pomysł. Jakbym nie miała dużo miejsca to też by dało radę :) wszystko się da jakos pogodzić i ogarnąć ;-)

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi:-)
Dla mnie ważne jest żeby od początku uczyć dzieciątko spać w swoim łóżeczku/kołysce.Ja usypiałam Amelie od 2 miesiąca w łóżeczku i mimo że w nocy lądowała w naszym łóżku utożsamiała łóżeczko ze swoim miejscem.Teraz też tak bym chciała. Zobaczymy może wieczorem uśpię dzieci w jednym pokoju i na wieczór pokój będzie mój i M.a w nocy na karmienie dziecko i tak u nas będzie.

reklama
i Fisher Price i Tiny Love sa swietne, wiec będe sie zastanawiać nad którąś z nich ale używaną, żeby nie wydac wiecej niz 100zl

Do góry