reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

powiem Wam dziewczyny, że mam mega dylemat.... wózek! będę mamą "wiejską". chodniki u nas są, ulice też, ale podwórka zazwyczaj bez kostki, w zimie ciężkie warunki (mimo obowiązku odśnieżania przez właścicieli posesji). potrzebują wózek stabilny, najlepiej na 4 dużych kołach. noi obudowa, żeby to nie była taniocha aluminiowa, która się wygnie przy użyciu odrobiny siły starając się prowadzić wózek.
myślę o czymś takim...
KUNERT EKSKLUZYWNY WÓZEK VIP + FOTELIK+GRATISY!!! (3124474226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=3563&osCsid=lmq3m37af19n0q0o927bsdflp3

macie może jakieś sugestie?

Ostatnia edycja:
reklama
Dla bujaczek to podstawa, przy Szymku bardzo nam się przydał, mieliśmy ten popularny z FP z lewkiem. Teraz dla małej też kupimy, ale na razie czekam z zakupem.

Coś allegro szwankuje i nie ładuje mi stron z tymi Waszymi bujaczkami...później pooglądam.

Monia ja mam Mutsy 4 rider, na pompowanych kołach i w zimie jak czołg sunął po zaspach. Bardzo byłam zadowolona i polecam.

Monia nie znam tych wózków, u mnie odpadły by ze względu na brak skrętnych kół, bo trzeba wózek przy skręcaniu dźwignąć, ale może któraś z dziewczyn miała i coś konkretniej powie.
Lorri do matiza to faktycznie wyzwanie;-) Moi teściowie mieli jeszcze rok temu i pamiętam, że bagażnik niewielki tam jest. Ja mam na szczęście duże auto, bo C5picasso, więc mogę ładować i ładować i ładować;-) tylko mój B nie chce nim jeździć, że silnik za słaby:baffled:
Ja mam leżaczek jakiś tani z coneco chyba, dostałam od podwykonawcy z mojej firmy w prezencie, bo sama jakaś przeciwna jestem i bym nie kupiła, dla Igora nie miałam.

Jak dla mnie lezaczek - bujaczek to tylko z zabawkami, my sie swojego juz pozbylismy niestety wiec bedziemy kupowac nowy. Mi sie ten podoba:
FISHER PRICE Leżaczek - Cudowna Planeta T4145 (3120422377) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Znajoma ma i Ania bardzo lubila w nim lezec jak szlysmy do nich w odwiedziny, zreszta do tej pory na niego wchodzi i kaze sobie wibracje wlaczac, a potem mruczy :)
A do babci kupilismy polska, tania wersje tego lezaczka:
Leżaczek BABY STAR COLECTION- funkcje+pałąk+zabawk (3130770538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I tez calkiem fajny :)

A ja sobie dzis kupilam (w koncu!) porzadna, duza torbe na rzeczy malucha z przewijakiem :) Maz marudzi bo jest w rozowe flamingi, no ale co tam bedzie musial uzywac ;) Torba taka:
http://www.amazon.co.uk/Momymoo-Pre...f=sr_1_9?s=baby&ie=UTF8&qid=1365019170&sr=1-9
Z tym ze w TKMAXX byla za 1/3 tej ceny :)

Ostatnia edycja:
Monia- ja macałam w sklepie taki wózek:
http://wozeczkowo.pl/produkt-wozek-wielofunkcyjny-3w1-acoustic-z-fotelikiem-tako-5,4810

podobno bardzo fajny na prowincję jak to babka w sklepie okreslila - rozpietosc cen w samym necie +/- 300 pln
zrobiony z fajnego materialu, targałam nim po sklepie i bardzo fajnie sie prowadził.
Nie jestem fanką tako i nie podobają mi się ich wózki, ale ten się akurat udał.

a leżaczek odziedziczę po bratanku, kótry dostał za późno i jakos nie korzystał wiem ze fisher, ale model nie wiem jaki jak znajde to wkleje

Ostatnia edycja:
takie wózki 3 w jednym to świetna sprawa bo w trasie zawsze można w razie potrzeby, przenosić lub zmieniać opcje. Są rónwnież bardzo kompaktowe i lepiej się składają.

Cytryna - ja tez planuje zakup porządnej torby, pamietam że Matusiem mialam jakies zwykle tańsze i wszystkie zajeżdżałam i sie całe darły. Wstępnie upatrzyłam tą Skip Hop Dash Deluxe Diaper Bag, Cherry Bloom: Amazon.co.uk: Baby ale tej firmy podobają mi sie jeszcze inne np taka kolor czerwony http://www.skiphop.pl/produkty/torby-dla-mam/torba-grand-central.html

ten lerzaczek z fishera to ja polecam z czystym sumieniem. Moge powiedziec że jest nie do zajechania. Młody w nim siedział do 1,5 roku, potem poszedł do mojej przyjaciółki i odchowała w nim dwie dziewczynki. W urzytku był właściwie cały czas. Po tych 5 latach to moge powiedziec że materiał sie troche wytarł, a tak poza tym to nic mu nie jest i spokojnie jeszcze Ola w nim troche posiedzi. Dokupie sobie teraz jakis nowy co by sie sam bujał bo jedynie tego mi brakowało ale stanowczo bardziej jako moja fanaberia. Jesli ktos kupuje jako pierwszy i najlepiej żeby wystarczył jeszcze dla drugiego dziecka to był wybrała fishera bez mrugnięcia okiem.

Ostatnia edycja:
Lor - mój mąż to 100% gadżeciarz więc jak mu się spodobał leżaczek nuna-Leaf to koniec ;) Mnie też się bardzo podoba...takie ma delikatne ruchu kołysania. Pewnie masz rację, że dziecko szybko wyrośnie wtedy kupimy taki FP jak polecacie - a Leaf poczeka na kolejnego noworodka ;)

My zdecydowlaiśmy się na kupno wózka Bugaboo Buffalo - nowość! Bugaboo Buffalo terenówka :) Niestety w Pl. będzie dostępna dopiero jesienią więc zapowiada się nam miły wypad na weekend do którejś z europejskich stolic na zakupy ;) Do tego dokupimy m.in. torbę chybą tą: Bugaboo_US
Długo analizowaliśmy ten wybór, bo jak może pamiętacie ja miałam dużo obiekcji. Ale jednak plusy tego wózka zwyciężyły... Tak więc teściowa dopięła swego i jej wnuk/wnuczka będzie jeździć Bugaboo ;)

reklama
Do góry