reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

fillil - ja na pewno na początku maja zrobie mega przegląd ubranek po Mateuszu, musze dokładnie wiedziec co bedzie mi brakowac i zrobić liste. Chce dać siostrze miesiac czasu na zakupy a przyjeżdża pod koniec maja to mi wtedy wszystko dostarczy :)Pranie bede robila pewnie w lipcu :-)

Mika - fotelik to bardzo ważna rzecz, cos sie może wydarzyć nawet na krótkim odcinku tfu tfu odpukać w niemalowane. Najlepiej kupic zestaw 2 w 1 i dobrac dobry fotelik który wchodzi na stelarz wózka. Duzo wózków ma w zestawie fotelik maxi cosi a on wypada bardzo dobrze w testach

annaoj - może zrobimy w przyszłości jakiegoś biznesa i odkupie od ciebie niektóre ubranka ;)

reklama
mika - ale fotelik to fotelik, one sa podobnej wielkości, niezależnie czy kupisz 3w1 czy 2w1 a fotelik osobno. Musi być fotelik od 0 do 13 kg. Różnią się tylko jakością wykonania.

annaoj no dokladnie ja też musze jak tylko potwierdzą sisiaka pozbyć się dziewczyńskich ciuchów bo miejsca niestety nie ma a po co to trzymać. no my na szczęście mamy duże auto i nam z tyłu wejdą trzy foteliki, mamy trzy osobne fotele z tyłu każdy ma normalny pas. no my na fotlikach tez nie oszczędzamy bo własnie dużo jexdzimy, już wole oszczędzic np na wózku, ciuchach i gadżetach ale na foteliku...

lori no ja własnie tez musze posprawdzać ubranka posegregować i dokupić co trzeba.

mika no ale włąsnie tak jak pisze lori ten fotelik który będzie w zestawie z wózkiem powinien być dobrej firmy a juz np powinien mieć dobre testy.

Ja dostanę wózek w prezencie wybrałam 2w1 bebetto luca w kolorze grafitowym, nie chcę żadnych piziopstrokatych kolorów, jedynie napalałam się na piękną różową posciel do łózeczka - no ale to już przeszłość.
fotelik dostanę od brata własnie taki 0-13 maxi cosi po bratanku, więc to mam z głowy, a jak tak patrzyłam na zestawy 3w1 to w większosci widziałam jakies foteliki no name bliżej mi nie znane marki takiej jak wózek, nie pisało też o żadnych atestach, więc jeżeli zestaw 3w1 to z dobrym fotelikiem, który przeszedł testy, bo kupowanie bez atestu to się wg mnie z celem mija, z moim jeżdżeniem fotelik musi być dobry:)
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

A mutsy evo macałam i bardzo fajny i lekki:) był pierwszym wyborem, ale takie mam opory z powodu ceny.

Ja też liczę, że teść nam da na wózek;-) coś tak wspominał.
Filli na szczęście do mojego auta wejdą 3 foteliki, też mam trzy fotele. Mój chłop pod względem auta to jest ciężki, jak się Alicja urodziła to takiego zonka mi strzelił, że sobie auto zmienił w czasie jak ja byłam w szpitalu, że niby taką niespodziankę mi zrobi i sobie coupe kupił. Wszystkim się podobało, a ja tego auta zdzierżyć nie mogłam. Około pół roku temu na szczęście wymienił na "normalne" Teraz go na cmax namawiam, zobaczymy

annaoj, fillil - ja tam na używane też bede polować zwłaszcza takie powyżej 68, juz nie wspomne o kurtkach i spodniach bo to najdroższe. Wole wiedziec od kogo kupuje. Wy porządne dziewczyny to mam zaufanie, a tak to nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi :)

katjoshka - mi tez sie nie podobają pstrokate wózki :) na razie obstawiam granatowy bo sie tak nie brudzi po złożeniu od kułek, tzn brudzi sie ale nie widać :-p jak jest jednolity to łatwiej dobrać dodatki jakie się chce :)

ja dla Mateusza mialam dużo ubrań używanych po moim siostrzeńcu, do przedszkola ma nówki, ale do tyrania na dzialke, rower, po domu chodził w ubraniach po Lesiu. Borok tak sie przyzwycził że ostatnio wyrósł mi ze skarpetek, mówie ściagaj to od razu wywalimy do kosza. A on do mnie " nie mamusiu, Ola bedzie miała" . Ja " ale tam są dinozaury, dziewczynki wolą chyba kwiatuszki i motylki" Mati " e tam mogą być"

jesli chodzi o auto to my mamy dwa, dużego forda i tam sie zmieści wszystko i ja pomykam małym matizem, a że to główne auto do przemieszczania sie dla mnie to niestety musze do tego mojego maluszka zmieścić wózek.

edit: w 5-10-15 fajne promocje np. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/body-5t2379?c=889

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry