reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Co do szlafroka to nasz Adaś zaczął nosić jak zaczął chodzić i jeszcze chciał się bawić po kąpieli tj. po skończeniu roczku.

No i ja dziecka nie kremowałam choć nabyłam odpowiedni kremik bo miał tak wspaniałą, pachnącą skórę, ani suchą ani tłustą, że nie widziałam najmniejszego sensu w ładowaniu w nią chemii :p

Kombinezony polecam tylko dwuczęściowe - dostałam ze trzy jednoczęściowe po dzieciach znajomych ale nałożenie tego na bardzo ruchliwe dziecko graniczyło z cudem i wymagało o wiele wiele więcej cierpliwości i czasu niż byłam skłonna na to przeznaczyć (już nie wspominając o tym, że jeden był uszyty tak ciasno, że w ogóle się go nie dało nałożyć) więc nabyłam dwuczęściowy i od razu było lepiej.

A co do wózka to ja jestem jak najbardziej za spacerówkami gdy dziecko już porządnie siedzi - są o wiele wygodniejsze w prowadzeniu, lżejsze, łatwiejsze w transporcie.

reklama
hehe to ja mam całkiem odmienne doświadczenie, jak kombinezon to tylko jednoczęściowy. Raz dwa sie wpakuje i nic sie nie ściąga i nie wieje :-)

natomiast odradzam wszystko co ma kołnierzyki i kaptury, jeans jak juz to tylko taki bardzo mięciutki wiec najlepiej w sklepie macać. Sweterków Mati tez nie lubiał i były właśćiwie nie chodzone.

Ostatnia edycja:
Lori- jak będziesz miała coś z małych ciuszków po matim to moze uda nam się pohandlować:))
Jeżeli chodzi o imiona to jak pisałam
Antek- do negocjacji z sis mojego
Janek- zajete przez sis mojego(zabrala wszystkie fajne imiona:))
Franek- tylko ten Franciszek mi sie troche nie wiem z kostuchą kojarzy:p
Błażej
Patryk
ew. Michaś po moim braciszku kochanym.

My imię mamy obstawione, ale dla synka i tak już się przyjęło, nawet dzieciaki tylko mówią "nasz brat", "dla brata" itp i tak właśnie sobie pomyślałam, że będzie nieźle jak na usg połówkowym wyjdzie, że to jednak dziewczynka:sorry:

Jak dla mnie lezaczek - bujaczek to tylko z zabawkami, my sie swojego juz pozbylismy niestety wiec bedziemy kupowac nowy. Mi sie ten podoba:
FISHER PRICE Leżaczek - Cudowna Planeta T4145 (3120422377) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Znajoma ma i Ania bardzo lubila w nim lezec jak szlysmy do nich w odwiedziny, zreszta do tej pory na niego wchodzi i kaze sobie wibracje wlaczac, a potem mruczy :)
A do babci kupilismy polska, tania wersje tego lezaczka:
Leżaczek BABY STAR COLECTION- funkcje+pałąk+zabawk (3130770538) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I tez calkiem fajny :)

A ja sobie dzis kupilam (w koncu!) porzadna, duza torbe na rzeczy malucha z przewijakiem :) Maz marudzi bo jest w rozowe flamingi, no ale co tam bedzie musial uzywac ;) Torba taka:
http://www.amazon.co.uk/Momymoo-Pre...f=sr_1_9?s=baby&ie=UTF8&qid=1365019170&sr=1-9
Z tym ze w TKMAXX byla za 1/3 tej ceny :)

cytryna ta torba jest mega fajna! kurde... ile tych rzeczy trzeba mieć, masakra! chyba niedługo zrobię listę. a mamusie, które mają już jedno dziecko poproszę o listę rzeczy potrzebnych :) dla takich jak ja, to będzie "złota lista" :)

DSCI0148.jpgmoje pierwsze zakupy ;-)
bylam dzis w smyku patrzelismy z synkiem na wozki...mysle ze zostane przy tym jedo 4fyn jest fajniutki..jest tanszy niz w necie a model sprowadza mi jaki bede chciala;-)

Załączniki

• DSCI0148.jpg
    DSCI0148.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 75
reklama
marzenka super ciuszki ... aż zazdroszczę :) ja to młodemu nic nie kupię, bo po synku mamy tyle nowych ciuchów praktycznie nie używanych że głowa mała ahh, ekonomicznie wyjdzie ten drugi synuś :D

Do góry