reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Katjoshka czy przypadkiem na czas ciąży oeparol nie powinien być odstawiony?
Z tego co się orientuje zaleca się go tylko do owulacji, żeby wzmocnić śluz, potem może przeszkodzić w zagnieżdżeniu się zarodka (lub powodować inne komplikacje). W ciąży zaleca się go dopiero od 38 tyg, żeby przyśpieszyć poród (olej z wiesiołka wpływa na skurcze macicy).

Samych nowości się tutaj dowiaduje :eek: Nigdy nie słyszałam o tym masowaniu krocza :eek: Ale ja to sobie daruje skoro jedne piszą, że nie działa :-p

Dziewczyny zaczęły się dobre promocje w Mothercare - 50% na wiele produktów, to cena się robi bardzo atrakcyjna.
Obkupiliśmy dzieciaki w weekend, dla Malutkiej cudne tuniczki, bluzeczki, geterki, bodziaki i pajacyki, dla Szymka spodenki, dresiki, koszulki. Ceny świetne.

Kupiłam też fajny kocyk w TK Maxie. Coś jak Minky, a może to i Minky jest, w każdym razie taki milusi.

mysza dzieki za info o mothercare - fajne sa tam rzeczy ale ceny ,nie zawsze odstraszają;-)

dziewczyny a nie wiecie czy w H&M cos ruszyło z wyprzedażami? ostatnio jak byłam to dzieciece byly przecenione ale nie niemowlece:confused:

a co do masowania krocza to o tym slyszałam i na SR nam położna polecała...
zacząć od 32-34 tc , 3-4 razy w tyg po 5-7 min , stosowac olejek weleda lub mieszankę olejku migdałowego z płynną wit. E (w proporcjach na 100ml 30 kropelek witaminy)
Kciuk lub wskazujący wkladamy do pochwy na 3-4cm i wykonujemy ruchy po łuku az do uczucia morowienia
nie wiem na ile to jest skuteczne i sama nie wiem czy będę coś takiego robić...muszę jeszcze o tym poczytać;-)

reklama
Bachucha - położne odradzają te majtki siateczkowe! Lepiej kupić duże bawełniane są zdrowsze dla skóry :)

My jutro jedziemy po szafkę z przewijakiem i komodę dla Hani :) Czas też na łóżeczko i materac :) Nareszcie!!!! :D

Do góry