reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

u mnie wszyscy znajomi w loveli piorą i płukanie w pralce odbywa się w samej wodzie, żadnych płynów.
dermatolog ostatnio to potwierdził... koleżanki dzidziuś dostał uczulenia. odstawiła płyn i jest ok. płukanie robi raz w wodzie.
ale jak wiadomo...co dziecko to inaczej.

reklama
ja znam kilku co startowali z doroslych proszkow i dziecku nic a nic nie bylo :tak: wiadomo jak ze wszystkim. a teraz mlodemu piore w naszym proszku no ale jak nie dodam plynu do plukania bialego do go wysypuje.

hmmm Matusia rzeczy prałam tylko w proszku, ale nie jestem pewna czy z loveli juz były płyny do płukania. Teraz widziałam i chciałam kupić żeby było bardziej miękkie i juz nie wiem co robić.

moze tez kwestia programu w pralce ile plukan macie?? dlugosc prania temperatura itp ???:tak: a dla mnie to pranko takie mieciutkie z plynem bo w samym proszku to w kacie szlo postawic po praasowaniu

czy proszek do prania czy płyn do prania - nie ma znaczenia. kwestia, co komu pasuje. ja uważam że proszek jest wydajniejszy niż płyn.
jankesowa powiem Ci, że ja uprałam w samym proszku, płukanie tylko wodą, prasowanie i rzeczy są miłe... może to pralka..nie wiem

jak pierzecie pierwszy raz ciuszki to dajecie płyn do płukania? Coś mi się obiło o uszy, że się nie daje i już nie wiem (mam z loveli) a chce się zabrać za pranko:)
Piorę w płynie Lovela ,płukam też w Loveli plus suszę w suszarce, jego mega miękkie i ten zapach <3
U nas jest najwyższy stopień twardości wody, więc bez płynu do płukania nie jest fajnie. Z tego też powodu używam żeli do prania a nie proszków.

ano... a to pralka... a to woda. każdemu co innego pasuje też.
pamiętam jak byłam we Wrocławiu u brata x lat temu.... w życiu nie widziałam żeby woda tak śmierdziała, smakowała i osad zostawiała. fujjjj... ale podobno nie wszystkie osiedla mają to samo ujęcie i nie wszędzie tak capiło, a było to... nie pamiętam :sorry: ale autobusem 146 chyba tam jeździłam.

Dziewczyny ja już mam całą wyprawkę i teraz proszę napiszcie mi jakie kosmetyki, kremy, roztwory itp potrzebne sa do pielęgnacji sutków, brodawek, krocza po porodzie i na okres połogu?

Galaxia - do krocza to tantum rosa, dziewczyny pisały, żeby sobie psikać ze spryskiwacza:) a do brodawek mam krem
MEDELA PURELAN 100 Krem łagodzący podrażnione brodawki 7 gram | KOSMETYKI \ pielęgnacja ciała \ balsamy do ciała KOSMETYKI \ pielęgnacja ciała \ pielęgnacja biustu KOSMETYKI DLA DZIECI I MAM \ dla mam i kobiet w ciąży \ laktacja \ ochrona
się okaże czy dobry, a płyn do higieny od dawien dawna używam lactacyd i jestem zadowolona, podobno polecają po porodzie, ale może dziewczyny mają inne opinie, też chętnie skorzystam

reklama
Tak jak Katjosha pisała ja polecam TANTUM ROSA, ale tak 3-4 saszetki wystarczą. Polewałam butelką po mineralnej z dziubkiem. Wywar z kory dębu też jest niezły.
Na sutki ja stosowałam bepanthen, teraz też już zakupiłam. Potem wykorzystałam go do pupci dziecia.
Płynu też używam lactacyd i jestem zadowolona.
Oczywiście nie zbędnę po porodzie ręczniki papierowe, najdelikatniejsze radzę wybrać.
Galaxia jako, że Ty pierworódka to możesz zacząć masaże krocza oliwką i mieć nadzieje, że uchroni Cię to przed nacięciem. Ja po 2 porodach, niestety z nacięciem już nie mam złudzeń.

Do góry