reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

Annie ja używałam zielonych i teraz też takie kupiłam. Tamte delikatniejsze są, ale pampersy ogólnie są najlepszej jakości (wg mnie), oczywiście nie licząc serii play (pomarańczowej), bo jak dla mnie są beznadziejne.

reklama
Ja wolałam o wiele bardziej zielone pampersy.Testu nie robiłam dobry pomysł:-)Białe miałam raz i wydały mi się za mało chłonne jeśli chodzi o kupkę niestety wylewała się bokami.

I ja w końcu rozpoczęłam zakupki, butelki Dr Browns kupione, wózek też i skusiłam się na paczkę ubranek używanych, tutaj lumpka nie mam a wsio nowe pokupić nie dam rady. Mam takich dobrych ludzi w Pl co mi wsio poodbierają spakują i do De przywiozą :) Czy któraś z Was kupowała łóżeczko turystyczne i może ma jakieś namiary na sprzedawcę z allegro? :)
Matko taż ja nawet nie wiedziałam że są białe czy zielone :( Białe to te sensitive? Ja kiedyś dostałam do testowania całą paczkę pampers premium no były cudowne, a nie wiem czy są teraz w sprzedaży.

z tymi pampersami annie to bym nie panikowała. koleżanka kupiła te białe 1 i co?? pupka małego uczulona. odrazu zmieniła na zielone, po których nic nie było. faktycznie białe są milsze, ale tak jak inne firmy...nie zawsze dzieci je lubią.

karolina białe to właśnie te Premium Care.
Co do łóżeczek to ja pamiętam że kiedyś fajne z Graco widziałam, ale nie mogę polecić konkretnego moedlu bo tylko wizualnie mi się podobały.

Laseczki reasumujac w pampersach jest najwiecej chemii i to wlasnie uczula... te wszystkie komponenty ktore zawiazuja mocz zeby nie bylo mokro itp to wlaasnie rozne specyfiki... a im pampers tanszy tym mniej w nim tego wszystkiego bo wpakuja zwykla wate i juz. Moj dziec musial nosic dady badz bella happy bo dupsko bylo calusie czerwone po kazdych pampersach.

Jankesowa tylko z tymi tańszymi jest ten problem, że one są zdecydowanie sztywniejsze. Przy Igorze wiele przetestowałam i wsio było ok, do momentu jak nie zaczął się przemieszczać (raczkować, chodzić), bo najzwyczajniej w świecie obcierały. Z tańszych pieluszek dla Alicji toujors z LIDL'a kupowałam i jej pasiły.

Ja mialam chuste tkana i bylam zadowolona, chociaz nigdy sie nie odwazylam na plecach nosic. Teraz mysle o kupieniu nosidelka typu mei tai, czyli takiego:
Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Nosidełko Ergonomiczne TULA

Fajne te nosidełka:) Ja mam i chustę bawełnianą i nosidełko Babybjorn. Nosidło jest dla mnie wygodniejsze w obsłudze i bardziej ergonomiczne dla mojego kręgosłupa, plusem jest też to, że Y. umie je obsłużyć i używa:)

Jeżeli chodzi o pieluchy - to temat rzeka. Uważam, że każdy musi porównać i przetestować samemu. Jednych uczula warstwa chłonna, innych wyściółka, jeszcze inne dzieci są ekstra wrażliwe na mocz i jeśli pielucha nie utrzymuje go z dala od skóry to dochodzi do podrażnień. Są też przypadki uczulenia na aloes którym są nasączane. Moja córka świetnie tolerowała Pampersy i pieluszki Huggies Deluxe, które kupowałam za granicą u nas ich nie było. Zwykłe Huggies okazały się jak pisze annaoj- zbyt sztywne dla mojej córki.
Raz miała na sobie Dadę, Toujours i Bellę -i to była porażka. Bo one właśnie nie izolowały wilgoci.
Dużym błędem firm produkujących pieluchy jest to, że nie wypuszczają małych opakowań lub próbek do testów do kupienia w sklepie.
Ciekawa jestem jakie są pieluchy Babydream z Rossmana. Próbowałyście?

W końcu się zdecydowałam na kolor fotelika samochodowego :) Teraz tylko zamawiać:)

Ale nadal nie wiem jaki bujaczek/leżaczek kupić...

jankesowa no właśnie ja podobnie myślę. położne polecają dady ze względu na miękkość i mniej chemii. a nie oszukujmy się, co do chłonności, to jak dzieć się usika czy kupę zrobi to i tak się przebiera i tak, więc czy to ma znaczenie ile są w stanie pochłonąć? dla mnie nie bardzo. dodatkowo pieluszki, które izolują siuśki sprawiają że dziecko nie czuje, że ma mokro. tak czy siak...każde dziecko inne....każdy rodzic inny. ja kupiłam i pampersy i dady i daj boże, mała zaakceptuje i te i te, a co za tym idzie nie będzie problemów z pupką ani pustki w portfelu, bo różnica w cenie znaczna.
sanya no właśnie! gdyby wypuszczali próbki...takie po 10szt. widziałam białe dady rozm.1, 28szt.chyba. ale to tylko te małe.

reklama
ej Monia - jak znaczna różnica? na tych małych jedynkach własnie niewielka różnica.
28 szt dady kosztuje 14 i grosze
a 78 pampersa 45 zł
własnie wczoraj byłam zdziwiona, bo myślałam, że te dady tańsze są.
Chyba że już te większe rozmiary - to nie sprawdzałam.

Do góry