reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

reklama
Lori- widziałaś na zywo tą poduszkę do karmienia? Ja musze kupić jakaś dośc grubą bo mam małe piersi i sterczące:-D i nie wiem, czy jakaś nie będzie po prostu za niska. A chce żeby nam było wygodnie...

Ogarnęłam dzisiaj rzeczy ze strychu i niestety jakoś niewiele mam do kupienia:-( Jeszcze jestem pewna, że jednej siatki mi B nie zniósł, gdzieś tam zalega, ale to sama się wybiorę jak już będę mogła. Trochę dziewczęcych rzeczy obfocę i na allegro wystawię, bo to moje ostatnie dziecko na pewno.

Lori śliczna karuzelka. Też się naoglądałam i te z Tinylove najbardziej mi się podobają, ale w końcu stwierdziłam, że muszę coś na prezenty zostawić;-)

Judyś pokrowiec na przewijak osobiście odradzam. Przewijak można łatwo przetrzeć, a pokrowiec prać trzeba, suszyć, zmieniać. Mnie się nie przydał kompletnie.

dla mnie przewijak był za zimny i gumowaty, gołej pupiny bym na to nie położyła. Przy Matim kładłam pieluchy flanelowe a na to dziecko, ale sie zwijało. U koleżanki zobaczyłam frotte na przewijaku i to był super pomysł. U mnie się sprawdził, no ale ze 4 sztuki trzeba mieć. Dla każdego coś innego :laugh2:

Judyś - niestety poduche kupuje w ciemno, ale na oko wydaje sie najgrubsza. Też mam małe piersi i inne które oglądałam w sklepie wydawały mi się płaskie.

no właśnie mi się tak wydaje, ze mi się dziecko do tego gołego przewijaka kleić będzie... zobacze może pieluszka starczy, ale to chyba nie jest duży wydatek to można chociaż 2 kupić...

Mati po prostu gołym tyłkiem na zimne nie chciał i sie darł i wymyśliłam sobie z tą flanelą ale to był średni pomysł.

Ja na początku flanele kładłam, ale to jak była malutka, a potem bez niczego. U nas często się zdarzało, że siki szły bez pieluchy, a przy grubszych sprawach przy ściąganiu pieluchy zdarzyło mi się przewijak pobrudzić.
Ale oczywiście zgadzam się z Lori dla każdego coś innego może się sprawdzić.

dziewczyny doradźcie....

jaki materac do łóżeczka kupujecie? noi jeszcze jedno.... czy bezpośrednio na materac kładziecie prześcieradełko, czy pokrowiec a potem prześcieradełko, a może bez? zgłupiałam już :baffled:

Monia - ja bezpośrednio na materac dawałam prześcieradło. Jesli chodzi o materac to zastanawiam sie nad kokos-lateks, ale tez jestem ciekawa co dziewczyny napiszą bo za czasów Matusia wszyscy kupowali kokos-pianka-gryka

reklama
Do góry