reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Kruszka wlasnie tez o tym czytalam i nie wiem co myslec. Okaze sie pewnie dopiero po porodzie :-D byly dwa pecherzyki wiec lekarze mowia, ze napewno dwujajowe. Najwazniejsze, ze kazde ma swoje lozysko i worek owodniowy. Zreszta moze sie okazac, ze drugi jest chlopiec to wszystko bedzie jasne.

Moja corka tez chowana bez gadzetow. Na podlodze miala koc i tam spedzala cale dnie. Jak zaczela raczkowac to tez nic nie chowalam. Nawet piec mamy nie zabezpieczony barieekami bo uwazam, ze latwiej wytlumaczyc niz odgrodzic od wszystkiego. Pozniej kupilismy kojec zeby mloda byla bezpieczna na podworku i jak ja mialam w domu duzo roboty.

Anney cuuudo hamak. Gdyby nie dwojka dzieci i koniecznosc kupienia dwoch takich to tez bym brala bez zastanowienia.

Ja sie zastanawiam nad lezaczkami bujaczkami tiny lpve 3w1. W dzien moglyby sobie spac w salonie ze mna. I corka by pobujala

Blerka ja te papcie martamadeit napewno kupie. Juz dawno je widzialam i sie w nich zakochalam[emoji7]

Hamaczek cudny. Jak bylam w pierwszej ciazy rozwazalam jego zakup.
Teraz tez myslalam nad nim ale jednak lezaczek bujaczek mam po mlodej.

Lucere nie wiem czy źrozumialas. Napisałam, ze moja mama uważa iż ńie trzeba prac nowych ubrań. Ja piorę wszystko, plucże 2x, ńie używam płynów do płukania, dziecięca skorka jest zbyt wrażliwa. Wszystko prasuje, moj synek zawsze ma wyprasowane bodziaki, blużeczki, bluzy, pościel, wszystko :-)
Moja bratowa powiedziała, że po miesiącu przestane prasować, a przy drugim to juz na pewno. Nie przestałam i nie przestane :-D
Jakie kobiety sa rożne ;-)

Dziewczyny, troche wysiłku trzeba włożyć ale może warto wygrać :) tak w temacie mat edukacyjnych:
Przetestuj produkty Canpol babies - Canpol

Ja napisałam kiedys jakas porade i wygrałam wtedy laktator i pojemniczki na mleko, także moze ktoras sie skusi? :)

cinamona - świetne podsumowanie :D

Kruszka - źle zrozumiałam, przepraszam, przeczytałam troche pobieżnie. Masz racje! Choć co do prasowania.. Rzeczywiscie kobiety sa różne :D Ja przestałam prasować bardzo szybko :) i teraz pewnie bedzie podobnie..

Kruszka nawet na niektórych metkach jest napisane żeby wyprać przed pierwszym użyciem :)

Nie wyobrażam sobie jak ludzie dotykają, przebierają ciuszki w sklepie, leżą w magazynie i tego nie wyprać przed ubraniem na maluszka.

Moja teściowa widziała takie buciki (miękkie, jak skarpetki) i koniecznie stwierdziła że musi takie kupić, i kupiła i do tego czapeczkę :)

11116061_899503820106320_1128198549_n.jpg

Załączniki

• 11116061_899503820106320_1128198549_n.jpg
    11116061_899503820106320_1128198549_n.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 56
reklama
tak się zastanawiam czy nie spróbować znów pojąć robienia na drutach lub na szydełku :D
kiedyś próbowałam, ale nie miałam do tego cierpliwości i mi nie wychodziło.
Strasznie mi się podobają te "buciki" na drutach :)

Do góry