reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Olka zorientuj sie jakie sa i ceny i dostepnosc i opinie i narazie bym nie kupowala. Pogadaj moze jeszcze ze swoim lekarzem co on o tym mysli i czy zaleca.

Rozek chce kupic ale taki co w razie co posluzy jako kolderka i tak jak Olka otulaczy narazie nie a w razie czego to kocyk jakis cienki lub pieluszka flanelowa.

Cinamona waz superancki :-)

reklama
Cześcia dziewczyny ...

Jeżeli chodzi o ochraniacze na łóżeczka to trochę głupieje - położna mi tłumaczy że to fajnie wygląda ale jest niebezpieczne podobno lepiej pozwolić nabić dziecku guza niż się poddusić

Jeśli chodzi o monitory oddechu - to tu jest on zalecany szczególnie dla wcześniaków - ojej musze miec 3:szok: - więc Ola to zależy kiedy planujecie wychodzić

Evelinka jak bedziesz miala kamerke to zapewne nie bedziesz dzieci zostawiac w lozeczku jak sie obudza itd.. mi nigdy zaden sie nie poddusil...

Akuku też mi się tak wydaje że to mało prawdopodabne, ale przekręcające się dziecko podobno może docisnąć łepek do ochraniacza - ja sobie trochę tego nie wyobrażam ale moje doswiadczenie jest... a w sumie go wcale nie ma - mówie tylko co mówiła położna analizując moją listę zakupów - generalnie stwierdziła że muszę jeszcze nad nią dużo popracować

ja nie kupuje ochaniaczy.

blerka, hamac
zek odebralam z poczty ale nei rozpakowaywalam jeszcze (przeprowadzka) i doczekac sie nei moge :-)

Co do tych ochraniaczy do lozeczka.. Ja kupuje ale np u nas juz w kilku stanach jest to wycofane i w naszym tez chcą wycofać z rynku bo ze niebezpieczne, wiadomo jak ktos chce to i tak mu sie uda na ebay np kupić ale po prostu ze sklepów chcą wycofać.. Ale czy to faktycznie az tak niebezpieczne? Moja znajoma ma bardzo gruby tez ochraniacz a młoda nigdy koło Noego nawet główki nie trzyma bo zawsze tak sie układa.. Po za tym na baby monitorze tez moze patrzeć jak dziecko śpi itd..
Co do tych monitorów to ja pytałam u nas i np zalecane dla wcześniaków i dziećmi z problemami oddechu.. Wiec jakby u mnie cos takiego sie zdarzylo tfu tfu to kupie juz wtedy na szybko.. :) moze watro dziewczyny poczekać miesiąc dwa az cos bedzie wiecej wiadomo jak dzieciaczki i wtedy wyszukać.. Nawet na internecie w tydzień do dwóch mozna wyszukać w dobrej cenie i z szybka przesyłka masz w domu raz dwa..

Ja sie powoli rozgladam za tym monitorem a[SUP][/SUP]le kupie jak sie dziewczyny urodza. W ogole wyczytalam, ze jak beda spac w jednym lozeczku to wystarczy jeden. A ja laski zamierzam miec w jednym wyrku na poczatku.

Co do ochraniaczy to nie uzywalam jak Tola byla mala. Dopiero pozniej zrobila sie bardzo mobilna i zaczela wkladac rece i nogi w szczebelki, walila glowa az mnie budzila :-)

Kupilam w ikei takie na cale lozeczko i tak sztywno zamontowalam, ze nie miala szansy glowy wcisnac w niego.

Cinamona poszukaj krawcowej. Koszt materialu na takiego weza nie przekroczy 100zl a uszycie tego to doslownie godzinka roboty malo skomplikowanej.

Mogę się pochwalić, że wczoraj przyszedł mi pocztą Laktator Avent ręczny z kosmetyczką i gratisami :)

Pokój dla dziecka pomalowany, teraz pozostało posprzątanie i mycie okien.

Mój małżonek upiera się przy kupnie łóżeczka z komodą:

KLUPS_LOZKO_KOMPAKT_4_T.jpg Co o tym sądzicie, czy któraś z Was myślała o czymś takim? Jak dziecko wyrośnie z łóżeczka to się górę zdejmuje i pozostaje samo łóżko 170x70 i osobno komoda.

Załączniki

• KLUPS_LOZKO_KOMPAKT_4_T.jpg
    KLUPS_LOZKO_KOMPAKT_4_T.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Lidia dobry pomysl z tym lozeczkiem.

Olka wiem ze mozna uszyc ale musialabym znalezc odpowiedni material a z tym latwo nie bedzie, bo ja wymagajaca jestem[emoji12] no i tutaj w es drozej niz w pl napewno.
Zreszta ja koch firme ferm livin i jak juz sie w czyms zakocham to ciezko mi to wybic z glowy.
Ale narazie jeszcze poszukam w necie, moze znajde cos podobnego. Moze na esty cos bedzie.

Do góry