reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
L:tak:Unerka, mydłem kokosowym (olej i maslo kokosowa, shea) na koniec wcieram im wodę kokosową. Zdrowe sa na maksa, odżywione, grube i błyszczą sie jak na zdjęciu. A najważniejsze to brak chemii :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Dziewczyny, któraś z Was (Anney chyba) pisała gdzieś o nawilżaniu dzieci olejami różnymi... jakie to były oleje? bo nie mogę znaleźć :(

tak blerku ;*
u nas jest grany olej kokosowy, macadamia, migdalowy, maslo shea (trudniejsze do rozsmarowania), olej z rozy rdzawej i lniany (gdy sa jakies skorne tematy) na przemian.
(dla malego dviecka najbardviej polecam kokos, migdal slodki i lniany (ja mam nierafinowane)
zaraz wstawie wam zdjecia moich mydel (kupilam juz dla loli tez)

lunerka, mydla terav kupuje (mam fajne miejsce) ale jak nie ma akurat to mieszam sama.
w czwartek kupialm kostki z mangustynkami, robione w indonezji (ak bylam w iindonezji, to sie w nicht zakochalam).

blerko, co o pielegnacji moich chlopcow.
z joziem (synek numer 1, popelnilam wiele bledow... z milosci i braku doswiadczenia, oczy otworzyl mi ten stary niegdys wspomniany porfesor)i od tamtego czasu wsvystko sie zmienilo i na szczescie dla synka numer dwa (bylo to jeszcze zanim on sie urodzil, zaczelam stosowac to co stosuje do teraz i skore ma cudowna :) jozio mimo wielu nlizn ma skore gladka jak porcelana tez :)

wiec jak mowilam, wywalilam wanienki, myci pod bier
zaca woda w zlewie, albo pod kranem w wannie. mydelka byly tylko i wylacvnie wlasnie z oliwy z oliwek, albo mleka koziego (kupowalam na ebayu, bo nie mialam czasu bawic sie w mieszanie przy dwojce dzieci z 1,5r roznica, w tym jednym co kilak dni na IP ;-)) i nacieralam najpierw oliwa z oliwek, potem lnianym (w szczegolnosci na chora skore jozia) i to byla kwestia5-6tygodni wszelkie skorne problemy zniknely (a nie mialam jeszcze wiedzy o kokosie i innych)
kilka lat temu wlaczylam shea, kokos wlasnie, migdaly, tamanu i roze rdzawa i teraz mam zamiar zaczac wlasnie od kokosu. dla mnie na obecy moj stan wiedvy innej alternatywy nie ma.
mam bardvo dobra kolezanke indonezyjke (wspomialam wam,ze odkryla ciave w 9tygoniu ;) zaprowadvilam ja tu na bete i do gina i rodzi 10dni po mnie haha) i wlasnie w swieta mialysmy dyskusje o ich produktach (pochodvi z solo z jawy) i jej mama tez wysyla mydla z indo. dla dziecka prvywiezie (i nam !! :-):-):-)) mydla organiczne wlasnie. opowiadala,ze sami w domu robili maseczki na cienie, przebarwienia skorne (z kurkumy i miodu!!- co mam zamair wyprobowac) peelingi z kokosa z odrobina luski startej, woda plukali dla odzywienia tez (praktykujejuz dawno) i wszystkie kosmetyki wlasnie bazuja na kokosie i prvyprawach. opowiadala mi jeszcze jakie cuda stosuja, ale myslicie,ze ja pamietam haha
bedzie niedlugo, mam zamiar spisac sobie.

akuku, chlopcy myja glowe dwa ra
zy w tygodniu (w srode po basenie i sobote) co ciekawe to im wogole glowa nie tlusci sie.

ide robic
zdjecia mydel ;)

Do góry