reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Wiecie co. Ja oczywiście jakiś koc gruby zastosuje do wózka, ale jeszcze myślę nad takim otulaczem/spiowrkiem, który można także wykorzystać do fotelika, bo ma dziury na pasy. Zastanawiam się czy dla dziecka to nie za dużo?!
Mówię Wam, że ja tak się stresuje tym ubieraniem na zimę noworodka, że SZOK!
Przy Juli, niby pierwsze dziecko, jakoś juz na zimę byłam obyta. Wiedziałam co i jak, a tu! Normalnie doopa blada, ciemność widzę i panikuje.

Pościel do wózka na kombinezon jakoś mi nie pasuje. Bardziej na jakieś cieplejsze, wiosenne dni na lekkie ubranka.

Takie otlulacze to juz wtedy bez koca :) ma Twoja gondola przykrywke? Kombinezon i koc smialo wystarczy :) nie ma co przegrzewac. Ja mam core z 30 maja to mielismy od razu body skarpetki i na spacer :) a w zime kombinezon plus wlasnie spiwor do wozka tak samo teraz kombinezon plus cos ale to juz byla spacerowka.

Do fotelika to bede kombinezon plus taki specjalny spiworek. I ew pielusia na buzie

Zanag czyli laktator już przyszedł? Co się nic nie chwalisz! :-D Widzę, że Twój pierwszy raz z laktatorem w ręku wyglądał podobnie jak mój, hihi. Ja wręcz byłam trochę zniesmaczona tym, poczułam się jak dojna krowa, co z resztą pisałam. :nerd:

Zniesmaczenie to dobry wyraz, by opisać moją minę...
Plus nutka niedowierzania, że to TO :p
Ale chyba ogarniemy, no nie? :D

nie wiem na ile bedziecie zainteresowane chustowaniem ale w razie czego sluze rada ... piszcie na priv jak by co :)
tu propozycje zakupowe

nowe chusty w rewelacyjnych cenach polecam
tkana (od siebie polecam zakup od razu tkanej ... w razie chustowego niepowodzenia na uzywane chusty jest wiekszy popyt niz na nowe przede wszystkim dlatego ze zdecydowanie lepiej nosza dzieciaczki i mozna w nich nosic od urodzenia tak dlugo az mamie/tacie starczy sil :) )
MamaSprzeda.pl - Chusta tkana LennyLamb Pistacjowe Lato 4,6m
elastyczna
MamaSprzeda.pl - Chusta elastyczna Pentelka

oomamba - bo mi było tak wygodnie - nie trzeba się schylać :) A mój Kuba boi się prysznica, więc codziennie nalewam wody do dużej wanny.

slonko - super zakupy :)

ulenka - ja nigdy nie miałam pościeli do wózka. Używałam najpierw grubego koca (marzec) a później cieńszego i latem pieluchy flanelowej. Na kolejną zimę kupiłam Kubie śpiwór do wózka/na sanki i chyba ten będę teraz używała, albo koca. Dla mnie taki gruby koc lepszy niż kołderka i cieplejszy.

slonko - ja też się zastanawiam ciągle jak takiego malucha zimą ubierać. Przeczytałam gdzieś, że tylko jedna warstwa więcej. Tylko chyba chodziło o ubranko. Ja będę ubierać w kombinezonik i przykryję grubym kocem i na to ten ochraniacz na wózek.

Ja sobie daje juz stopke na ciucholandy:) Oto czesc moich łupów:) oczywiscie mowie dośc...a z kazda kolejna wizyta z czyms przychodze:)
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 65
  • 2.jpg
    2.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 58
  • 3.jpg
    3.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 61
  • 4.jpg