reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ja odkupilam od kolezanki baze easyfix :-). Wczoraj wozek tako city move.
Zobacz załącznik 646066
Mnie jeszcze zostala komoda, albo komoda z przewijakiem z ikei - ale to juz w listopadzie. A z ubranek kombimezon. Do tego akcesoria i kosmetyki... ehhh trzeba zrobic liste. oo i fotelik - ale juz wybrany i tylko kupic.

To ten z ogłoszenia?! Mogę spytać z ciekawości ile kosztował?

reklama
Z laktatorem to różnie bywa i nie ma reguły wiem po sobie ja przy Rysiu mogłam ściągać bez problemu ręcznym aventem i to w ilościach po 200-220 z jednej piersi i karmiłam tylko 4 miesiące, przy Edku myślałam że avent się popsuł kupiłam elektryczny medele i dooopa ściągnąć nie mogłam więcej jak 25 ml z dwóch piersi a mały jadł aż mu się uszy trzesły i był szczęśliwy i tak rok go karmilam. Teraz wygrałam ten z aventu i się ciesze bo tamten stary ma już 9 lat bo to był po moim siostrzencu wiec juz fest zużyty a jak się nie da ściągać to go sprzedam. Gdybym musiała kupić pewnie kupiłbym dopiero wtedy jakbym wiedziała że zadziała a można to sprawdzić takim najprostszym szklanym laktatorem z gumową gruszka kosztuje ok 10 zł w aptece.

Hej Mamusie :-)
informuję,że prawie finiszuję z wyprawką:-) zostały tylko kapcie, szlafrok i apteka . Juppi!!!!! a tak z ciekawości ile kupujecie pieluch tetrowych i flanelowych? ja kupiłam 10 tetrowych ( grubych w Smyku ) i 4 flanelowe - myślicie, że wystarczy?

oomamba - właśnie muszę odkopać te stare rzeczy po Kubie i właśnie laktator i sprawdzić czy działa.

Kto zrobi za mnie listę wyprawkową? tak mi się nie chce, że szok. a najlepsze, że na stronie szpitala mam wypisane co potrzebuję. Leniuch ze mnie jak nie wiem co....

qraa - wózek fajny :)

jopal - to ja z Kubą miałam podobnie jak ty z Edkiem. Czyli zobaczymy jak teraz będzie. Choć się boję, że po cc będę miała problemy z pokarmem...

ulenka - to są jakieś rozmiary tetrowych pieluch?

digi - myślę, że wystarczy ci tych pieluch. Też będę tyle miała. Jak coś, to się dokupi.

czarna - ale super :) już ubranka do szafy układasz :) zazdroszczę.

No i ja w koncu ubranka ulozone :)
Miejsce na lozeczko zrobione :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1412001651.863506.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412001651.863506.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412001651.863506.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Digi sliczny szlafrok:)

Czarna szafa jest cudna. Myslalam o samej komodzie ale tutaj jest super rozwiazanie zeby cos powiesic:) Juz wypatrzylam na stronie Ikea i pewnie ja kupie:)

Ostatnia edycja:
Do góry