reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Skad wiesz ze splesniala? Otwieralas go?
Strona z gryką spleśniała od zewnątrz (młody spał na stronie z kokosem, a gryka była pod spodem i jak kiedyś podniosłam, to była centralnie czarna pleśń od zewnątrz). Nawet nie chcę myśleć co było w środku.
I masz kup nowy, na takiej rzeczy jak materacyk naprawdę nie warto oszczędzać, bo przez pierwszy okres życia dziecko na tym materacyku będzie spędzać większość swojego czasu. Używane ciuszki dziecku nie zaszkodzą jeśli zostaną dobrze wyprane. Z materacykiem nie wiadomo.

Strona z gryką spleśniała od zewnątrz (młody spał na stronie z kokosem, a gryka była pod spodem i jak kiedyś podniosłam, to była centralnie czarna pleśń od zewnątrz). Nawet nie chcę myśleć co było w środku.
I masz kup nowy, na takiej rzeczy jak materacyk naprawdę nie warto oszczędzać, bo przez pierwszy okres życia dziecko na tym materacyku będzie spędzać większość swojego czasu. Używane ciuszki dziecku nie zaszkodzą jeśli zostaną dobrze wyprane. Z materacykiem nie wiadomo.

Podobno używane ciuszki sa lepsze niż nowe, bo dopiero po 16 praniach całkowicie wypłukuje sie chemia, która sa pryskanie ubrania w transporcie, zeby nie pleśnialy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatecznie mnie przekonalyscie [emoji3] bedzie trzeba rozejrzec sie za czyms nowym, z tego co czytalam najlepszy bedzie lateksowy materacyk, wiec postawie na niego. Dziekuje wam za porady, nie mam za duzo mamusiek wsrod znajomych, a tutaj kazda mama sluzy cenna rada [emoji3]

Ja uzywalam materac kokos- pianka-gryka przez 3 lata. Pokrowiec często parlamentu i nic sie nie działo, oddałam go jeszcze innym. U mnie nie było problemu ani z plesnia, ani robakami, a zdarzało sie ze córka posiekała.

Chyba faktycznie kupie nowy, jak poczytalam opinie w internecie to az mnie oslabilo [emoji3] 200-300 zl moge wydac, wiadomo ze taki materac troche posluzy, a sama nie chcialabym spac na uzywanym
ja tez mialam kupic uzywany ale sprezynowy ale jak doczytam na forum ze za 60 zl w promocji mozna w smyku kupic lateksowy materecyk... no to jaki sens kupowac uzywany, prac, cos kombinowac? nie wiem czy teraz jest promocja ale do grudnia jeszcze na pewno sie trafi jak nie w smyku to moze w jisk?
moim zdaniem przy lateksowym to tylko grubosc moze miec znaczenie wiec nie wazne czy firmowy bedzie czy nie.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

@LisiaMama Link do: Kocyk i poduszka , LISEK MINKY

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry