reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Wlasnie dla zabicia czasu w leniwa niedziele wybrałam sie do pobliskiego centrum handlowego i jak to ja juz cos znalazłam fajnego i sie zaopatrzyłam [emoji4]

1474796445-xjvhiz.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Teraz to juz zglupialam [emoji23] w internecie ludzie pisza, ze piora i jest ok, jedyne co to sie zacieki robia. Szkoda mi troche wyrzucac calkiem dobrego materacyka. Sama nie wiem, myslalam jeszcze zeby sie zapytac w pralni chemicznej co o tym sadza.

Moja gryka spleśniała nawet bez prania. Wywaliłam to w pierony i kupiłam lateksowy materacyk.

Wiesz co, moim zdaniem o ile łóżeczko po innych dzieciach jest ok, to nigdy w życiu nie używałabym używanego materacyka, bo nie wiadomo ile to razy został posikany itd. i co siedzi w środku. Na Twoim miejscu kupiłabym jednak nowy i odradzam grykę z kokosem.
Skad wiesz ze splesniala? Otwieralas go?

Moja gryka spleśniała nawet bez prania. Wywaliłam to w pierony i kupiłam lateksowy materacyk.

Wiesz co, moim zdaniem o ile łóżeczko po innych dzieciach jest ok, to nigdy w życiu nie używałabym używanego materacyka, bo nie wiadomo ile to razy został posikany itd. i co siedzi w środku. Na Twoim miejscu kupiłabym jednak nowy i odradzam grykę z kokosem.
Zgadzam się z Antiope , mój młody cierpiał na straszna chrypke dopóki nie skumalam że to przez materac . Jak go otworzyłam o ile z gryka było ok , to kokos aż się lepil i ja zaczęłam kichać jak szalona gdzie ja alergikiem nie jestem. I też nie polecam, bo wg mnie jest też za twardy mimo że producenci zalecają . Poczytaj o materacach jeśli masz możliwość to kup nowy. U nas też się sprawdził lateksowy, mimo że różne są opinie , że za miękki ( uważam że to bzdura ) a jeśli nie przewidywalas dodatkowych wydatków , bo ten materac jest dość drogi , ja za swój zapłacilam około 300zl, ale synek spi na nim do teraz i nie widzę żadnych wgnieceń , natomiast na tamtym przez 4 miesiące spania dIecka gdzie był lekki bo do tego miesiąca chyba coś koło 7 kg było już był wygnieciony to chociaż może kup zwykły z gąbki poliuretanowej.

Chyba faktycznie kupie nowy, jak poczytalam opinie w internecie to az mnie oslabilo [emoji3] 200-300 zl moge wydac, wiadomo ze taki materac troche posluzy, a sama nie chcialabym spac na uzywanym

reklama
Do góry