reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

One z jakiegoś powodu są takie duże. :happy: Nawet nocne to za mało. Poza tym lepiej bawełniane, żeby się tam jednak wszystko wietrzyło, allwaysy jak na tą okazję są zbyt "plastikowe". Mnie się super sprawdziły te belle.
ja jeszcze nie rodzilam ale jak mialam zabiegi gin to potwierdzam ze bawelniane podklady mi dawali w szpitalu i alwaysy by nie wyrobily. a wrecz dopoki lezalam to lignina (takie wielkie grube kawaly) sprawdzala sie najlepiej... tyle ze po porodzie raczej sie malo lezy wiec podklady lepsze. ja kupilam canpol. trafilam w rossmannie jakies powiekszone podwojone opakowania w cenie pojedynczych i wzielam 2. Do szpitala wezme tylko polowe.
Ogolnie wlasnie mam zamiar minimum brac rzecz na pocztaek do szpitala, glownie dla siebie i na porod. Rzeczy dla dziecka to jeden komplet i kilka pampersow i chusteczki mokre. Reszte dla mnie bedzie przynosil maz a dla Zosi moja mama bo u niej w domu jest "sklad broni" bo ma wiecej miejsca, a tez sily i czasu na pranie i prasowanie ubrnek:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Ja wymyslilam ze posegreguje wszystko w woreczki w sensie ubranka i opisze lubemu zeby nie musial szukac i wzial to o co mi chodzi ;) tylko mysle czy osobno czy porobic gotowe "komplety"

A ja dzisiaj kupiłam kilka pieluszek tetrowych, kosmetyki, nożyczki do paznokietek, ręcznik i dwie pary majtek poporodowych wielorazowych. Matko kochana w rossmanie te podpaski poporodowe nawet z belli są tak ogromne, że chyba ze dwa razy bym się nimi obwinęła. Myślicie, że mogę kupić sobie zwykłe podpaski np always nocne??
Kupiłam jeszcze zestaw 3 koszyczków w Pepco będę je trzymała na dolnej półce na przewijaku akurat będą na kosmetyki, pieluszki itp. Zaczynam coś się ruszać z wyprawką :)
Te podpaski sa specjalnie po porodzie, uwierz ze zwykle Ci zaraz przeleja albo bokami wyjdzie. Pierwsze 2 dni sie mocno krwawi, bo musi sie macica oczyscic (jak przy okresie) a ze macica jest duza, to i krwi bedzie duzo. Jak sie nie oczysci to nie zacznie sie obkurczac..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do szpitala kup sobie canpol. Są cieńsze i chłonne. Po porodzie się lejeeeee
A potem do domu zwykle podpaski nocne

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja akurat na te bella nie narzekam.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wymyslilam ze posegreguje wszystko w woreczki w sensie ubranka i opisze lubemu zeby nie musial szukac i wzial to o co mi chodzi ;) tylko mysle czy osobno czy porobic gotowe "komplety"
ja bym posegregowala w woreczki i do każdego włożyła karteczki, pozniej zrobiła tel zdjęcia i jak co to tylko powiesz który chcesz. Np w jednym Body z długim rękawem plus reszta, a w drugim z krótkim, cieplejsza lub cieńsza piżamki itd

Bo ja ogólnie jestem drobna a te podpaski z Belli są tak długie ze chyba miałabym je od pepka do połowy plecow :) i wydawały mi się waskie, a skoro tak mocno się krwawi to chyba wolalabym jakies szersze. Kupię sobie tez podkłady na łóżko zeby uniknac poplamienia prześcieradla.

reklama
Bo ja ogólnie jestem drobna a te podpaski z Belli są tak długie ze chyba miałabym je od pepka do połowy plecow :) i wydawały mi się waskie, a skoro tak mocno się krwawi to chyba wolalabym jakies szersze. Kupię sobie tez podkłady na łóżko zeby uniknac poplamienia prześcieradla.

Tez kupiłam paczkę podkładów - wezmę kilka ze sobą, a reszta sie nie zmarnuje, zawsze sie przydadzą do przewinięcia młodego potem podczas jakiegoś wyjścia [emoji846] a z podkładów higienicznych tez postawiłam na Belle [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry