reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ej a ja mam takie może głupie pytanie, ale jak w zimę będę wychodzić na spacer to ubieram Gaję i w kombinezon zimowy i wkładam dodatkowo do śpiworka, który leży sobie w wózku ? Czy to za dużo ? Ale chyba nie ? [emoji1]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ej a ja mam takie może głupie pytanie, ale jak w zimę będę wychodzić na spacer to ubieram Gaję i w kombinezon zimowy i wkładam dodatkowo do śpiworka, który leży sobie w wózku ? Czy to za dużo ? Ale chyba nie ? [emoji1]

Z mojego doświadczenia przy dwóch jesiennych pannach to zależy - od zimy, wózka, tego kombinezonu i śpiworka.
Starsza córka urodzona w sierpniu (18), szybko zrobiło się zimno. Jak była w gondoli to tylko kombinezon (miałam gruby, ocieplany). Ponieważ ulewała i w gondoli leżąc na płasko się krztusiła przeniosłam ją w listopadzie do spacerówki. Zima była sroga (2010/2011), temp -20 i zawieje śnieżne. To zakładałam kombinezon i wsadzałam w ocieplany śpiwór a'la kokon. Nie było jej za ciepło bo się nie pociła ale za zimno tez nie.
Z młodszą łatwa sprawa bo była chustowa wiec po domowemu + chusta + moja bluza i to wystarczało nawet w grudniu. Jak było kilka zimniejszych dni to ubierałam jeszcze ponczo dla dwojga z grubego polaru i tyle.

Teraz wiadomo - w samym środku zimy będziemy miały noworodki wiec tez ubiera się cieplej niż takiego 3miesięczniaka. Ale zimy, bynajmniej u mnie na północy, ostatnimi laty słabe. Także myślę że w chustę po domowemu + czapka, a do wózka po prostu ciepły kombinezon. Natomiast do fotelika bardzo polecam kupić sobie śpiworek taki: https://m.facebook.com/MIAJGhandmade/photos/?tab=album&album_id=511735742324261
Po pierwsze - w aucie po chwili jest ciepło więc wypadałoby rozpiąć malucha. Po drugie - nie wolno zapinać pasów fotelika na kurtkach/kombinezonach ze względów bezpieczeństwa. Więc tu też po domowemu + śpiworek i czapka i git. Najlepiej obserwować i tyle.

Bonusowa odpowiedzial ci gosc z allegro jaka chce cene za ten zestaw ciuszkow? Z ciekawosci pytam ile trza wylozyc kasiory za taki komplet dla noworodka? Musze sie psychicznie przygotowac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo on nastepnego tygodnia po wizycie zaczynam szalec.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oo śpiworek do fotelika. To muszę dopisać do kupienia do wyprawki.

cb7wugpju04jz4q8.png

Bonusowa odpowiedzial ci gosc z allegro jaka chce cene za ten zestaw ciuszkow? Z ciekawosci pytam ile trza wylozyc kasiory za taki komplet dla noworodka? Musze sie psychicznie przygotowac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo on nastepnego tygodnia po wizycie zaczynam szalec.

Nie :p powiedziała, że nie kończy aukcji przed czasem. Ale osiągnęłam cenę minimalną - 350zł i teraz jeszcze 5 dni i będę pilnować aby mnie nikt nie uprzedził ;) myślę, że za taką ilość kombinezonów, pajacy i generalnie grubych rzeczy mogę dać 450-500zł.

Nie[emoji14]powiedziała, że nie kończy aukcji przed czasem. Ale osiągnęłam cenę minimalną - 350zł i teraz jeszcze 5 dni i będę pilnować aby mnie nikt nie uprzedził ;) myślę, że za taką ilość kombinezonów, pajacy i generalnie grubych rzeczy mogę dać 450-500zł.
Nie to nie. ŚWINIA Z NIEJ [emoji23][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
Ale pewnie masz racje ona chyba ma albo miala inna aukcja dla panny I wiecej sztuk bylo I cena byla ponad 400 zl chyba.

Eeee te sukieneczki właśnie wodzą na pokuszenie:) Bo takiej kruszynce w sukience niewygodnie, moja jak była malutka to może raz w gościach miała założone coś innego niż pajac/body. I tylko sklepy kuszą;) Teraz też jak jest większa to i tak nosi leginsy, spodnie, bodziaki a sukienki od wielkiego dzwonu bo mało praktyczne są. Tylko na upały się przydają. A tak to przeważnie sukienki służą tylko po to żeby wyciągać pieniądze z portfela w sklepie a potem leżeć i zajmować miejsce w szafie;)

A ja często np bodziaki dla swojej kupuję na dziale chłopięcym bo są super, kolorowe i pozbawione tych wszystkich różowości księżniczkowości. Ubranka dla chłopców naprawdę są świetne!
Zgadza sie, ja raczej tez zakladalam sukienki dziewczynkom od swieta [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Z mojego doświadczenia przy dwóch jesiennych pannach to zależy - od zimy, wózka, tego kombinezonu i śpiworka.
Starsza córka urodzona w sierpniu (18), szybko zrobiło się zimno. Jak była w gondoli to tylko kombinezon (miałam gruby, ocieplany). Ponieważ ulewała i w gondoli leżąc na płasko się krztusiła przeniosłam ją w listopadzie do spacerówki. Zima była sroga (2010/2011), temp -20 i zawieje śnieżne. To zakładałam kombinezon i wsadzałam w ocieplany śpiwór a'la kokon. Nie było jej za ciepło bo się nie pociła ale za zimno tez nie.
Z młodszą łatwa sprawa bo była chustowa wiec po domowemu + chusta + moja bluza i to wystarczało nawet w grudniu. Jak było kilka zimniejszych dni to ubierałam jeszcze ponczo dla dwojga z grubego polaru i tyle.

Teraz wiadomo - w samym środku zimy będziemy miały noworodki wiec tez ubiera się cieplej niż takiego 3miesięczniaka. Ale zimy, bynajmniej u mnie na północy, ostatnimi laty słabe. Także myślę że w chustę po domowemu + czapka, a do wózka po prostu ciepły kombinezon. Natomiast do fotelika bardzo polecam kupić sobie śpiworek taki: https://m.facebook.com/MIAJGhandmade/photos/?tab=album&album_id=511735742324261
Po pierwsze - w aucie po chwili jest ciepło więc wypadałoby rozpiąć malucha. Po drugie - nie wolno zapinać pasów fotelika na kurtkach/kombinezonach ze względów bezpieczeństwa. Więc tu też po domowemu + śpiworek i czapka i git. Najlepiej obserwować i tyle.
Bonusowa spróbuj proszę raz jeszcze podesłać linka, bo ten coś mi się nie otwiera, jak wchodzę na ich str facebookowa to znalezienie śpiworka do fotelika graniczy z cudem (tyyle mają zdjęć) ;)

Bonusowa spróbuj proszę raz jeszcze podesłać linka, bo ten coś mi się nie otwiera, jak wchodzę na ich str facebookowa to znalezienie śpiworka do fotelika graniczy z cudem (tyyle mają zdjęć) ;)

Ana mi się od razu właściwy album wyświetla.
Ale wejdź na profil MijaJG, potem zdjęcia, albumy (jest ich 25) I album nazywa się śpiworki uniwersalne małe ;)

Joshi ona ma drugą aukcję dla dziewczynki 0-6 m-cy 74 sztuki i obecnie cena też 350zł ale licytacja trwa jeszcze 3 dni zdaje się. A też ładne :)

reklama
Sukienki kupilam w rozmiarze 62
Generalnie tylko na wyjscia do rodziny ;)
Dzisiaj jeszcze tesciowa mnie zabrala na zakupy i nakupowala spiochow polspiochow pajacyp i kaftanikow ... juz nic wiecej nie kupuje ubranek uwazam, ze to nam wystarczy co mamy a jak cos to dokupimy juz po porodzie i tyle

Do góry