reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ej a ja mam takie może głupie pytanie, ale jak w zimę będę wychodzić na spacer to ubieram Gaję i w kombinezon zimowy i wkładam dodatkowo do śpiworka, który leży sobie w wózku ? Czy to za dużo ? Ale chyba nie ? [emoji1]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ej a ja mam takie może głupie pytanie, ale jak w zimę będę wychodzić na spacer to ubieram Gaję i w kombinezon zimowy i wkładam dodatkowo do śpiworka, który leży sobie w wózku ? Czy to za dużo ? Ale chyba nie ? [emoji1]

Z mojego doświadczenia przy dwóch jesiennych pannach to zależy - od zimy, wózka, tego kombinezonu i śpiworka.
Starsza córka urodzona w sierpniu (18), szybko zrobiło się zimno. Jak była w gondoli to tylko kombinezon (miałam gruby, ocieplany). Ponieważ ulewała i w gondoli leżąc na płasko się krztusiła przeniosłam ją w listopadzie do spacerówki. Zima była sroga (2010/2011), temp -20 i zawieje śnieżne. To zakładałam kombinezon i wsadzałam w ocieplany śpiwór a'la kokon. Nie było jej za ciepło bo się nie pociła ale za zimno tez nie.
Z młodszą łatwa sprawa bo była chustowa wiec po domowemu + chusta + moja bluza i to wystarczało nawet w grudniu. Jak było kilka zimniejszych dni to ubierałam jeszcze ponczo dla dwojga z grubego polaru i tyle.

Teraz wiadomo - w samym środku zimy będziemy miały noworodki wiec tez ubiera się cieplej niż takiego 3miesięczniaka. Ale zimy, bynajmniej u mnie na północy, ostatnimi laty słabe. Także myślę że w chustę po domowemu + czapka, a do wózka po prostu ciepły kombinezon. Natomiast do fotelika bardzo polecam kupić sobie śpiworek taki: https://m.facebook.com/MIAJGhandmade/photos/?tab=album&album_id=511735742324261
Po pierwsze - w aucie po chwili jest ciepło więc wypadałoby rozpiąć malucha. Po drugie - nie wolno zapinać pasów fotelika na kurtkach/kombinezonach ze względów bezpieczeństwa. Więc tu też po domowemu + śpiworek i czapka i git. Najlepiej obserwować i tyle.

Bonusowa odpowiedzial ci gosc z allegro jaka chce cene za ten zestaw ciuszkow? Z ciekawosci pytam ile trza wylozyc kasiory za taki komplet dla noworodka? Musze sie psychicznie przygotowac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo on nastepnego tygodnia po wizycie zaczynam szalec.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Oo śpiworek do fotelika. To muszę dopisać do kupienia do wyprawki.

cb7wugpju04jz4q8.png

Bonusowa odpowiedzial ci gosc z allegro jaka chce cene za ten zestaw ciuszkow? Z ciekawosci pytam ile trza wylozyc kasiory za taki komplet dla noworodka? Musze sie psychicznie przygotowac [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo on nastepnego tygodnia po wizycie zaczynam szalec.

Nie :p powiedziała, że nie kończy aukcji przed czasem. Ale osiągnęłam cenę minimalną - 350zł i teraz jeszcze 5 dni i będę pilnować aby mnie nikt nie uprzedził ;) myślę, że za taką ilość kombinezonów, pajacy i generalnie grubych rzeczy mogę dać 450-500zł.

Nie[emoji14]powiedziała, że nie kończy aukcji przed czasem. Ale osiągnęłam cenę minimalną - 350zł i teraz jeszcze 5 dni i będę pilnować aby mnie nikt nie uprzedził ;) myślę, że za taką ilość kombinezonów, pajacy i generalnie grubych rzeczy mogę dać 450-500zł.
Nie to nie. ŚWINIA Z NIEJ [emoji23][emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
Ale pewnie masz racje ona chyba ma albo miala inna aukcja dla panny I wiecej sztuk bylo I cena byla ponad 400 zl chyba.

Eeee te sukieneczki właśnie wodzą na pokuszenie:) Bo takiej kruszynce w sukience niewygodnie, moja jak była malutka to może raz w gościach miała założone coś innego niż pajac/body. I tylko sklepy kuszą;) Teraz też jak jest większa to i tak nosi leginsy, spodnie, bodziaki a sukienki od wielkiego dzwonu bo mało praktyczne są. Tylko na upały się przydają. A tak to przeważnie sukienki służą tylko po to żeby wyciągać pieniądze z portfela w sklepie a potem leżeć i zajmować miejsce w szafie;)

A ja często np bodziaki dla swojej kupuję na dziale chłopięcym bo są super, kolorowe i pozbawione tych wszystkich różowości księżniczkowości. Ubranka dla chłopców naprawdę są świetne!
Zgadza sie, ja raczej tez zakladalam sukienki dziewczynkom od swieta [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Z mojego doświadczenia przy dwóch jesiennych pannach to zależy - od zimy, wózka, tego kombinezonu i śpiworka.
Starsza córka urodzona w sierpniu (18), szybko zrobiło się zimno. Jak była w gondoli to tylko kombinezon (miałam gruby, ocieplany). Ponieważ ulewała i w gondoli leżąc na płasko się krztusiła przeniosłam ją w listopadzie do spacerówki. Zima była sroga (2010/2011), temp -20 i zawieje śnieżne. To zakładałam kombinezon i wsadzałam w ocieplany śpiwór a'la kokon. Nie było jej za ciepło bo się nie pociła ale za zimno tez nie.
Z młodszą łatwa sprawa bo była chustowa wiec po domowemu + chusta + moja bluza i to wystarczało nawet w grudniu. Jak było kilka zimniejszych dni to ubierałam jeszcze ponczo dla dwojga z grubego polaru i tyle.

Teraz wiadomo - w samym środku zimy będziemy miały noworodki wiec tez ubiera się cieplej niż takiego 3miesięczniaka. Ale zimy, bynajmniej u mnie na północy, ostatnimi laty słabe. Także myślę że w chustę po domowemu + czapka, a do wózka po prostu ciepły kombinezon. Natomiast do fotelika bardzo polecam kupić sobie śpiworek taki: https://m.facebook.com/MIAJGhandmade/photos/?tab=album&album_id=511735742324261
Po pierwsze - w aucie po chwili jest ciepło więc wypadałoby rozpiąć malucha. Po drugie - nie wolno zapinać pasów fotelika na kurtkach/kombinezonach ze względów bezpieczeństwa. Więc tu też po domowemu + śpiworek i czapka i git. Najlepiej obserwować i tyle.
Bonusowa spróbuj proszę raz jeszcze podesłać linka, bo ten coś mi się nie otwiera, jak wchodzę na ich str facebookowa to znalezienie śpiworka do fotelika graniczy z cudem (tyyle mają zdjęć) ;)

Bonusowa spróbuj proszę raz jeszcze podesłać linka, bo ten coś mi się nie otwiera, jak wchodzę na ich str facebookowa to znalezienie śpiworka do fotelika graniczy z cudem (tyyle mają zdjęć) ;)

Ana mi się od razu właściwy album wyświetla.
Ale wejdź na profil MijaJG, potem zdjęcia, albumy (jest ich 25) I album nazywa się śpiworki uniwersalne małe ;)

Joshi ona ma drugą aukcję dla dziewczynki 0-6 m-cy 74 sztuki i obecnie cena też 350zł ale licytacja trwa jeszcze 3 dni zdaje się. A też ładne :)

reklama
Sukienki kupilam w rozmiarze 62
Generalnie tylko na wyjscia do rodziny ;)
Dzisiaj jeszcze tesciowa mnie zabrala na zakupy i nakupowala spiochow polspiochow pajacyp i kaftanikow ... juz nic wiecej nie kupuje ubranek uwazam, ze to nam wystarczy co mamy a jak cos to dokupimy juz po porodzie i tyle

Do góry