reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Kiedys byly takie zestawy wyprawkowe, typu pajacyk, spioszki, body, czapeczka, niedrapki. Orientujecie sie moze gdzie mozna takie kupic ? Oprocz allegro [emoji23] dzis patrzylam w pepco bo kiedys byly takie na prezent ale teraz nie ma.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
w tk maxx mozna trafic. dzis widzialam u mnie kilka sztuk. w poznaniu jak bylam to bylo chyba z 50 roznych do wyboru.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No dobra doswiadczone mamy, zrobilam liste tego co dostalam od sasiadki po synku i mam dla Zosi tak:
rozmiar 56
- spiochy 22szt
- kaftaniki 13 szt
- kombinezon zimowy
- spiochy swiateczne 2 szt
- spiochy ocieplane 1 szt
rozmiar 62
- spiochy 10 szt
- body dl rekaw 2 szt
- dres welurowy z czapeczka
- bluzka dl rekaw
- kombinezon zimowy
rozmiar 68
- spiochy 5 szt
- spiochy welurowe 1 szt
akcesoria:
- rekawiczki niedrapki 1 kpl
- skarpety 4 pary
- 2 szt czapeczek cienkich
- otulaczek

mysle ze tych spiochow na 56 za duzo mam? co mi jeszcze potrzeba? moze cos do tych kaftanikow - jakies polspiochy czy cos? na pewno czapeczke ziomowa i husteczke ciepla. nie mam zupelnie bodziakow?
zalaczam kilka fotek
1466780828700.jpg
1466780867375.jpg
1466780904428.jpg
1466780925320.jpg
1466780935667.jpg

Załączniki

• 1466780812270.jpg
    1466780812270.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 73
  • 1466780828700.jpg
    1466780828700.jpg
    66,9 KB · Wyświetleń: 372
  • 1466780867375.jpg
    1466780867375.jpg
    76,5 KB · Wyświetleń: 365
  • 1466780904428.jpg
    1466780904428.jpg
    73,3 KB · Wyświetleń: 377
  • 1466780925320.jpg
    1466780925320.jpg
    63,7 KB · Wyświetleń: 380
  • 1466780935667.jpg
    1466780935667.jpg
    52,9 KB · Wyświetleń: 381
  • 1466781080962.jpg
    1466781080962.jpg
    67,4 KB · Wyświetleń: 84
@Grama80 to nie są śpiochy tylko pajace ;) mi tu brakuje bodziaków na długo rękaw. A pod te pajace to na pewno nie kaftaniki bo się będą podwijać. Lepiej dokup body na krótki rękaw lub bez rękawów. Moja starsza mocno ulewała i u nas pajace się nie sprawdziły - jak się zalała to była cała do przebrania a nie tylko body.
Dodatkowo mimo, iż rodzimy zimą to zależy jak ciepło masz w domu. Jak jest cieplutko to dwie warstwy po domu moim zdaniem za dużo i ja poszłam w body + półśpiochy albo legginsy albo dresy. Bluzy z kapturem dla dziecka leżącego się nie sprawdzają, tak samo pod kombinezon. Przydadzą się na pewno skarpetusie w większej ilości i jakaś grubsza czapeczka. Ale bynajmniej bazę ubrankową masz a reszta to kwestia dopasowania pod siebie ;)

No dobra doswiadczone mamy, zrobilam liste tego co dostalam od sasiadki po synku i mam dla Zosi tak:
rozmiar 56
- spiochy 22szt
- kaftaniki 13 szt
- kombinezon zimowy
- spiochy swiateczne 2 szt
- spiochy ocieplane 1 szt
rozmiar 62
- spiochy 10 szt
- body dl rekaw 2 szt
- dres welurowy z czapeczka
- bluzka dl rekaw
- kombinezon zimowy
rozmiar 68
- spiochy 5 szt
- spiochy welurowe 1 szt
akcesoria:
- rekawiczki niedrapki 1 kpl
- skarpety 4 pary
- 2 szt czapeczek cienkich
- otulaczek

mysle ze tych spiochow na 56 za duzo mam? co mi jeszcze potrzeba? moze cos do tych kaftanikow - jakies polspiochy czy cos? na pewno czapeczke ziomowa i husteczke ciepla. nie mam zupelnie bodziakow?
zalaczam kilka fotekZobacz załącznik 761413Zobacz załącznik 761414Zobacz załącznik 761415Zobacz załącznik 761416Zobacz załącznik 761417

Bodziaki Ci potrzebne z krótkim i długim rękawem. No i tak jak Bonusowa pisze, to nie śpiochy, tylko pajace.
U mnie w domu było bardzo ciepło w zimie, bo kaloryfery grzały na full (synka rodziłam koniec października) i Bazyli w domu nosił głównie body z krótkim rękawem plus skarpetki. Jak chłodniej, to do body można półśpiochy dokupić i ewentualnie body z długim rękawem zamiast krótkiego.

Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to dla mnie skomplikowane [emoji4] nie dość, że totalnie nie ogarniam rodzajów ubranek (prócz body!wow) to przeraza mnie to ubieranie w zimę, że nie będę wiedziała czy jest wystarczająco cieplo ubrany dzidzius czy może jednak może być mu za gorąco... mam nadzieje, ze to jakoś samo tak przyjdzie

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to dla mnie skomplikowane [emoji4] nie dość, że totalnie nie ogarniam rodzajów ubranek (prócz body!wow) to przeraza mnie to ubieranie w zimę, że nie będę wiedziała czy jest wystarczająco cieplo ubrany dzidzius czy może jednak może być mu za gorąco... mam nadzieje, ze to jakoś samo tak przyjdzie

Ponoć zasada jest taka, że dziecku ubieramy jedną warstwę ubrań więcej niż sobie.

A jak sprawdzalyscie czy nie jest mu za ciepło/zimno ? moja siostra była uczona przez polozne, że nie tak jak kiedyś raczki/stopki tylko dotyka się karku dziecka

reklama
A jak sprawdzalyscie czy nie jest mu za ciepło/zimno ? moja siostra była uczona przez polozne, że nie tak jak kiedyś raczki/stopki tylko dotyka się karku dziecka

Dokladnie, na karku[emoji6] jesli zimny to dziecku chlodno, jesli w sam raz to jest prawidlowo ubrane, a jesli cieple to dziecku za cieplo[emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry