reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

reklama
Ja nie o pralkę się boję tylko o miejsce do suszenia, balkonu brak, suszarniw bloku też nie ma, mamy dwa pokoje a dziecko będzie grudniowe :/
Ja mam pionową suszarkę leifheit tower, spokojnie cały wielki kosz prania pomieści:) Dzięki temu pranie robię teraz nawet raz na dwa tygodnie a potem suszarkę chowam i mam spokój. Jesli masz prysznic to się mieści pod prysznicem.

Maluch będzie spał w naszej sypialni ale szans na wygospodarowanie dodatkowego miejsca na półkach to nie ma zdanych, dlatego potrzeba była nowa szafa. Wczoraj odebraliśmy płyty i w piątek będziemy ja składać 100x200x50 cm z samymi półkami. Koszt wszystkich materiałów nie duży 340zł w tej cenie przyzwoitej szafy nie kupię dlatego też polecam wam zrobić taką szafę samemu. Montowane - 2 godziny. Załączniki się nie ładują wiec nie mam jak pokazać jaka bedzie.

A do łazienki zrobimy taki stół do przebierania. Chce stworzyć takie wygodne miejsce do przebierania czy ubierania po myciu. By nie bolały mnie plecy i żebym mogła sama wygodnie dziecko oporządzić. Tego typu jak ROBA_KOMODA2. Strasznie mi się ten mebel podoba :)

miałam kilka tych ekologicznych pampersów ale nie używałam. Kupiłam też ze 40 pieluszek tetrowych i tez używane były rzadko. Jak była biegunka czy zapalenie skóry, a nie używałam ich przez gderanie teściowej - kto teraz pampersów nie używa?- bo woda , bo szambo. Teraz jestem u siebie i planuje używać zwykłej tetry. Jest jej sporo wiec wystarczy na 2-3 dni na pewno. A tak sobie wymyśliłam żeby w środek włożyć ściereczki z mikrofibry, na trzymanie moczu w pieluszce. Tak na prawdę co będzie to się okaże. Czy się będzie chciało, jak się będą sprawdzały. Na pewno nie mam zamiaru prasować ubranek no możne te pierwsze jeszcze przed ciąża wyprasuje, później tylko te na wyjścia.

ja w sumie jeszcze z jednego powodu myslalam o pampersach eko- skóra małego dziecka. W końcu dziecko siedzi w tym cały dzień i dotyka najdelikatniejszą częścią ciała...

Ja mam pionową suszarkę leifheit tower, spokojnie cały wielki kosz prania pomieści:) Dzięki temu pranie robię teraz nawet raz na dwa tygodnie a potem suszarkę chowam i mam spokój. Jesli masz prysznic to się mieści pod prysznicem.
oooo nie wiedziałam o takiej suszarce- zaraz ją wygoglam :) dzięki

To może i ja pochwalę się pierwszym zakupem dla maluszka:). Na razie wstrzymuję się z zakupami, bo sporo rzeczy mamy dostać po siostrzeńcu męża i najpierw muszę przejrzeć te rzeczy a dopiero ruszyć na zakupy.:)
1466503059186.jpg
1466503063790.jpg
1466503068296.jpg

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1466503059186.jpg
    1466503059186.jpg
    73,5 KB · Wyświetleń: 236
  • 1466503063790.jpg
    1466503063790.jpg
    84,3 KB · Wyświetleń: 236
  • 1466503068296.jpg