reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja też nic jeszcze nie ruszyłam, nie mam na to czasu, może od września bo wtedy planuję pójść na L4. Ale u mnie to bardziej będzie porządkowanie i wygrzebywanie miejsca w szafie i wywalanie rzeczy a nie kupowanie nowych;) Dla Asi kupiłam komodę, która teraz jest wypełniona jej ciuszkami. Kolejnej komody nie kupię:) Więc dla drugiego brzdąca muszę znaleźć miejsce w tych szufladach, które teraz mam.
No właśnie komoda. Od tego zaczac musze. Mam dla stnka synka komplet komoda lozeczko i szafa ale tak jest pelno. Musze jeszcze komode kupic pasująca. Zwykłą z szufladami

reklama
My musimy kupił łóżko dla dzieciaków i komodę, bo nie ma szans, żeby mi się pomieściło wszystko w tych szafach, które teraz są. Niestety na razie nie ma na to kasy. Może za jakiś miesiąc 2 kupimy meble. A od września, jak Bazyli pójdzie do przedszkola zajmę się porządkowaniem i segregowaniem itp., bo na pewno pójdzie mi łatwiej jam mi się młody nie będzie pod nogami plątał

My musimy kupił łóżko dla dzieciaków i komodę, bo nie ma szans, żeby mi się pomieściło wszystko w tych szafach, które teraz są. Niestety na razie nie ma na to kasy. Może za jakiś miesiąc 2 kupimy meble. A od września, jak Bazyli pójdzie do przedszkola zajmę się porządkowaniem i segregowaniem itp., bo na pewno pójdzie mi łatwiej jam mi się młody nie będzie pod nogami plątał
Nie chce Cie straszyć ale jak mlody poszedł so przedszkola to od wrzesnia do stycznia byl caly czas chory. Co go wyleczylam to dzieci chore przychodIly i od razu lapal wszystko wiec byl tydzien w przedszkolu a 3 w domu i tak caly czas. Aktualnie tez razem w domu siedzimy bo goraczkuje od niedzieli o smarcze się od tygodnia.

A ja nie mam kompletnie nic. Czekam aż będzie wiadomo jaka płeć
Ja tak samo. Nawet skarpeteczek nie mam. Ale juz niedługo [emoji16][emoji16][emoji16]

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ja kupilam wszystko uzywane za dyszke wiec mi sie oplacilo to moj pierwszy zakup w tej ciazy ,komode tez musze kupic a ciuszki ktore obiegly rodzine katastrofa same szmaty :/

Nie chce Cie straszyć ale jak mlody poszedł so przedszkola to od wrzesnia do stycznia byl caly czas chory. Co go wyleczylam to dzieci chore przychodIly i od razu lapal wszystko wiec byl tydzien w przedszkolu a 3 w domu i tak caly czas. Aktualnie tez razem w domu siedzimy bo goraczkuje od niedzieli o smarcze się od tygodnia.

Wiem i strasznie się tego boję. Mam nadzieję, że uda mi się jak najdłużej karmić malucha piersią, to może choć trochę ochrnię ją/jego przed chorobami.

Ja tak samo. Nawet skarpeteczek nie mam. Ale juz niedługo [emoji16][emoji16][emoji16]

h4zpgov3o3h14ll7.png
Ja mam jeszcze tylko 2 tygodnie i 3 dni do połówkowego. Powinno minąć szybciutko

Chciałam się zapytać czy któraś z doświadczonych mam używała ekologicznych pampersow i jakiej firmy się najlepiej sprawdziły a nie były znowu takie strasznie drogie? Chciałam spróbować z ekologicznymi bo przeraza mnie masa odpadów z pamepersow ale nie dam rady z praniem na pewno...

reklama
Basia spróbuj pieluchy wielorazowe. Pralka z niemowlęciem i tak codziennie chodzi.

Ja też z wyprawką jestem w szarej d.. moze od października.
Mąż natomiast robi remont przedpokoju i salonu i czeka nas masa przemeblowań.

Jak Z u urodziła się w lipcu 2014 to Aru we wrześniu kończył 3 lata, nie posłałam go do przedszkola. Posiedział rok ze mną w domu. I dobrze, bo gdy poszedł do przedszkola następnego roku to non stop chorował.

Do góry