reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

narzekalam sama ma siebie ze nie czuje weny do zkupow... to wpadlam dzis do H&M i zakubilam body 2 szt za 20 zl, buciki 20 zl i sukienke za 10 zl. Wszystko bralam na 6-9m-cy zeby bylo na przyszle lato:)
1466269541697.jpg

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge!:)

Załączniki

• 1466269541697.jpg
    1466269541697.jpg
    125 KB · Wyświetleń: 369
reklama
byly jeszcze urocze nibieskie getry z falbankami na pupie ale kosztowaly 30 zl to moim zdanien duzo jak na getry a po drugie uznalam ze falbany na pupie dla jeszcze nie chodzacego brzdaca beda nieeygodne.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge!:)

Dla raczka byłyby boskie :D

cb7wugpju04jz4q8.png
no patrz! nie pomyslalam:( widac ze jestem zielona no i dlatego lepiej nie bede kupowac za wiele... w koncu sklepow przeciez nie zamkna. niby z malym dzieckiem do sklepu nie bardzo ale... wlasnie mi znajoma mowila ze jej syn nim mial miesiac to zwiedzil wszystkie galerie w miescie i nic mu nie jest. no ja mysle ze tak od 3 miesiaca to chyba mozna na godzinke do sklepu wziac bobasa??

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, wlasnie znalazłam tę firmę, ale żadnych informacji gdzie to kupić :( Na allegro nie ma i w internecie tez cieżko.. Może napiszę do nich zapytanie....
Mają piękną kolorystykę i mnie się własnie te ogromne koła podobają, które są super na takie wyboje jak w poliżu mego domu mam :)
Dzieki jeszcze raz za info!! :)
milego weekendu dla wszystkich!

No to chyba najlepsze wyjście to wlasnie do nich napisać :)

Dziewczyny, a co Wy myślicie o tym monitorze oddechu ? Ja nie brałam tego pod uwagę, ale mój M powiedział, że on chciałby coś takiego nabyć. Tylko nie wiem czy ma sens w momencie, gdy dzidzia śpi z nami w pokoju, a na początku na pewno w dostawce ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny, a co Wy myślicie o tym monitorze oddechu ? Ja nie brałam tego pod uwagę, ale mój M powiedział, że on chciałby coś takiego nabyć. Tylko nie wiem czy ma sens w momencie, gdy dzidzia śpi z nami w pokoju, a na początku na pewno w dostawce ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja nie wiem jak to działa w dostawce, ale nasz Bazyli na początku też spał z nami w pokoju, tylko w osobnym łóżeczku. Uważam, że monitor to jeden z najlepszych dziecięcych wynalazków; człowiek śpi dzięki temu jakoś spokojniej. Jak nie ma monitora, to normalnym jest, że człowiek budzi się co chwilę, żeby sprawdzić, czy dziecko oddycha; przy monitorze można spać spokojnie. Nie ma znaczenia że maleństwo śpi z Wami w pokoju, bo tego, że przestało oddychać nie usłyszysz. Nie wiem, czy dostawka do dużego łóżka nie będzie fałszować działania monitora, bo on jest bardzo wrażliwy na najmniejszy ruch (przecież przez grubość materaca musi wyczuć czy dziecko oddycha, a jeśli łóżko rodziców jest połączone z dziecięcym, to może odbierać ruchy rodziców jako oddech dziecka i nie zadziała jak dziecko przestanie oddychać. No ale nie mam pewności; może dowiedzieć by się tego u producenta?
W każdym razie synek moich znajomych zmarł na śmierć łóżeczkową, mimo, że nie byli w grupie ryzyka. Ja nie zamierzam ryzykować, a poza tym chcę spać spokojnie, więc tym razem również na pewno będziemy korzystać z monitora.

reklama
TAAK! Dzięki dzięki dzięki! :):rolleyes:

ana ana
myśle, ze w takim przypadku to chyba nie ma sensu.
Ja osobiscie czegos takiego kupowac nie bede, dla mnie to marketing i tyle,
dwojke dzieciakow wychowalam bez monitoringów ;) a my sie tez bez tego wychowywałysmy.
Ja nie daje sie wkręcac na cos takiego. Pracuje w marketingu od 10 lat ;) hehe
Owszem mamy tzw. "BABY PHONE" po mojej coreczce , bo w duzym domu nie da sie slyszec placzącego dzieciaczka, kiedy dziecko spi na górze a ty jestes na dole.. ale nie dajmy sie zwariować :)

Do góry